Rijmandjes
Regelmatig krijg ik de vraag naar de rijsmandjes. Nadat we ze de vorige keer ingekocht hadden waren ze snel uitverkocht. De post bracht nu weer een grote doos vol met mandjes in allerlei soorten. Heb je interesse, kijk dan even hier. (Klik klik)
(Een rijsmandje geeft steun aan het deeg tijdens het rijzen van een vloerbrood. Vlak voor het bakken doe je het brood uit het mandje op een bakplaat/ baksteen en zo bak je het brood af in de oven. Voordat je het deeg in het mandje doet strooi je er bloem in. Door het reliëf van het rijsmandje komt dit motief in de bloem op je brood te staan.)
Reacties
Op de foto van het rijsmandje met de molen zie je hoe het resultaat is met een brood met 500 gram meel in een mandje van 1000 gram!
Met 500 gram meel zit je overigens natuurlijk al aan meer dan 800 gram deeg: 500 meel, 300 water, 8 zout, 5 gist, schepje suiker, klontje boter...
De andere broden op m'n site en blog zijn gerezen in mandjes van 750 gram: deze zijn iets hoger als je de foto's naast elkaar ziet.