woensdag 15 januari 2014

Uit in Friesland en stapelbedstee

De eerste 2 weken van het nieuwe jaar liggen al weer achter ons. Alles is weer zo'n beetje terug in het gewone ritme en ons eerste uitje van het jaar hebben we al weer gehad.

Vorige week zijn we naar m'n tante in Friesland geweest. Lydia hoopt half maart 4 jaar te worden en dan ook meteen naar school te gaan, dus besloten we het er nog even van te nemen nu het nog makkelijk te regelen is. Gelukkig kwam het bij m'n tante ook goed uit en keek ze uit naar onze komst. Het was dan ook lang geleden, we waren er nog niet geweest sinds Nienke er is en die hoopt volgende maand al weer een jaar te worden... Tante was wel een paar keer hier geweest en natuurlijk hadden we over en weer gebeld en kaartjes gestuurd, maar een paar dagen naar Friesland stond toch wel hoog op ons verlanglijstje!
Het was heerlijk om weer eens bij te kletsen, de ruimte en rust te ervaren, te genieten van de uitgestrekte polders en de leegte. Op die momenten gaat het bij ons altijd wat kriebelen. Als we nog eens *ooit* hier naar toe zouden verhuizen... (zucht)... Voorlopig verwachten we nog niet echt dat dit zal gebeuren dus genieten we gewoon van het Friese land als we er aan het logeren zijn :-)
Bruggetjes zoeken

Woensdag scheen de zon heerlijk en besloten we er van te genieten. We gingen naar landgoed Stania State: een landhuis met een prachtige slingertuin erbij. Lydia noemt dit park een 'bos' en ging meteen opzoek naar kabouters. Helaas zagen we ze niet, maar Lydia hoorde ze wel :-) In dit park zijn heel veel bruggetjes. Sommige hoog, andere van metaal. Bruggetjes zoeken bleek dan ook leuke opdracht voor Lydia. We hielden op een mooi, zonnig plekje pauze en wandelden op het gemak terug naar de auto. De meiden sliepen 's nachts als roosjes....
Pauze in de zon

Stania state

Vrolijkerd!
 Donderdag regende het. Maar geen zorgen, thuis hadden we al een slechtweer programma bedacht. We stapten opnieuw in de auto en reden langs het Lauwersmeer naar Groningen. Een half uurtje later stapten we weer uit bij de kaarsenmakerij in Eenrum. In een gezellige workshopruimte maakte Lydia voor het eerst kaarsen. Wat vond ze het leuk om te doen! Natuurlijk moesten ze roze worden ;-)
Nienke zat ondertussen rustig in de kinderwagen alles in zich op te nemen, die vond het allemaal wel prima.
In de bijbehorende winkel zag Lydia een licht roze  kaars-badeendje. Die vond ze zó mooi dat ze die graag voor tante wilde kopen. Lief hé, niet voor zichzelf maar als cadeautje, natuurlijk mocht ze het eendje dan ook geven!

Vrijdag zat de vakantie er al weer op. Op het gemak reden we terug naar huis en thuisgekomen besloot ik dit keer meteen alle tassen uit te ruimen. Vaak blijft hier een beetje staan dat er een paar dagen later nog staat, maar het gaf echt een voldaan gevoel alles gelijk aan kant te hebben! Twee uur na thuiskomst waren de tassen opgeruimd, draaide de wasmachine en stond er een cake in de oven. Kijk, dat was nog eens lekker!

Zaterdag ging Gerbrand thuis aan de slag. Hij is bezig om een stapelbed voor de meiden te maken. Nienke haar ledikantje staat niet echt handig op het kamertje (voor de verwarming, naast het gordijn en een snoer van een lampje dat ze steeds probeert te pakken). Omdat er nu geen ruimte is om het kamertje anders in te richten hebben we besloten om alvast het stapelbed te maken en dan ipv het onderste bed daar gewoon voorlopig Nienke d'r ledikantje neer te zetten. Natuurlijk kun je dan gewoon een stapelbed kopen, maar wij bedachten dat we een 'stapelbedstede' wilden hebben zodat ze het ook meteen als speelhuisje kunnen gebruiken. De Stapelbedstedes die je kunt kopen gaan ietwat boven ons budget dus keek ik Gerbrand maar eens lief aan. Gelukkig vindt hij het ook wel een leuk project. Dus werd het (nieuwe) steigerhout gekocht, maar we vonden het toch te ruw. Nu is Gerbrand alle planken aan het schuren. Het zal dan ook nog wel even duren voor het bed helemaal klaar is, maar ach, elke dag een steekje...

