donderdag 6 februari 2014

Van alles wat...

De laatste tijd gun ik me niet zo veel tijd om te bloggen: niet om bij jullie te lezen (sorry!!) en niet om zelf te schrijven. Op m'n werk zitten we momenteel volop in een reorganisatie. Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat we mogen blijven werken, maar wel zal de samenstelling van de teams en het werk veranderen. Best spannend dus, je bent er toch wel mee bezig en ongemerkt vraagt het dan ook best wel energie. Ook naar dat andere collega's met wie we al jaren samen werken wel boventallig zijn geworden. Zij kregen wel iets anders aan geboden, maar toch...

Ondertussen zijn we ook met Nienke wat aan het tobben. Ze lijkt nogal gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen en het is een hele toer om uit te vinden waar ze goed en waar ze slecht op reageert. Het gaat gepaard met buikpijn (voor haar) en gebroken nachten voor ons allemaal...

Tussendoor zijn er ook een aantal workshops broodbakken gepland. Het is steeds erg gezellig. Ik kreeg diverse mailtjes met vragen voor datums in maart, maar daar kan ik helaas nog even niets over zeggen door de onzekerheden op m'n werk, hopelijk is daar snel meer duidelijk!

En dan zijn we nog bezig met het bed van de meiden. In m'n vorige berichtje noemde ik het een stapelbedstee, maar eigenlijk is dat niet helemaal de juiste naam, kijk maar...


Het is eigenlijk meer een speelhuisje. Het ledikantje van Nienke staat onderin, ik vind ze toch echt nog wat te klein om al in een groot bed te slapen. En op deze manier gaat het ook prima. Het geeft veel meer ruimte op de meidenkamer dan de 2 losse bedden, bovendien hebben we de commode op zolder gezet, dus als straks het bed helemaal klaar is (lees: het gereedschap en alle troep opgeruimd) dan hebben ze heerlijk de ruimte om te spelen! 
Onder het trapje maakt Gerbrand meteen een kastje waarin het speelgoed opgeruimd kan worden, bergruimte heb je nooit genoeg, toch?!


De meiden spelen ondertussen steeds meer samen, al is het eigenlijk meer naast elkaar spelen wat ze doen. Lydia wil wel samen spelen, maar Nienke doet het allemaal nog lekker op haar manier :-) 


Zaterdag maakten we eindelijk weer eens tijd vrij om een dagje naar de tuin te gaan. Ondanks de regen was dat echt heerlijk. Zo maar lekker wat rommelen en timmeren (ja, ook daar...). We hingen een plankensetje op voor wat potten en pannen, en Gerbrand wil ook daar een stapelbed maken voor de meiden. Dat moet wel een echte bedstee worden, op verzoek van Lydia :-)


Natuurlijk bakten we daar wat lekkers in de oven van de houtkachel, maar omdat we vergeten waren appels mee te nemen voor de appelflappen werden het noodgedwongen kaashapjes. Lydia vond het eerst wel vreemd: geen appelflappen op de tuin, maar toen ze de kaashapjes proefde vond ze het wel prima!


Deze week hebben we ook (eindelijk) de nieuwe groente- en bloemenzaden besteld. We hebben al wel wat gezaaid met zaadjes die we overhadden van vorig jaar, maar het bestellen van nieuwe zaden is al een heerlijkheid op zich. Lekker op de bank zitten met schetsjes van de tuin en dan wegdromen met de zadengids. Plannen maken, wat waar moet komen te staan en welke nieuwe groenten we dit jaar eens uit gaan proberen. De eerste voorjaarsbloemen staan er al te bloeien, dus nog even, en dan kunnen we er weer echt tegenaan in de tuin! 10 opmerkingen:

Kom Achterom zei

Dit is toch wel het toppunt van een echt meiden speelbedhuis wat super leuk!!
Dit wordt vast een toppertje bij je dames! en kaashapjes lijkt me ook wel wat.
Fijn weekend
Yolanda

Andrea zei

Nou inderdaad een drukte allemaal, en wat een vervelende zoektocht met Nienke. Want een zoektocht is het echt. Wij hebben met Daan ook 4 jaar getobt. Het is zo lastig! Hopen dat je er snel achter bent!
Wat een super leuk bed voor de meiden! Echt een plaatje.
Wij hebben ook alle zaden besteld, en al wat dingen voor gezaaid. Het word ons eerste jaar op de tuin. Het eerste jaar was meer puin ruimen enz, dus ik ben erg benieuwd. Vorige week fruitboompjes geplant. Lijkt ons erg leuk om je eigen oogst te hebben!
groetjes Andrea

Marcel en Suzanne zei

Wat een schattig speelhuisje :-)
En zo knap gemaakt...
Straks lopen de bestellingen ook nog binnen voor speelhuisjes :-)

Heerlijk toch dat tuin-vooruitzicht!
Jullie zijn er al geweest,
om even voor te proeven met lekkere kaashapjes erbij :-)

Ik ga pas einde van deze maand voor-zaaien.
Alles wat ik eerder zaai gaat er meestal aan.
Stekjes die fileren,
en buiten is de nacht-temperatuur nog veel te koud.
Dan moet alles zo lang binnen staan.
Maar ik zit net als jullie ook te popelen :-)

Fijn om je hier weer te vinden! Sterkte met de onrust op het werk.

LIEFS, SuzanneJolanda zei

Het is prachtig geworden, een paleisje! Gerbrand heeft er een mooi werkstuk van gemaakt.

Ingrid B zei

Wat hebben de meisjes een prachtig bed gekregen, knap gemaakt!
Ze zoeken tijdens het spelen toch elkaars gezelschap op en dan is het voor hen ook al 'samen' spelen.
Succes met Nienke en op je werk.
Fijn weekend, groetjes Ingrid.

ver-greetmenietje zei

Wat een mooi bed heeft Gerbrand gemaakt!
Hopelijk vinden jullie snel een oplossing voor Nienke!
liefs

Maggie zei

Wat leuk, weer een berichtje van jou :-) Fijn dat je kunt blijven werken, maar idd, zo'n reorganisatie is ook niet fijn... en dan ook nog al die gebroken nachten! Wel echt een supermooi bed zeg :D

Leni zei

Wat een super slaap-kasteel!! Daar zullen de meiden van genieten. Sterkte met Nienke, zo lastig om dit uit te zoeken én zo vreselijk vermoeiend! Hartelijk groet, Leni.

Jedidja zei

Mooi slaaphuis zeg! Als ik jouw foto's zie, denk ik terug aan vroeger. Mijn eerste twee kinderen zijn ook meisjes. En nu ... hebben ze al trouwplannen. geniet ervan en maak veel foto's joh!

arianne zei

Gelukkig mag jii blijven werken al is het dan een andere samenstelling....

Wow wat een mooi bed/speelhuisje zeg! Jullie hebben allebei zeer handige handjes :-))

In april of later wil ik zeker nog een keer bij je komen broodbakken! Blijk artrose in handen te hebben,waar ontsteking zat/zit bij allebei de duimzadelgewrichtjes......vandaar de pijn!
Heb dus nu thuis ook al die tijd geen brood gebakken :-(
Maar komt wel weer hoor :-)

Sterkte met alle beslommeringen met werk en allergie (ervaringsdeskundige......)