maandag 13 februari 2012

Keuken behangen...?!

voor de opruiming: beetje vol en druk :-)
Het is al weer even geleden dat ik hier het laatste berichtje schreef. En nee, daar was gelukkig geen nare reden voor. We zijn op vakantie geweest, genoten van de sneeuw (nee niet van het ijs, ik ben niet zo'n schaatser) en verder was het hier gewoon druk en had ik weinig inspiratie.

Nadat we terug kwamen van vakantie begonnen we vol enthousiastme aan de 'voorjaarsschoonmaak'. Tja, zo gaat dat als je een poosje in zo'n leeg-kaal vakantiehuisje hebt gebivakkeerd. Als je dan weer je eigen, overvolle huis in stap, voelt dat wat benauwd en dus haalden we de bezem er eens flink door. Een groot deel van de decoratie ging weg: naar de zolder, weggegeven of in de kliko. Kasten en laden werden uitgezocht en ja: het werd echt een stuk netter in huis.
Dat ging lekker zo! We zijn allebei nogal verzamelaars en het mag van ons wel een beetje druk en niet-standaard.
Toen we 7 jaar geleden hier gingen wonen hielden we de inrichting veilig- klassiek. Het was mooi hoor, alles precies op elkaar afgestemd, de kleuren van de vloerbedekking en de bank kwamen terug in de gordijnen en de muren waren wit. In de keuken werd het een heel gewoon behangetje, beetje creme met wat grijze vlakken erop. Maar het was niet echt van ons... Tot ik na een paar jaar in een enthousiaste bui een wit met blauw Toile de Jouy behang in de keuken ging plakken. (je weet wel, helemaal vol met van die 'pentekeningen'). Daarbij rode gordijnen met een klein wit ruitje en het was meteen een totaal andere keuken: helemaal leuk. Iedereen die kwam had zoiets van 'oeps'! Maar wij genoten er van: lekker anders, lekker 'wij'.

Een jaar of 2 later besloten we een stuk aan de keuken te bouwen. Dat leide uiteraard weer tot een nieuw behangetje: met rozen dit keer. Dat plakten we meteen maar op de hele beneden verdieping. Zelfs Gerbrand z'n kantoor moest er aan geloven. Ook nu dachten veel mensen 'oeps, jullie liever dan ik' maar het was weer helemaal wat wij wilden. Gisteravond zei ik juist tegen Gerbrand: de keuken is nog helemaal naar m'n zin, maar misschien dat ik in de kamer toch wat anders ga plakken dan die rozen. Ja, zulke dingen moet je natuurlijk niet zeggen.

Vanmorgen, tijdens de afwas hoorden we ineens een ondertussen bekend (en gevreesd) geluid. Drup... Drup... Drup... Inderdaad: de 3e lekkage in een half jaar tijd! In de keuken dit keer. Gerbrand haalde wat plafond delen weg en daar kwam een hele vracht water vanaf. Zo krijgt je dag dus meteen een andere invulling.
Eerst maar op zoek naar het lek. Maar ook de toegesnelde timmerman heeft het tot nog toe niet kunnen vinden. Dus zit ik nu maar met Lydia in het kantoortje: daar is het nog lekker warm en kunnen we ondertussen bedenken wat voor behangetje we nu eens in de keuken willen. Effen dit keer? Of toch weer iets 'geks'?! Of meteen maar nog een verbouwing er aan vast knopen? Of zullen we maar meteen verhuizen :-)

17 opmerkingen:

Trudy zei

Bah wat vervelend, die lekkages iedere keer... Wij hadden een lek dak een tijd geleden, en ik was het dweilen met oude handdoeken flink beu. Maar dat het dan weer betekent dat je een ander behangetje kan uitzoeken is dan weer een leuke bijkomstigheid. Wel herkenbaar trouwens, dat oeps van anderen als ze je huis betreden. Ik vind het ook leuk hoor, zo je eigen stempel erop zetten. Er zijn al zat taupe/beige huizen. In je eigen huis moet je je vooral lekker thuis voelen tussen dingetjes van je eigen smaak, toch?

