Dagje tuin

De afgelopen dagen heb ik flink in huis gewerkt: de bovenboel kreeg een goede beurt, (incl. ramen zemen binnen en buitenkant), beneden werd er ook weer eens flink gewerkt en ik heb stapels was (en strijk:-)) weggewerkt. Tijd dus om vandaag een dagje 'vrij' te nemen en weer eens naar de tuin te gaan. Daar was de afgelopen weken niet zo veel van gekomen, en dat was wel te zien toen we aankwamen...
'O, hoe moet dat ooit nog goed komen' was mijn eerste gedachte. 
Het onkruid stond overal, en op sommige plaatsen echt hoog. Er lag zoveel werk te wachten... 
Eerst maar eens een bakkie doen, Het badje vullen voor Lydia en dan een plan de campagne maken!


Het onkruid langs het pad: dat moest eerst maar eens weg, dat is tenslotte je eerste aanzien, hé?!
En dan die prachtige boterbloempjes daar tussen het hoge gras: de zeis moest er aan te pas komen! 
Ondertussen ging ik verder met de aardbeienbedden: het onkruid er uit, water geven en dan het stro onder de planten. Kijk, zo lijkt het al weer heel wat beter!


Ondertussen waren we al een paar uur bezig, genoot Lydia van het badje en had Nienke al een paar keer gedronken. Tja, het werken gaat dan wel wat minder snel met die verplichte pauzes, maar het is wel genieten zo met elkaar bezig zijn! 


Moe gespeeld ging Lydia op haar bed liggen met Nienke naast zich. Zie je hoe ze ligt voor te lezen en hoe Nienke luistert?! Dit zijn echt de gouden momenten die we koesteren! 


En o ja, ik ben helemaal vergeten foto's van de tuin te maken, van alles wat er groeit en bloeit op het moment *Ü* 
Als we weer gaan hoop ik het als nog te doen, want ondanks al het onkruid is er best wat te zien hoor! 
De aardbeien bloeien volop en er zitten al heel wat aardbeien aan, de kersenboom zit vol kersjes (dit jaar wel op tijd het net er over heen doen dus), de perenboom zit ook vol vrucht en zelfs de pruim die we van het voorjaar nog verpoot hebben zit vol. De appelboom heeft al jonge vruchtjes terwijl er ook nog volop bloesem en knoppen inzitten - heel vreemd, dat is andere jaren nooit, en de uien staan al goed boven de grond. De aardappels worden al flinke planten de de aardpeer blijkt de winter toch overleeft te hebben. Ach, zo kan ik nog wel even door gaan, maar ja, zonder foto's is dat niet half zo leuk, toch?! 
Volgende keer dan maar :-)

Reacties

Anoniem zei…
Wat zijn ze lief saampjes,lieve groet Musje.
Foto's van je lieve meisjes zijn ook goed hoor..vandaag op een verjaardag in het ouderlijk huis geknuffeld met jongste nichtje 6 maanden...blijft toch heerlijk..die kleintjes:)
Lekker werken in de tuin met de zon erbij..
Fijne zomerdagen nog!
Lieve groet,
Hannie
Andrea zei…
Wat een heerlijke foto's van de meiden!
en ja, klaar ben je nooit!
Maar het geeft wel een voldaan gevoel als je het op ziet knappen.
Geniet nog lekker even van de zon!
Anoniem zei…
Een moestuin is nooit klaar maar het plezier dat je ervoor terug krijgt

Lieve foto's van je kinderen

Julia
Nou, ik zie in elk geval uit naar de foto's van je tuin, want met deze heerlijke temperaturen groeit en bloeit alles prachtig!
Muisje zei…
Wat een gezellige foto's.
Ook hier worden de ramen lekker gezeemd, het onkruid gewied en heerlijk genoten van het weer.
Hannie zei…
Daar is het nu echt weer voor hè. En nu je huis weer een goede beurt heeft gekregen van jou, is het heerlijk om dan een dagje in de zon bezig te zijn. Ik ben wat laat dit jaar, maar alles groeit nu wel.
Wat leuk, dat Lydia voor Nienke aan het voorlezen is...
Voor vandaag ook weer een fijne dag!
Groetjes Hannie.
Marike zei…
Heerlijk om zo samen in de tuin te zijn :-) Wat een prachtige foto's!
Ik 'moet' zo ook weer met mijn emmertje door de tuin, onkruid trekken. Thuis alles weer een flinke beurt gehad, de tuin weer een eind opgeknapt.. Dat is altijd zo lekker, dan kun je echt met een voldaan gevoel van de zondag, de rustdag, genieten! (althans, ik wel altijd :-) ) Groetjes!

Populaire posts