Rondje tuin

Zoals beloofd nu tuinfoto's...
Veel foto's en weinig tekst dus deze keer!

We beginnen maar aan de slootkant. Hier kijk je naar de achterkant van het tuinhuis. We hebben tegen het huisje een rij kisten neergezet met aardappels erin die overbleven nadat we het aardappelvak vol hadden gepoot...
Rechts op de foto zie je één van de knotwilgen weer uitlopen, Gerbrand heeft ze afgelopen winter geknot, en o, wat duurde het dit jaar lang voordat ze weer uit begonnen te lopen! 
Aan de voet van deze knotwilg groeien aardperen. Binnenkort komen daar grote gele bloemen in. We hopen er dit jaar voor het eerst van te kunnen oogsten...   

Als ik in het huisje aan de aanrecht bezig ben, zie ik ook diezelfde knotwilg en aardpeer.                                         

Kijk, hier zie je het van een afstandje: links het hekje gemaakt van pallets, de grasstrook rechts loopt achter alle tuinen door. 


Aan de andere kant van het hekje groeien de tuinbonen: ze ruiken zo heerlijk zoet. Als je het nog nooit geroken hebt, moet je dat echt eens doen! Binnenkort moeten we ze toppen om een ware bladluizen invasie voor te zijn...


Naast het hekje met de buren hebben we wat fruit staan: zwarte bes en aalbes. Ze zitten flink vol bessen, maar hebben nog wel wat zon nodig om te kleuren. Als je nu denk: wat een vreemd blad heeft die aalbes: dat klopt, er groeien herfstframbozen naast die nodig terug gesnoeid moeten worden. Net onkruid: als je één plant hebt, heb je een paar jaar later een tuin vol :-)


 Nog even terug naar het hekje: hier groeit rabarber, maar op de één of andere manier wil dat nooit zo erg bij ons terwijl we van anderen juist horen dat dat zo'n makkelijk gewas is?!


Aan de andere kant van het huisje zie je dit:
2 aardbeienbedden en achter dat blauw (de zandbak) ligt het 3e aardbeienbed. In een 'verloren hoekje' staan wat kroppen sla. Verder staan hier verschillende fruitbomen. Links halverwege het aardbeienbed, vol in blad staat een kersenboom. Daarachter een Dubbele Bellefleur (appel), 2 verschillende peren en een pruim. Langs het hek bij het pad groeien braam, druif en tayberry. 

Zie je de kleine peertjes in de boom?


Onder de perenboom groeien wat bosaardbeien: heel kleine aardbeitjes, maar wel lekker!
De appelboom bloeit dit jaar nog terwijl er ook al appeltjes ingroeien. Heel apart, zou het komen doordat het zolang koud is gebleven? Alles is sowieso laat dit jaar, meestal hebben we de laatste week mei al de eerste aardbeien, nu heeft Lydia gisteren de eerste rode aardbei geproefd, maar verder zitten er nog helemaal geen rode aardbeien aan. Geduld dus maar...


 De kersen beginnen al wel te kleuren, vanavond snel een net er over heen gaan doen voordat de vogels ons weer voor zijn zoals vorig jaar :-)

De tayberry of de braam, ik weet niet meer welk van de 2 dit is *Ü*
Vooraan langs het pad zie je meteen ons aardappelveldje. De aardappels staan er al goed bij!
De grote struik in het midden achter de aardappels is een vlierbes. Regelmatig snoeien we h'm tot de grond toe weg, maar hij komt steeds terug om ons te verrassen met prachtige (en heerlijke) bloesem en bessen.


In één van de andere vakken groeien de courgettes. Ze willen van 't jaar niet zo best, en er zijn er nog een paar opgegeten door de slakken. Nog maar wat nieuwe bij gezaaid dus. 


Vanaf het pad naast de aardappels naar achteren toe genomen. Vooraan zie je (tussen het onkruid) de uien boven de grond komen. Het veld daarna is voor de courgettes (onder het vliesdoek). Verderop staat prei en kroten en helemaal achteraan zie je de bonenstaken staan voor het hekje. De grote bomen op de achtergrond groeien op de dijk langs de Oude Maas, aan de andere kant van de sloot dus. We horen de boten voorbij varen, hemelsbreed is het dan ook maar een paar meter vanaf de dijk!



 De kruisbes zit ook behoorlijk vol, maar auw, wat prikken die stekels gemeen!


Hier nog een keer de frambozen: zie je hoe vol het staat? Er moet dus wel gedund worden, anders komt er schimmel in. 


Zo, we zijn de tuin weer rond. En nu snel aan het werk, want het onkruid groeit door! 


Reacties

Mij zei…
Wat een prachtige tuin met veel gewassen! Hoe groot is het wel niet? Het lijkt een megatuin! Gaaf!
Liesbeth zei…
Prachtige plek hebben jullie daar,vooral met het water erlangs!

Groeten,

Liesbeth
Aritha V. zei…
Wow, wat wonen jullie daar mooi dan. Als je de boten kunt horen. Prachtige tuin en foto's.
arianne zei…
Ziet er mooi en gezellig uit zeg! Maar je hebt er dan ook je werk aan....met dit weer geen straf :-)
Anoniem zei…
Wat lijkt me dat heerlijk, een eigen moestuin!
Het water loopt me in de mond als ik al die lekkere producten van eigen teelt zie!
gezinsleven zei…
Oh! Wat fantastisch zeg!
@ Annemieke: de tuin is nog geen 300 vierkante meter en we komen dan ook altijd ruimte te kort om al onze ideeën uit te voeren :-)
@ Jedidja: helaas wonen we er niet, het is 'alleen' onze volkstuin, hoewel we er wel ook vaak overnachten: het is zo'n heerlijk plekje!
@ Arianne: we laten alleen de mooie hoekjes zien, de rest zetten we gewoon niet op de foto, vandaar veel close ups, dan valt het onkruid niet zo op :-)
Muisje zei…
Wat ziet dat er geweldig uit.
Dat wordt goed oogsten zo te zien.
Unknown zei…
Altijd leuk, een rondje tuin. Hier veel dezelfde gewassen:)
Wat een heerlijk plekje hebben jullie, aan de rand van de tuinen of zie ik dat verkeerd?
Ik ken de 'oude maas'alleen van pannenkoeken eten :))
Fijne week,
Hannie ♥
Heerlijk, wat een mooie tuin hebben jullie en prachtige groetentuin ook!
vrouw Hommel zei…
Leuk de foto's van jullie tuin , ziet er keurig uit!!
Anoniem zei…
Je hebt echt een heerlijk plekje,ik heb zitten genieten van je tuinfoto`s,fijne avond,lieve groet Musje.
hokje zei…
Wat een heerlijk plekje en wat zullen jullie weer smullen de komende tijd van al dit lekkers!

Lieve groet, Miranda
Jolanda zei…
Heel mooi om te zien.
Bij ons ook enorme nieuwe uitlopers van de frambozen.
Heb je de rabarber weleens gescheurd en/of op een andere plaats gezet? Dat wil weleens helpen, na verloop van een aantal jaren doen ze het niet goed meer. Als ze verse grond krijgen doen ze het weer beter.
Ik mail je binnenkort nog....
Unknown zei…
Ik ben hier voor het eerst en heb genoten van een paar posten. Wat een prachtige volkstuin hebben jullie en zo'n mooi plekje en dat leuke tuinhuis. Ook het brood wat je bakt ziet er heerlijk uit. Ik ga je volgen. Groetjes, Annet

Populaire posts