dinsdag 30 oktober 2012

Ben er weer eens...


De laatste dagen (weken) heb ik nogal wat lieve mailtjes gekregen van mensen die het zo stil vonden op m'n blog en zich af vroegen of het allemaal wel goed ging met ons. Bedankt allemaal! 
De afgelopen weken (maanden) heb ik heel veel last gehad van misselijkheid en hield ik bijna geen eten binnen. In september leek het (in de vakantie) even iets beter te gaan, maar toen ik daarna weer ging werken ging het helaas al snel weer mis. Uiteindelijk is er in overleg met de verloskundige en m'n teamleidster besloten dat ik alleen nog maar de middagen werk (2 x per week) en nu kan ik eindelijk zeggen dat het écht beter gaat! 'k Moet wel rustig aan doen, want zodra ik iets te veel doet moet ik het weer 'teruggeven', maar ik kan weer lekker wat aan rommelen en zelf wat doen in het huishouden...
Verder breng ik veel tijd door met Lydia: op de bank wat handwerken, boekjes lezen, of  Lydia zet 'thee' voor ons...


Gerbrand is ondertussen naast zijn normale werk en de extra taken in het huishouden bezig met allerlei klussen. Zo heeft Lydia sinds september haar nieuwe bed: een oud spijlenbedje uit Frankrijk, vorig jaar op een brocante markt gekocht toen we daar op vakantie waren. Gerbrand heeft het bedje helemaal opgeknapt en Lydia slaapt er heerlijk in! 
Ook heeft Lydia een nieuwe kast gekregen. De commode en inbouwkast op haar kamer zijn straks nodig voor de babyspulletjes. Via Marktplaats vonden we een prachtige oude kast en ook die heeft Gerbrand helemaal opgeknapt en geverfd. Hij is nu bijna af. Met nog wat roze accenten zoals lampenkapjes op de kroonluchter is Lydia d'r kamer veranderd in een echt meidenkamertje! 


Sorry, de spiegel zit nog vol vingers en het onderstel moet nog geverfd en knopjes op de lades. Vandaar dat het 'verfkleed' nog onder de kast ligt *Ü* 

Ondertussen zijn we (lees: Gerbrand) ook begonnen aan onze slaapkamer. Het was al de bedoeling dat we die weer eens een beurtje zouden geven (nieuwe inbouwkast maken, plafond sauzen, kozijnen schilderen en nieuw behang/ gordijnen etc.) maar nu met de kleine op komst moet daar even wat extra vaart achter gezet worden omdat we de baby de eerste tijd bij ons op de kamer willen laten slapen. Overigens staat daar ook nog een spijlenbedje voor te wachten om opgeknapt te worden... Genoeg te doen dus!

Terwijl Gerbrand klust, ben ik vaak wat aan het freubelen op de bank. Kleine dingetjes die al lang liggen te wachten zoals knoopjes aanzetten. Verder heb ik van die naamvlaggetjes van stof gemaakt voor als de baby er is, een jongens en een meisjes versie want we weten nog niet wat het is. (Nee, ik laat ze nog niet zien...) Ook ben ik bezig met een omslagdoek voor in de maxicosi en heb ik pas voor Lydia een baretje gemaakt. Ze wilde zo graag eens met papa en mama mee naar de kerk. Wekenlang was het huilen als ik haar naar de oppas bracht, dus uiteindelijk besloten we het maar eens te proberen. 
Eigenlijk ging het best goed. Ze zat stil rond te kijken wat er allemaal gebeurde en te zien was. En zodra het orgel ging spelen zong ze op haar manier uit volle borst mee! Thuis gekomen vertelde ze wat ze allemaal gezien had: opa en oma, het orgel, centje geven... Maar nee, een dominee had ze niet gezien :-) 
Overigens gaat ze nu weer helemaal blij naar de  oppas bij de kerk.


Op de foto heeft ze trouwens haar pyjama aan onder het vestje, het was net voordat ze naar bed moest vandaar. Normaal heeft ze er een licht shirt met roezelkraag onder. En ja, het klopt dat de naad van het baretje wat scheef zit, maar het was een probeersel zonder patroon. 