Vol aandacht voor wat papa doet
Ondertussen zijn ook de eerste aanmeldingen voor de broodbakworkshops in februari binnen, maar er zijn nog wat plekjes vrij. Heb je interesse mail me dan even: onderdeknotwilg@gmail.com

17 opmerkingen:

Jolanda zei

Heerlijk toch, zo'n vakantie. Fijn dat jullie ervan hebben genoten, het is ook prachtig daar zeg.

En ja zo handig.... klussende mannen !

Trudy zei

Heerlijk hè, zo'n klussende echtgenoot... die van mij maakt momenteel een kledingkast van een oude boekenkast voor Junior. Junior maakte zelf het ontwerp. Leuk toch?

What's in a day zei

Het klinkt heerlijk Tineke, even uitwaaien op het vlakke land...mooi is het daar toch, onze familie woont er ook, onze jongst studeert in Groningen, dus we genieten als we er naar toe gaan.Wat leuk om kaarsen te maken, jullie zullen genoten hebben zo samen.

Fijne week nog en lieve groet, Eefie

Danielle zei

Leuke daagjes hebben jullie gehad! Lekker dat het nu nog zo kan he, buiten de schoolvakanties om.
Handige man heb je dat hij zo'n bed in elkaar kan knutselen.

Andrea zei

Heerlijk zo'n paar dagen vakantie! Zeker als het weer dan ook nog zo lekker is. En ja, pappa's die klussen, daar kijken ze hier ook graag naar. De jongens helpen het liefst mee! Gezellig hoor!
groetjes Andrea

Marcel en Suzanne zei

Wat hebben jullie een heerlijk uitstapje in het HOGE NOORDEN gemaakt :-)
En zelfs nog in het GRONINGSE LAND geweest :-)
Hoorde je onze haan nog kraaien???
Hi Hi...
nee hoor GRAPJE,
dat kan natuurlijk niet.
Maar het beest heeft een kraaitje ingeslikt geloven wij :-)

Fijn dat jullie zo hebben mogen genieten,
de plaatjes zijn daar de stille getuigen van!
Wat heerlijk dat de meisjes het ook zo leuk hebben gevonden.

Ik ben benieuwd of wij het ook mogen zien als je lieve man is uitgeknutseld :-)
Gezellig...
Het is altijd weer fijn om even bij jullie te mogen kijken en meelezen.
DANKJEWEL!!!

Een hartelijke groet, Suzanne

Marja Verschoor-Meijers zei

Fijn, die zonnestralen in de winter, leuke foto's van jullie wandeling en prachtig om te zien hoe nieuwsgierig de kinderen zijn als papa werkt!

Marja Verschoor-Meijers zei

Fijn, die zonnestralen in de winter, leuke foto's van jullie wandeling en prachtig om te zien hoe nieuwsgierig de kinderen zijn als papa werkt!

Leni zei

.....die hemdsmouw komt er best wel:),misschien wel binnen 't jaar! Veel succes Gerbrand!

Ingrid B zei

Ineens kwam ik op je blog terecht en zo nieuwsgierig als ik ben wat doorgelezen. Ook wat oudere berichten en ik vind ze zo'n gezelligheid uitstralen. En je schrijft heel leuk. Dus ik heb me aangemeld als volger om jullie belevenissen en die van de meisjes te volgen.
Groetjes, Ingrid.

kostwinnaar zei

Toen wij voor dochterlief een bed zochten hebben we ook naar zulke bedden gekeken van steigerhout. Het ziet er leuk uit maar ik snap niet dat ze zulke bedden mogen verkopen voor de kleintjes. Is toch helemaal niet veilig. Ze lopen makkelijk schaafwonden of splinters op met dat ruwe hout.

Nicole orriëns zei

Wat een prachtige beelden. Zeker met die stralende zon.

Leuk dat je al aanmeldingen krijgt!

Huisvlijt

Jedidja zei

Gezellig blogpraatje. Dank je wel. Ik vind het zo leuk om je meisjes op de foto te zien.

Jannie zei

Fijn hoor, even eruit. En wat zal dat leuk worden, het bed.Zelf gemaakt is nog leuk ook! Lekker origineel.

Noni zei

Heerlijke foto's. Enjoy :)

Learning Traditional Skills zei

Heerlijk om weer even met jullie mee op reis te mogen zijn geweest.. Dank je wel!

Dagelijks Brood zei

Wat een gezellige post! Ben erg benieuwd naar de stapelbedstee!