oogst (verwerken)
Als je denkt: waar is ze toch?! Ik ben 'even' in de tuin... Door de heerlijke regenbuitjes in de afgelopen dagen groeit alles als... kool! Bloemkool, brocolli. De eerste tuinbonen, de laatste erwten.
De eerste aalbessen en zwarte bessen, de laatste aardbeien...
Het nadeel is dat er veel groete tegelijk geoogst kan worden. We proberen het altijd wel wat te spreiden door op verschillende momenten te zaaien, maar dan nog is er veel tegelijk goed. Niet alles gaat meteen op. Of eigenlijk: het grootste deel niet... En naast dat we het één en ander weggeven blijft er nog een heleboel over wat verwerkt moet worden. Fruit schoonmaken en in de vriezer tot we er jam, sap of siroop van maken. Of roomijs, dat las ik pas bij spil van het gezin en dat is echt een aanrader! Het recept vindt je hier. (Bedankt Jolanda!)
De bloemkool wordt schoongemaakt en gebruikklaar gemaakt als soepgroente (ook in de vriezer). En de rest van de bloemkool gaat in de weck. Nooit eerder gedaan, 'k ben benieuwd!
Tussendoor even 8 liter citroenmelisse siroop gemaakt, en wegens een overschot aan eieren die op de datum waren nog een pot of 15 aan cake geweckt...
De groenteboer moest zaterdag van z'n groente en appels af, dus besloten wij de beste man maar een handje te helpen. Nog meer groente in de weck dus (ach, we waren toch bezig). En toen waren m'n potten op, dus de appels staan nog te wachten tot ze tot appelmoes worden gekookt... Ondertussen heb ik weer potten, maar geen tijd ;-)
En zo komt het dus dat ik even niet zo veel in 'blogland' ben. Dus mocht je me zoeken??? Ik ben 'even' in de tuin, of anders in de keuken...
Reacties
En wat een energie heb je ervoor om alles zo heerlijk te verwerken, een heerlijke blog weer!
Wat zul je er gemak van hebben als je je weckpotten open doet t.z.t.
Suc6 verder...
Dat je weinig tijd had om te bloggen komt ook wel doordat je zo lief en met zorg m'n gewonnen give-away hebt ingepakt :-), toch?
Lieve groet,
@Let...♥
ERG LEKKER!!
DE KIPPEN DOE OOK HUN BEST EN LEGGEN DITJAAR LEKKER VEEL.
FIJNE WEEK IN DE TUIN,
MIRANDA
Wij hebben het eerder wel eens in de tuin gehad, maar zoveel luizen en niet zo mooi wit. Hebben jullie daar een manier voor? Wij deden dat met het omknakken van het blad en dat eroverheen.
Dit jaar proberen we het weer, maar zó ver zijn ze nog niet...
Je was ijverig!!
succes want veel werk is het zeker, maar daarna pluk je er de vruchten van haha!
lieve groetjes, Tjits
Lieve groetjes Michelle
Groetjes, Nicole
allemaal te verwerken...
Ik heb een vraagje, als je fruit
invriest en je wil daar bv. achteraf confituur van maken laat je dat dan eerst ondooien of begin
je direct aan je recept zoals altijd?
liefs
Hier een magere oogst (zeg maar nog niet veel meer dan de aardbeien), maar dat komt door de verhuizing. We hopen nog op een goede, late oogst..
Wat leuk allemaal uit eigen tuin.
Ik ben erg benieuwd naar de cake, hoe doe je dat?
groetjes, Linda
Je zult er wel druk mee zijn, maar zo te lezen geniet je er ook zo van! Heerlijk!
Groetjes, Corine
Smakelijk eten, groetjes Evelien
Succes met wecken
groet
Geniet jij maar in de tuin of in de keuken, daar heb je straks weer heel veel plezier van.
Veel succes en smullen maar.
Groetjes,
Eefie
Vroeger weckte ik ook bloemkool, maar dat smaakte gruwelijk [vond ik] Toen las ik ergens dat er een schepje citroenzuur in het blancheerwater moest en jawel de bloemkool bleef witter en ook was de smaak beter. Misschien een tipje. groet gezina
Nee ermee eten lukt nog niet, mag ook nog niet wegens de implantaten, binnenkort mag ik proberen ;-)
Bedankt voor je lieve bericht op mijn blog en je vraag!
Fijn weekend
Lieve groet Micxhelle
Gr. Gerd@
veel succes met verwerken.
fijn weekend
gr Stina
Groetjes
Eline DM*
ps: kom ook gerust is mijn blogje bezoeken
Fijn weekend,
Miranda
Wat een mooie blog, ik hoop dat ik je "mag'volgen.