Weer eens een berichtje!

De afgelopen tijd kreeg ik regelmatig de vraag of ik weer eens een berichtje op m'n blog wilde zetten. Dat is inderdaad wel heel lang geleden, dus bij deze!

Vorig jaar kregen we in het gezin te maken met corona. Waar de rest van ons gezin gelukkig weer snel herstelde liep dat bij mij anders. Naast de lichamelijke klachten die ik bleef houden had (en heb) ik veel last van slechte concentratie, overprikkeling, vermoeidheid, woordvind problemen etc. Maandenlang kon ik nauwelijks mensen om mij heen hebben, binnen korte tijd was ik dan al compleet overprikkeld. Allerlei therapieën (ergo, coaching, ademhalingstherapie etc.) volgden, een lange weg met soms vooruitgang, dan weer terugval. Inmiddels gaat het wel iets beter, maar het heeft nog steeds veel impact op het leven van ons allemaal.

In februari was Nienke jarig. Zij is het liefste elke dag in de tuin aan het werk. Bovenaan haar verlanglijstje stond dan ook 'een stukje tuin'. Gerbrand en ik bedachten dat een kleine kas vast een geschikt cadeau voor haar zou zijn. En wat was het een verrassing voor haar! Ze is er nog steeds zo blij mee! Ondertussen bouwde Gerbrand verder: met een paar ramen die hij nog overhad bouwde hij er nog een kas tegenaan. Dat werd het cadeau voor mijn verjaardag in april! En zo hebben Nienke en ik nu een 'duo-kas'. De rechterhelft is van Nienke, de linkerhelft is van mij. 


Hier kijk je vanuit mijn kas nog net in Nienke haar kas. Er zit dus een raam in zodat wel beiden voldoende licht hebben. 
En hier kijk je vanuit Nienke haar kas (rechts op de foto) weer mijn kas (links) in. Er moet nog wel het e.e.a. afgewerkt en geschilderd worden, maar dat komt wel. 


Een heerlijk plekje om bezig te zijn: met de paprika plantjes, dahlia stekken etc. De eerste oogst: rabarber, sla, andijvie, aardbeien.... mmmm!De kruisbessen gaan ook goed!


Lavatera en Ereprijs


Bloemetjes in de paprika


Kersen! Ben benieuwd of de vogels dit jaar iets voor ons overlaten ;-)


 

Reacties

Zeeuwse Mama zei…
Wat leuk dat je weer een berichtje gepost hebt, ik lees graag bij je, ook als je minder post, dat doe ik zelf ook; trouwe volgers blijven toch wel bij je lezen ;-)
Wat een heerlijke foto's zeg, wat een fijn plekje is de duo kas geworden! Leuk dat jij en Lydia allebei je eigen plekje hebben om lekker bezig te zijn.

Wat naar dat corona zo'n vervelend staartje heeft voor jou, en je gezin. Gelukkig dat het langzaam iets beter gaat, ik wens je nog meer beterschap. Liefs!
Anoniem zei…
Wat fijn om weer een berichtje van je te lezen.
Wat een bijzonder cadeau voor Nienke en voor jou, een kas!
Wat zullen jullie daar van genieten!
Vervelend dat je nog zoveel klachten hebt na je coronabesmetting,fijn dat het nu iets beter gaat. En hopelijk mag het stap voor stap steeds beter gaan.
Lieve groeten van Marja

Populaire posts