maandag 17 december 2012

Wat gaat de tijd snel!!!

En zo is het al weer half december voor je het weet! 'k Had me echt voorgenomen om weer wat meer te schrijven en vaker te reageren op jullie berichtjes, maar op de één of andere manier wil het er maar niet van komen...
De afgelopen weken zijn we (lees Gerbrand) druk bezig geweest met klussen in huis. Onze slaapkamer is nu zo goed als klaar (sorry, nog geen foto's, moet nog het e.e.a. opruimen...) en het babybedje is geverfd en opgeknapt en staat nu ook helemaal klaar. Op de overloop moeten de deuren nog geverfd worden, maar dat gaat ook deze week gebeuren. Zo schiet het lekker op!
Terwijl Gerbrand vrijwel al het kluswerk alleen heeft gedaan, rommel ik maar wat aan. Als ik te lang zit, sta, loop of wat dan ook, dan heb ik veel last van m'n rug. Dus probeer ik het maar een beetje af te wisselen.
De afgelopen weken heb ik de kasten maar eens goed uitgezocht. Er zijn tot nog toe 10 vuilniszakken met kleding e.d. in de bak gegaan en 3 zakken met troep in de kliko. Hoe bedoel je nesteldrang?! Nu het laatste gedeelte van de zolder nog...

Tussendoor ben ik regelmatig met Lydia aan het knutselen. Zo maakten we voor opa en oma een paddenstoel, rood met witte stippen. In de paddenstoel werden chocolade kruidnootjes verstopt en o,o, wat was ze trots toen ze de paddenstoelen aan opa en oma gaf!
Later gingen we voor de sint aan het knutselen. Niet dat we het zo uitgebreid vierden, maar voor allebei de opa's en allebei de oma's 'moest' er natuurlijk wel wat gemaakt worden. Bij iemand op de blog (sorry, weet niet meer bij wie) zag ik het idee voorbij komen om chocoladeletters te versieren. Makkelijk en leuk! En lekker :-)Met de föhn liet ik de letter aan de bovenkant een beetje smelten en dan kon het versieren beginnen. Overigens was dit de eerste letter die we maakten, we merkten al snel dat het bordje ook warm werd van de föhn waardoor de letter vastsmolt aan het bordje. Dat probleem was makkelijk op te lossen door er een stukje bakpapier tussen te leggen. En hopla: weer een blij kind dat zo trots als een pauw zelfgemaakte cadeautjes kon uitdelen!

Ondertussen ben ik zelf ook aan het freubelen. De laatste tijd stonden er steeds berichtjes over een lappendeken maken op haar blog. Dat werd zó mooi! Dat wilde ik ook wel! Dus de lappenvoorraad ook maar eens uitgezocht en een aantal lapjes uitgekozen. Lapjes in 'Hollandse stijl' voor een babydekentje (voor in de kinderwagen) en lapjes met roosjes en hartjes en heel veel roze voor een deken voor Lydia. Omdat ik  niet te lang achter elkaar achter de naaimachine kan zitten (weer vanwege die rug) besloot ik de effen roze lapjes voor de deken van Lydia met de hand te borduren met Sarah Kay. Dat kan ik lekker op de bank of in de schommelstoel doen.
De lapjes voor het babydekentje heb ik ondertussen aan elkaar gezet. Het is echt leuk om te doen! 
En zo rommelen we lekker verder... Deze week en volgende week nog een paar middagjes werken en dan ben ik voorlopig vrij tot mei! 'k Geloof niet dat ik me hoef te vervelen :-)

(Sorry, op de één of andere manier krijg ik de foto's niet gedraaid...)11 opmerkingen:

Dagelijks Brood zei

Wat een leuke deken! Succes met alles!

Eefies day zei

Wat ben je lekker druk, met je huis op orde maken, ja dat hoort er ook bij....en natuurlijk met Lydia..heerlijk om zo samen bezig te zijn..leuk al die knutsels.
Geniet samen van de komende feestdagen.
Alles verder goed met je??Denk goed aan jezelf.

Lieve groetjes,
♥Eefie

Pleuntje zei

Heerlijk als straks je huis lekker op orde is. Je man is echt een schat dat hij ook alles in orde wil maken voor jullie. En wat heb je een leuke dingen gedaan met Lydia.
En je lappendeken wordt heel erg mooi, rood,wit,blauw blijft leuk. Geniet van elkaar en alvast mooie kerstdagen en heel veel goeds voor het nieuwe jaar waarin jullie met z'n vieren zullen zijn. Iets om naar uit te kijken en dankbaar voor te zijn. X

Carolien zei

Fijn dat jullie al zo opgeschoten zijn!
En wat hebben jullie lekker geknutseld...
Dat dekentje wordt heel mooi! Mooie frisse kleuren.

Jolanda zei

Mooi, die deken!
Ben je niet meer zo misselijk? Het gaat nu alweer aftellen, ja, dat gaat snel.
Leuk om weer iets van je te lezen, ik kijk zó over je schouder mee, vanuit de schommelstoel.... heerlijk.

Miranda zei

Gezellig om samen met Lydia te freubelen. De lappendeken ziet er gezellig uit met de hollandse kleuren...

Lieve groet, Miranda

Danielle zei

Wat een mooie foto van Lydia (echt een foto met een mooi sfeertje erom heen) En haar haar groeit lekker nu zie ik.
Wat een mooie dekens ben je aan het maken. Leuk om zo bezig te zijn he en om alles klaar te maken voor de baby. Goede dagen toegewenst en sterkte met het laatste stukje van he zwangerschap.

Anoniem zei

Gezellig toch zo een beetje je tijd door te komen,ik zie Lydia in ieder geval genieten op de foto`s,succes met je kleed,fijne avond,lieve groet Musje.

Het stokpaardje zei

Leuk is het dekentje. En nu de laatste loodjes. Veel succes.
Iris

wilma zei

Wat een leuk idee die chocolade letter!! Wat is jullie dochter gegroeid zeg als je het ziet bij de foto bovenaan jullie blog.Lekker kort houden het haar,wordt het echt dikker van.
Deken is ook echt mooi zeg.
Sterkte met de laatste loodjes hoor!Heb je geen band voor je rug?Helpt echt.
Groet, Wilma

Anoniem zei

Wat een leuke gezlelige blog over een kleine meisje. Daar krijg ik echt heimwee van hoor!