Winter!

Brrr, wat is het koud, maar o, wat genieten we ervan! 


Kijk die stralende snoet 💙💙


Sneeuw in de achtertuin...


... het paadje langs het huis schoonmaken...


...en nog zo'n stralende snoet! 


Elke dag met de slee naar school! Het is maar 5 minuten lopen, maar wel buiten langs het dorp. De wind is wel koud hoor - maar het uitzicht maakt dat allemaal weer goed! 


Dinsdag scheen het zonnetje zo lekker en liep ik diezelfde weg verder uit, aan het einde daarvan zijn de 'hofjes' (de volkstuintjes dus). In het tweede deel van die weg is een wegversmalling waardoor auto's er geen gebruik van kunnen maken. Daar is dus ook niet gestrooid. Op 't hof was ik niet de eerste bezoeker, er waren al heel wat sporen van andere bezoekers te zien! 

En ja, de schaatskriebels begonnen hier ook op te spelen. Zaterdag zochten we al uit of we voor elk iets passends hadden. Lydia paste bijna mijn schaatsen, dat scheelde maar 1 maat, dus met dubbel dikke sokken erin was zij klaar. Nienke paste de schaatsen van Lydia. Voor Joas lagen er nog glijdertjes. Maar ja, zo'n stoere kleuter van 5 jaar wil natuurlijk ook wel 'echte' schaatsen. Via marktplaats vonden we schaatsen in de goede maat hier op het dorp. Dus dat was ook geregeld. 
Nu nog extra wanten, sjaals en mutsen om het natte goed regelmatig te verwisselen voor droog, skibroeken en klaar. O nee, voor Joas geen skibroek... Een restje softshell stof (wind en waterdicht) en een simpel patroontje van een joggingbroek en ook Joas was er klaar voor! 


En woensdag was het dan zo ver... eindelijk was het ijs op het schaatsbaantje schuin tegenover ons huis goed genoeg en konden de buurtkinderen schaatsen! 


Later op de middag werd er ook op de sloot een klein stukje verder op geschaatst. Nienke wilde dat ook wel proberen, maar vond uiteindelijk toch dat het schaatsbaantje fijner is, met minders hobbels. 


Genieten hoor, zo'n echte winter-periode! 


 

Reacties

Aritha zei…
Heerlijk. Deed jij dat vroeger ook? Schaatsen?
Leuke foto's. Ook van de boerenkool :)
Jolanda zei…
Dat had je goed getroffen, schaatsen gevonden op het eigen dorp. En mooie hoor, hij zal er wel trots op zijn. Sneeuw en ijs zijn prachtig om te zien, maar om te werken is het ietsje minder... wij zijn wel blij dat het volgende week weer warmer wordt... voor alles een tijd.
Fijne zondag!
Crea-roosje zei…
Leuk he zo nog even winter,
en lekker dichtbij schaatsen.
groetjes Esther
Anoniem zei…
Jammer dat we niets meer van je horen.
Ban Yen zei…
Many truly superb posts within this website, thanks intended for contribution. บาค่าร่า ฟรีเครดิต
Anoniem zei…
Alles goed? T'is zo stil?
Anoniem zei…
Je blogt niet meer?
Anoniem zei…
Jammer dat we niets meer van je horen. Ik mis het.

Populaire posts