Ben er nog - fotoblogje

O, o, alweer is het een heel poosje geleden dat ik hier iets van me heb laten horen. Op de één of andere manier komt het er maar niet van... Nu dus een blogje met veel foto's!


Onze lieve kleine man... Zo'n vrolijk en gezellig jochie!



En hier al weer iets groter. Zie je die bolle wangen?! Vorige week woog hij (met 5 1/2 week) 5380 gram, bijna 11 pond dus. Bij z'n geboorte woog hij bijna 7 1/2 pond: flink gegroeid dus! 




Alle drie in rood-wit-blauw met Koningsdag. 


Samen tussen de narcissen...


In de meivakantie gingen we een dagje naar Dordrecht. Eerst namen we een kijkje bij Villa Augustus. Dat stond al lang op mijn wensenlijstje. Het was er erg mooi, 'k had er best nog wel langer willen kijken, maar dat was voor de meiden natuurlijk niet zo'n succes.


Dus gingen we al vrij snel weer door naar park Weizigt, ook in Dordrecht. Dit vonden de meiden echt geweldig. Er is een gedeelte met allerlei 'speeldingen' in het kader van duurzame energie: een pomp waar het water via een gootje een een waterradje loopt, fietsen om een bal omhoog te fietsen, een paar dingen met zonne-energie etc. Ook is er een kinderboerderij en leuke speeltuin bij. Om een uur of 3 waren de meiden versleten, maar eigenlijk wilden ze nog niet naar huis. Voor herhaling vatbaar dus!  





Verder zijn we de afgelopen weken zo veel mogelijk op de tuin bezig geweest. Het huisje had/ heeft weer een echte voorjaarsschoonmaakbeurt nodig... (In de winter krijgen we daar altijd bezoek van veldmuisjes die een warmer plekje zoeken...) 


Inmiddels is het kamertje van de meiden weer lekker schoon en fris. Het beddengoed ligt weer gewassen en gestreken in de bedstedes te wachten tot we daar weer gaan slapen. 


Zaterdag was het niet zo lekker om buiten te werken, dus het binnen maar gezellig gemaakt met de kachel aan en appelflappen gebakken!


In de tuin lag en ligt er ook heel wat werk te wachten. Omdat we tuinieren op zware klei is de grond niet zo makkelijk te bewerken: 's winters is het vaak een baggerpoel en 's zomers een harde plaat. Vorig jaar had één van de tuinburen de grond voor ons gefreesd, hij moest er 3 keer over heen gaan voordat hij een beetje de grond los kreeg. Uiteindelijk hebben we besloten het wat gemakkelijker te maken voor onszelf en te gaan tuinieren in bakken. Op die manier hopen we het allemaal wat makkelijker bij te kunnen houden en meer tijd over te houden om lekker met de kinderen te genieten, nu zijn we meestal alleen maar aan het werk als we op de tuin zijn.

De bakken moesten natuurlijk wel eerst gemaakt worden, maar inmiddels zijn ze allemaal op 1 na klaar en beplant. Wat een ander gezicht ineens! Overigens zijn we niet de enige op het volkstuincomplex die gaan tuinieren in bakken. Met name bij de wat jongeren zijn er sinds dit jaar heel wat die het op deze manier gaan proberen. Tja, als je nog een jong gezin hebt, heb je nu eenmaal niet de tijd om elke dag alles te schoffelen etc. 


We hadden wat nieuwe aardbeienplanten gekocht van 2 verschillende soorten. 'k Ben heel benieuwd hoe ze zullen smaken, volgens de kweker moeten dit heel lekker zoete soorten zijn! (Lambada en Korona) De meeste (nieuwe) aardbeienplanten staan in de voorste bak, het restant heb ik in manden gezet.


Eén van de bakken is gevuld met kruiden: verschillende soorten munt, peterselie, koriander maar ook zoetkruid, stevia en hysop vonden hier een plaatsje. Eigenlijk zijn we erg laat dit jaar, ook met het zaaien/ uitpoten en dergelijke. Met zaaien zijn we pas na de kraamtijd begonnen, ruim anderhalve maand later dus dan normaal. En ook als we op de tuin zijn gaat het werk iets minder snel dan 'normaal'- kleine man wil natuurlijk ook wat aandacht en op z'n tijd wat drinken ;-) 
Maar vooruit, we genieten ervan (zowel van het tuinieren als van de kinders) en we zien wel hoe ver we komen dit jaar!


Een kleine tuingast...


Vooruit, nog wat foto's van de kids...




Reacties

vrouw Hommel zei…
Zo leuk al die foto's en ik hoef je niet te zeggen hoe snel de tijd kan gaan dus geniet van het gezin en het moestuinieren in het groot komt wel weer...
Ilse zei…
Leuk weer een blogje online. Handig die bakken! Zal zeker makkelijker worden voor jullie. Veel tuin plezier!
Liefs Ilse
Jolanda zei…
Ik vind dat een mooie oplossing, die bakken! Het valt inderdaad niet mee met die harde grond. Laat... ach, in korte tijd kan er nog best veel groeien. En tijd voor de kinderen is toch ook heel belangrijk.
Zo gezellig om weer eens wat van jullie te lezen en te zien!
Een heerlijk gezond mannetje!!
Lekker genieten op de tuin, dan maar een jaartje wat minder hard werken, toch??
Gewoon Greet zei…
Supermooie foto's van een mooi gezinnetje! Wat staat jullie tuin er mooi bij!
liefs en een fijne dag nog!
gezinsleven zei…
Wat een fijne foto's weer. De kleine man ziet er goed uit! ben je zelf ook weer een beetje op de been?
Aritha V. zei…
Prachtige foto's: wat een rijkdom!
Hé! Villa Augustus, zijn wij ook pas nog geweest. Kinders vonden het geweldig om te zien. Zo'n bron van inspiratie!

Wat fijn om te lezen en wat leuk om te zien dat het goed met jullie gaat. Wat groeien de dames al snel op! Helemaal fijn.

Ik wens je een fijne tweede helft van deze week toe en graag weer tot snel!

Populaire posts