dinsdag 7 oktober 2014

Nog zo'n 24 weken...

... Wachten op ons 3e wondertje! 

Juist, vandaar dat ik hier ook niet zo vaak ben en bij jullie niet zo trouw reageer. Helaas heb ik weer veel last van misselijkheid gehad, maar het lijkt nu gelukkig iets beter te gaan, al moet ik wel mezelf in acht nemen. En dat is soms best lastig :-)


Ondertussen genieten we van onze andere 2 wondertjes! 

Anderhalve week geleden kwam m'n schoonvader een dagje helpen om de volkstuin weer een beetje toonbaar te maken. Wat waren we daar blij mee! We konden de hulp dan ook goed gebruiken, zelf was ik letterlijk in geen maanden op de tuin geweest, net als de meiden. 
Omdat ze mooi weer opgaven besloten we met z'n allen te gaan, en wat hebben de meiden ervan genoten. Zelf heb ik niet veel meer gedaan dan koffie zetten en met een boek in het zonnetje zitten (en als nog heb ik dagen nodig gehad om daarna weer op de been te komen) maar de mannen hebben flink wat werk verzet ;-) Geweldig hoor!


Kijk ze genieten...


En ja, van buiten spelen wordt je heeeeel moe ;-)

Voor de oplettende kijker: inderdaad, op de foto zie je GEKOCHTE boterhammen!! Iets waar Gerbrand absoluut niet van houdt, maar ja, bakluchtjes kan ik nu niet verdragen helaas... Overigens eet ik zelf nu bijna helemaal geen brood. Komt wel weer als de kleine er is, had ik bij de meiden ook.


Afgelopen zaterdag kwamen mijn ouders om hier thuis te helpen met allerlei klussen. Wat zijn we ook daar blij mee en dankbaar voor! Weer heerlijk blinkend schone ramen en eindelijk de (antieke) kledingkast van de meiden weer helemaal goed gesteld, de laden gaan weer open en dicht, het boekenplankje boven Lydia haar bed is klaar etc. Allemaal klussen die de afgelopen tijd maar bleven liggen. Wat heerlijk dat het nu gebeurd is! 

's Avonds hielden we zoals gebruikelijk een gezinsmoment. Door het lezen van de blog van Ilse
(klik klik) kwam ik op het idee om als nieuw thema 'de schepping' de volgen. Ook Gerbrand vond dit een goed idee en zodoende werkten we een plan uit voor de komende weken. Elke week hopen we één scheppingsdag te behandelen, en ook de 7e dag als rustdag behandelen we als een week. 
Vervolgens staan we stil bij de zondeval waarna juist de adventtijd begint - dat sluit dus heel mooi aan! 


Sommige ideetjes gebruiken we van de blog van Ilse, er staan veel handige links op! Maar natuurlijk passen we de gezinsmomenten ook aan naar onze eigen situatie. Lydia is heel graag aan het knutselen, dus past die verwerkingsvorm ook goed bij haar. Nienke rommelt met alles zo'n beetje mee.
Als verwerkingsactiviteit bij de 1e scheppingsdag (Het licht) maakten we het eerst flink donker in de kamer. Zowel Lydia als Nienke begonnen al meteen met de schemerlampjes weer aan te doen - dat donker vonden ze maar niets! Toen ook de kaarsjes brandden konden we er met elkaar over doorpraten: het verschil tussen donker en licht, wat doe je in het donker of in het licht en vooral: hoe maakte God het licht. Dat laatste werd Lydia zich nu meer bewust: "als wij het zeggen wordt het niet gelijk licht, wij moeten er iets voor doen (kaars aansteken/ licht aandoen etc.) Dan kan God toch wel heel veel hé mam?!"

Hierna gingen we met elkaar kaarsen maken. Het leidde bij Lydia (en bij ons!) tot steeds meer verwondering: zoveel werk en dan Gods almacht! We lazen over de eerste scheppingsdag en zongen het versje 'in het begin was de aarde verloren - in het begin was er duisternis - God sprak een woord en het licht was geboren - het licht dat vandaag onze dag nog is. '

Zondagmiddag maakten de meiden een kleurplaat van een '1' die half donker - half licht was. Zie voor deze kleurplaten ook de link op de blog van Ilse.  Er zijn kleurplaten van 1-7, steeds met een toepasselijke invulling er in.  


Natuurlijk moesten ook de kaarsen uitgeprobeerd worden! 


Echt een moment om met dankbaarheid op terug te kijken!

P.s. Helaas heb ik voor onbepaalde tijd de workshops broodbakken moeten afzeggen. Degene die nog op de lijst stonden heb ik zo veel mogelijk al ingelicht via de mail. Mocht ik jou vergeten zijn in te lichten laat het me dan even weten! 

15 opmerkingen:

Ilse zei

Meid van harte!!! Super leuk... wat een zegen... maar wat jammer dat je je zo ziek voelt. Hoop dat dat snel weg mag trekken... en weer lekker brood voor je mannetje kan bakken...
Leuk om ook jullie gezinsmoment te lezen... zo goed dat jullie dit doen!
Liefs Ilse

Marleen zei

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Een goede tijd toegewenst!

groeten,
Marleen

Ingrid B zei

Allemaal hartelijk gefeliciteerd met het derder kindje op komst. Ik hoop dat je je snel wat beter gaat voelen.
Leuk dat de meisjes zo genieten van de gezinsmomenten.
En de foto van Lydia bij de kaarsen is super! Zo'n verheerlijkt snoetje.
Groetjes, Ingrid.

julia zei

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap . Een mooie tijd voor jullie toegewenst .

Trudy zei

Van harte gefeliciteerd zeg! Wat een rijkdom, om weer opnieuw zwanger te mogen zijn! Ik hoop dat jullie samen een hele mooie tijd mogen beleven... geniet se!

huis tjokvol zei

aahhh wat leuk,gefeliciteerd met je zwangerschap,ik hoop voor je dat je je beter gaat voelen en dat je er heerlijk van kunt genieten.

Learning Traditional Skills zei

Wat is dat weer een mooi bericht!!

Ik wens jou en jullie graag weer een hele mooie tijd toe. Geniet er ondanks de onhebbelijkheidjes toch zo veel mogelijk van. Hoera!! Een nieuw wondertje in je buik!

Huize Kip Kakel zei

Gefeliciteerd met dit derde wonder...
Jammer dat je zo naar bent, gelukkig weet je dat het overgaat..maar voor nu moet je het er mee doen en dat is niet altijd leuk..
Sterkte en probeer er wel van te genieten..

Andrea zei

o wat leuk zeg! Hopenlijk voel je je snel weer een beetje beter!

Danielle zei

Wat een goed nieuws, vervelend dat die misselijkheid er dan weer bijhoort. Sterkte gewenst met de kwaaltjes en een goede zwangerschap gewenst.

jente zei

Gefeliciteerd! Wat mooi dat jullie weer een kindje mogen verwachten. Hopelijk voel je je snel weer wat beter.

Pleuntje zei

Wat een mooi nieuws. Gefeliciteerd. En wat een leuk bericht had je geplaatst. Ik lees graag op je blog. Een hele goede zwangerschap gewenst. XXX

Muisje zei

Gefeliciteerd met je zwangerschap, God doet nog steeds wonderen. Geniet ervan, samen met je gezin. Liefs.

franca zei

Van harte gefeliciteerd met dit nieuwe wondertje!

Leni zei

Van harte gefeliciteerd jullie alle 4 met de komst van 5. Hoop dat de laatste maanden beter mogen gaan. Wat mooi hoe je invulling mag geven aan de huisgodsdienst met de kinderen. Alle goeds!