Jurkjes voor de meiden en op zoek naar patroontjes

De laatste tijd ben ik niet zo veel in blogland. Drukte, een laptop die het al een poosje niet meer doet (dus steeds Gerbrand z'n laptop moeten lenen :-() en m'n hoofd staat er gewoon even niet zo naar, dat komt vanzelf wel weer :-)

's Avonds zit ik momenteel weer regelmatig een uurtje achter de naaimachine. Voor de meiden maakte ik deze grijze jurkjes, het is het zelfde model als wat ik voor de verjaardagsjurken maakte, maar dan (weer) zonder mouwen en zonder kraag. Het model ging eigenlijk maar tot maat 104, dus veranderde ik er zelf het één en ander aan voor Lydia, met name de lengte, ze is niet zo breed (maat 116 voor de lengte). Ook maakte ik wat siernaden aan de voorkant, het was anders net wat kaal voor m'n gevoel. Bij Nienke hield ik wel gewoon het patroon aan en maakte ik een 92. (Het model valt niet zo groot). 

Omdat ik het grijs wat 'grijs' vond (vreemd hé?!) naaide ik er een kanten biesje op, het hele jurkje fleurde er van op. Met de (gekochte) bolerootjes erop is het helemaal naar m'n zin! 



Ondertussen maakte ik de jurkjes nog een keer, maar dan in een roze katoentje. De plooitjes draaide ik halverwege allemaal een slag en ik maakte een aangerimpelde rok in plaats van plooien. De tunnels met linten verving ik door een lint met strik op de rug. En na 6 x dit model achter elkaar gemaakt te hebben (oké, steeds ietsje anders dan) had ik het wel weer even gezien: tijd voor iets nieuws!

Voor Lydia maakte ik een blouse met polosluiting. Dat had ik nog niet eerder gedaan, dus ik moest wel even goed kijken hoe het zat, vooral omdat ik het patroon (alweer) wat veranderd had. Het kraagje had ik vervangen door een staandertje met ruche en ook langs de polosluiting heb ik ruches gebruikt. Ze heeft het shirt aan op de foto onder haar jurk, maar je ziet er zo natuurlijk niet zo veel van, de foto kom nog wel eens :-) 
Tussendoor maakte ik ook een simpele, ietsje gerende rok voor mezelf, het was een fleurig maar druk stofje, dus alleen een paspelbandje met kant en een kantje onderaan waren meer dan genoeg!

Nu ben ik bezig met een rokje met gulp, steek- en achterzakken, het wordt wel leuk, maar de gulp koste me wel weer even de nodige hoofdbrekens: hoe was dat ook al weer, dat had ik echt in geen jaren meer gedaan! Uiteindelijk zit de gulp er netjes in, hoewel het niet helemaal zit zoals het hoort geloof ik... 

Er ligt nog een aardige stapel lapjes te wachten, maar als ik op deze manier regelmatig een uurtje blijf naaien komen we daar vanzelf wel een keer doorheen (hoop ik...) 

Nu ben ik nog opzoek naar een aantal patroontjes en omdat ik weet dat er wel wat naaisters onder jullie zijn hoop ik dat één van jullie me kan helpen. Het gaat om de volgende patroontjes:

- Roos 5002A
- Roos 3032A
- Roos 3029A
- Roos 4004A
- Studio tantrum Laguna
- Studio tantrum Feliz

Mocht je één van deze patroontjes hebben en er niets meer mee doen dan zou ik het graag van je overnemen, uiteraard tegen vergoeding. Ook met een kopie zou ik erg blij zijn! Je kunt me mailen op onderdeknotwilg@ gmail.com  (spatie ertussenuit)

Voor nu: iedereen heel goede paasdagen gewenst! 


Reacties

Anoniem zei…
Ik heb nog een roos patroon moet even kijken maar je mag het wel hebben, voordat ik ooit een kleindochter ga krijgen zijn we zo verder .

Ik ga morgen zoeken .
Borgero zei…
Jenny van het blog jenny-freubel.blogspot.com biedt de Feliz te koop aan, misschien heeft ze hem nog. (De Laguna had ze ook, maar die is helaas gereserveerd).

Groeten, Nienke
elsa zei…
Hoi,

Ik heb de 5002a voor je, ook nog 2085a [leuk jurkje met schortje]en 4007[hele leuke jas in de kleine maten]. Je kan ze alle 3 van mij overnemen, wimenelsa@ kpnplanet.nl. Totaal 10,-, incl. verzendkosten. Ik hoor het wel, leuke dingen heb je gemaakt, zeg!

Groeten, Elsa
Anoniem zei…
Ik heb de 2067a vest met lange mouw,3/4 mouw of zonder mouw .Truitje met lange mouw en korte mouw of zonder mouw .Broek enkellengte en 3/4 lengte .
Ik heb de laguna en feliz voor je. Ik stuur je vanavond wel even een mail. Groetjes Petra uit Bdrecht
Andrea zei…
Leuke jurkjes zeg! Staat ze echt lief die kleurtjes!
groetjes Andrea

Populaire posts