pasta maken
Het stond al een poosje op m'n wensenlijstje: zelf pasta maken.
De pasta saus maak ik altijd al zelf, gewoon met verse groente, kruiden en meestal tomaten(puree). Niets moeilijks aan, gewoon met wat er in huis is. Zo doen m'n ouders het en toen ik later op m'n werk eens macaroni moest klaar maken met een pakje wist ik niet eens hoe het moest...
Maar de pasta zelf maken had ik nog nooit gedaan. Ik keek wel eens met een schuin oogje naar pasta machines, maar ja, een mens kan ook niet alles hebben en doen, he?! Gelukkig is Gerbrand ook erg van het 'zelf doen' en toen hij onlangs in de Kruidvat folder een pastamachine zag staan voor niet al te veel geld zei hij dan ook dat ik daar maar snel voor moest gaan kijken. Zijn redenatie? Kan je het eerst eens proberen, en als het wat is kan je altijd later nog eens voor zo'n goede met veel mogelijkheden gaan kijken!
Op internet gekeken voor een recept en maar met een 'basis recept' begonnen. Vier eieren op 400 gram pasta bloem (is overigens niet goedkoop, gewoon gedroogde pasta kopen is voordeliger, maar misschien weet iemand voordeligere pastabloem?). Na dat de eieren er zo'n beetje door waren geklutst kon ik het gaan kneden. En toen... jawel door de machine.
De dikte van de 'lap' is instelbaar, ik begon op de breedtste stand en zette h'm steeds wat smaller.
Uiteindelijk was de lap dun genoeg en kon het door de 'spaghetti molen'. Dat bleek iets minder makkelijk dan gedacht, de slierten kleefden makkelijk weer aan elkaar, maar oefening baart kunst!
Lydia vond het wel wat en wilde graag helpen. Toen alles door de machine was gegaan kon het in de pan met kokend water. Het was in no-time gaar. Gerbrand had ondertussen de pastasaus gemaakt. En toen smullen! En nee, daar heb ik geen foto van, want de borden waren leeg voordat we het wisten...
Conclusie: het is echt heel erg lekker, niet te vergelijken met gedroogde pasta. Maar het vraagt wel wat tijd met kneden en door de machine doen, dus niet zo handig als je 'even snel' pasta op tafel wil zetten. (Eigenlijk het zelfde verhaal als met pizza dus). Het zal bij ons de gekochte pasta dan ook niet volledig gaan vervangen, maar zeker wel vaker op tafel komen!
Reacties
Fijn weekend. Lieve groet, Miranda
Lekker he, alles zelfgemaakt!
Ik vind het zo leuk dat jullie Lydia op die manier ook zoveel mooie dingen bij brengen, ze ziet alles en doet op haar manier mee, als dat geen natuurgenieter wordt!!!!
Fijne zondag,
♥Eefie
Nog een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid
groet Petra
groetjes, Nicole
wat een ijverige dame die je mee helpt.
gr Stina
Lieve groet, Mea
Ik koop ook wel eens de verse pasta bij AH, erg lekker.
Je had in ieder geval een heel goede keukenhulp ;-)
Lieve groet,
@Let...
Misschien een idee voor het weekend.
Heb je toch een speciaal gevoel.
Groeten Herma
Ik geloof het gelijk als je zegt dat het lekkerder is dan pasta uit de winkel, dat is met de meeste dingen zo.
'k Maak sinds kort de pastasaus ook zelf, veel lekkerder! En idd niks moeilijks aan, 'k snap nu niet dat ik het niet eerder heb gedaan.
Groetjes, Corine
ook ik heb zo'n machine (van de aldi) in de kast staan.. helaas nog ongebruikt.. het lijkt me een heel gedoe, maar aangestoken door jou ga ik het apparaat ook maar eens tevoorschijn toveren!
lieve groetjes, Tjits
fotootjes op :) zeker met dat kleine
fotomodel er bij!
Ik denk inderdaad dat het wel veel werk is maar tzal wel lekkerder zijn.
Ps. ik kom ook even melden dat ik
terug een blogje heb opgestart...ik
kon het bloggen niet missen :)
Mijn vorige blog werd aangevallen door een hacker dus moest ik noodgedwongen stoppen.
heel veel liefs
Veel succes nog
Fred
Ik zag dat je ook van die pasta droogrekjes kunt kopen. Heeft dat nut of gaat het op een theedoek net zo goed?
Groetjes Tineke