Thuis bij Tjits zei

heel vervelend die lekkage.. maar dit kun je toch wel opgeven aan de verzekering?
wel leuk om straks alles weer lekker fris en schoon te hebben, ik herken je voorjaarsschoonmaakgevoel wel, heerlijk weer ruimte!
alhoewel ik het altijd wel lastig vind om dingen weg te doen..
ik ben heel benieuwd voor wat voor leuk behangetje jullie nu gaan;)

lieve groetjes, Tjits

Huize Kip Kakel zei

Oeps wat balen..voor de 3e keer nog al!
Maar ja, je hebt het bij de badkamer gezien..er komt iets moois voor terug, toch?
Maar nu zul je even door de zure appel moeten bijten..en denken aan mooie behangetjes!
Ik hou zelf van rustige muren en dan geeft het niet als het wat voller staat, de basis is dan rustig!
Sterkte met de natte bende!
Groetjes Hannie

Gerd@ zei

HE bah lekkage wat akelig ... hoop dat ze het snel kunnen vinden en oplossen .... succes ermee ...
en natuurlijk succes met het nieuwe
behangetje .... zal vast goed komen.

Groetsssssssssss Gerd@

THE BLACK BARN zei

OOOOH, DAT WORDT EEN NIEUW BEHANG!

IK VIND HET GEWELDIG ALS ELK HUIS ER ANDERS UIT ZIET.
ALLEMAAL DEZELFDE SMAAK DAAR HOU IK NIET VAN.

FIJNE DAG,

MIRANDA

Miranda zei

Heerlijk vakantie vieren in de sneeuw en dan thuiskomen en opruimen ;) Al voor de derde keer lekkage, dat is beslist geen pretje, ik hoop dat de oorzaak snel wordt gevonden en jij aan het behang plakken kunt!

Groeten, Miranda

wilma zei

Hopelijk vinden ze het lek snel,want lekkage is echt niet leuk.
Ik vind het altijd leuk als je eens ergens komt en je ziet een heel eigen stijl. Geniet daar altijd erg van. Niet zo'n standaard huis/raam/plantjes etc.
Ben eigenlijk wel reuze benieuwd wat het gaat worden.
Groet, Wilmaaa

Lisette zei

Heh, wat vervelend!
Hopelijk is het snel gemaakt en kun je je lekker uitleven op het behangen ;-)
Heerlijk zo even er tussen uit, en ook heerlijk om dan weer zo geinspireerd thuis te komen!
Keep that tought! ;-)
Groetjes,
Lisette

Pleuntje zei

Het is mooi om te lezen dat jullie je zo prettig voelen in jullie eigen huisje. Met hier en daar een nieuw behangetje. En nu op zoek naar de oorzaak van de vervelende lekkage. X succes

Anoniem zei

Och heden.. moeten we een kamertje leeg gaan halen? ;o)

Brabbels en Kiekjes zei

Waarom zijn jullie eigenlijk verhuisd jullie hadden zo'n leuk huis? We hadden een kleine lekkage in de keuken en toen...

hahhahahhaha!
Succes met het opsporren van!
Liefs,

Stina zei

wat vervelend die lekkage,en nu maar mijmeren over hoe je het hebben wil...succes1

gr Stina

Jolanda zei

Vertel me niets over lekkages :(
Daar ben je idd gelijk weer zoet mee.
Over je eigen stijl (zo leuk): Wij hebben datzelfde met onze blauwe deuren, er zijn weleens mensen die denken dat die nog geverfd moeten worden (en toen zat het er net op).
Nu mag het eigenlijk wel een x, maar ja... zal nog wel niet van komen.

Trouwens, een waterpomptang werkt stukken beter dan een hamer ...;-)

Succes met behangen!

Hieperdepiep...een feestje! zei

Lekker om even weg te zijn!!
Dan kijk je idd weer met andere ogen naar je inrichting, he!
Wat akelig die lekkages, hopen maar dat de oplossing nabij is en dat het dan afgelopen is.
Groetjes, Corine

Maaike ♥ brocante en theetuin ♥ zei

Toevallig kwam ik op je blog. Vervelend zeg die lekkages... Ben benieuwd naar het nieuwe behangetje!

Ik ga je volgen hoor!

Groeten Maaike

Hinke zei

Leuke en gezellige blog heb je! Ik moest denken aan de keer dat ik wat anders in de keuken wilde en een gezellige kleur blauw had gekozen.. dacht ik. Helaas was het net een zwembad toen het klaar was ;-(

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

wat vervelend zeg wens je heel veel sterkte ermee ....lieve groet rosita