dinsdag 6 december 2011

Hé hé, eindelijk even tijd om te bloggen :-)
De dagen vliegen voorbij! Zaterdag gingen we op bezoek bij de sint op m'n werk. Lydia vond het allemaal maar spannend, de zwarte pieten een handje geven? Ze dacht er niet over! Versjes zingen met elkaar paste meer in haar straatje, en ook de eierkoeken versieren met hagelslag en slagroom was geen probleem. Met vuurrode wangen ging ze een uurtje later weer naar buiten. Mét een koffertje met puzzel in haar hand, ze is er al heel wat tijd zoet mee geweest.

Na haar middagdutje gingen we naar opa en oma. En ja hoor, ook daar stond al een zak met cadeautjes klaar. Samen met haar neven werd de zak leeggehaald en de cadeautjes verdeeld. Hier kwam o.a. een fornuisje met pannetjes uit te voorschijn: ook al goed voor uren speelplezier! En de pyjama die ze kreeg ging natuurlijk 's avonds meteen aan.

Gisteren overdag maakten we zelf borstplaat (recept volgt nog) en boterletter. We aten erwtensoep (dat vind ik echt bij sinterklaas horen) en dronken warme chocola. En we vonden warempel nog een klein zakje met pakjes bij ons zelf in de gang. Lydia heeft ondertussen de smaak goed te pakken en weet precies wat ze met er mee aan moet :-) Er zat voor Lydia een boekje in en verder wat chocoladeletters enzo. En natuurlijk ontbraken de gedichten niet.
Zaterdag doen we het nog eens over met de hele schoonfamilie: met suprises en gedichten, alles er op en eraan! En dan, na 4 x sinterklaas in een week is het wel weer welletjes...

Verder zit ik zo'n beetje elke vrije minuut achter de naaimachine. In 2 dagen tijd maakte ik een rokje en 2 overgooiers, m'n record! Dit keer niet voor Lydia. Volgende week hoop ik samen met m'n moeder naar een markt te gaan waar we o.a. de kleertjes willen verkopen. Verder leuke geborduurde slabben en dat soort dingen, maar m'n voorraad is niet zo heel groot dus hoef ik me niet te vervelen. Gelukkig heeft m'n moeder een grotere voorraad klaar liggen...
Vandaar dat de dag om is voor ik het in de gaten heb. Ik ben bang dat ik komende week dus ook niet zo trouw zal zijn met blogberichtjes lezen en schrijven, dat hoop ik daarna wel weer goed te maken.

Nu ga ik snel nog een patroontje uittekenen zodat ik morgen weer meteen aan de slag kan!

12 opmerkingen:

Kom Achterom zei

oWat is het toch genieten van sinterklaas met kleine kinderen!
Super leuk! Ik heb genoten van je verhaal!
fijne avond
Yolanda

Huize Kip Kakel zei

Jullie zitten er dik in met sinterklaas..
Ook nog suprises maken..wij hebben afgelopen zaterdag met de familie het sintfeest gedaan, de oudste kinderen voor het eerst ook lootjes..zo leuk!
Fijne week en succes met naaien en de verkoop!
Groetjes Hannie

Trudy zei

Gezellig toch sinterklaas vieren met een kindje als Lydia... En heel veel succes met de verkoop van je kleding!!

Lisette zei

Leuk dat als zo klein zijn, ze toch snel in de gaten hebben wat je met die zak kadootjes aanmoet!
Geniet er nog maar lekker van aankomend weekend!
Enne...naai ze!

bd zei

op welke markt sta je?

Pleuntje zei

Nou de Sint heeft jullie zeker niet overgeslagen dit jaar. Wat een feestjes. Wat leuk dat je zoveel dingen maakt voor de markt. veel succes met je voorbereidingen. x Petra

Katja (@Yane) zei

Klinkt allemaal heel erg leuk en gezellig!

Miranda zei

Sint heeft het goed met jullie voor ;) Fijn dat Lydia er zo van geniet!

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

Eefies day zei

Heel gezellig die feestdagen ook voor Lydia...genieten als ze zo klein zijn.
Nu druk...doe maar lekker je ding hoor en eerst naar de markt!!!

Lieve groetjes,
♥Eefie

Anoniem zei

Wat goed zeg! Zo veel handwerken in zo weinig tijd. Dat lukt mij toch ook weer niet (al ben ik ook steeds wel lekker bezig) ;o)

Wil jem et ons delen op welke markt je gaat staan of hou je dat liever voor jezelf?

Ik wens jullie in ieder geval een goede verkoop toe!

Danielle zei

Ik ben wel heel benieuwd naar de kleertjes die je gemaakt hebt. Succes gewenst met de verkoop!
Ik ga de patroontjes morgen op de post doen hoor!
groetjes Danielle

Jolanda zei

Wat zal ze nu lief spelen... je zet wel wat weg zeker?
Gezellig samen met je moeder op een markt te staan. Succes met de verkoop!