Verder is er niet zo veel bijzonders te vertellen. Op de tuin komen we momenteel niet zo veel, het weer is er ook niet zo naar en als ik er ben wil ik meteen aan de slag wat dan al snel weer te veel is helaas... Bakken staat ook op een laag pitje, koken lukt nu weer een beetje. Zo gaat het steeds weer wat beter! 16 opmerkingen:

Gerd@ zei

Gelukkig dat het weer wat beter met je gaat ... en gezellig dat je er weer bent .... succes met alle klussen ... groetsss Gerd@

Jolanda zei

Ach, als je niet het naadje van de pet verteld had, had ik het niet gezien hoor!
Gelukkig, dat het nu dan eindelijk wat beter gaat. Jij moet er wel veel voor over hebben joh.
Wat een prachtige kast en een echt mooi meidenbedje. Leuk-leuk!

Pleuntje zei

Het kamertje ziet er erg leuk uit. Gerbrand, succes met klussen en ja als vrouwen eenmaal nesteldrang krijgen......... X

Carolien zei

Fijn weer wat van je te horen!
Je hebt een moeilijke periode achter de rug!
Fijn dat het weer wat beter gaat.
Lydia krijgt een mooie kamer!
En dat 'scheve'naadje was mij niet opgevallen hoor!

Huize Kip Kakel zei

Bedankt voor je mailtje;) wat ziet lydia haar kamertje er schattig uit!!doe rustig aan en probeer ondankx je lichamelike beperkingen toch een beetje te genieten. Groetjes Hannie

Jannie zei

Wat een schattig bed!En een mooie kast.....Hopelijk blijft het nu goed met je gaan.

Trudy zei

Fijn dat ik weer eventjes wat van jullie lees. Ik maakte me al een klein beetje zorgen. Bah, vervelend dat je zo misselijk was, hopelijk kun je de komende tijd meer genieten van je zwangerschap. En de foto's van Lydia zijn natuurlijk weer prachtig. Evenals het bedje en de kast. Mooi hoor! Fijne dag!!

Andrea zei

So, er is dan toch maar lekker geklust! Gelukkig dat het weer wat beter met je gaat!
Geniet er van!
groetjes Andrea

Jente zei

'k Dacht laatst al.. hoe zou het eigenlijk gaan. Fijn om even wat te lezen van je. Gelukkig dat je je langzamerhand iets beter gaat voelen.
Je man heeft flink geklust, mooi geworden hoor! Prachtig bedje en een mooie kast!

Groetjes Jessica

Anoniem zei

Niet zo veel bijzonders te vertellen? Meid, wat heb je een boel verteld! ;o)

Gelukkig gaat het goed met jou en de baby en zijn jullie heerlijk in de (klus)weer. En wat wordt jullie kleine dametje al groot! Heerlijk om te mogen zien.

Dank je wel voor het delen en blijf wel om jezelf en jullie wondertje denken hé?

x

gezinsleven zei

Fijn dat het weer wat beter gaat! Hou je rustig hoor! ;-)
Onze 2e is nu 2,5 jaar en wilde ook mee naar de kerk. Het ging ook best goed! Nu is hij drie keer meegeweest en al een beetje gewend, en ja, dan worden ze wel wat vervelend ;-) Geluidjes maken enzo. Wat is Lydia's kamer mooi geworden zeg!

vrouw Hommel zei

Wat zijn jullie leuk bezig met het opknappen van kamertjes en bedjes.
Fijn dat het weer iets beter gaat en de tuin...ach die komt wel weer!

Jedidja zei

Leuk om weer eens wat van je te lezen. Mooi bed heeft je dochtertje. Zo romantisch. Doe rustig aan joh en probeer te genieten van de mooie momenten.

Hannie zei

Fijn dat je er weer bent, en je je wat beter voelt.
Ik had vorige week al gereageert, maar had mn berichtje klaar, en het wilde op èèn of andere manier niet hier geplaatst worden...
Wat een prachtige meidenkamer heeft Lydia gekregen! Geniet van alles, en denk om jezelf....

Leni zei

Oh Tineke, dat zingen in de kerk....onze oudste wilde ook zó graag mee. Nou dat kon: als je baret af is (rood, gehaakt). En ja, baret klaar, dochter mee. Ze zat super stil en zíngen : geweldig. We hebben stiekum wat gelachen als ze tussen de zinnen door vrolijk verder ging. Er hebben heel wat mensen mee zitten genieten. Vraag maar eens na! Hart groet voor jullie!

Miranda zei

Gezellig om weer wat van je te lezen! Fijn dat het inmiddels weer wat beter met je gaat en de klussen in huis gewoon doorgaan.

Fijne avond. Groeten, Miranda