Zomervakantie week 1: tuin, verjaardagen en klauterwoud - fotoblogje

 En toen ineens was het al zo ver: de laatste schoolweek van het jaar. Op maandag had Lydia een leuk uitje met haar klas, op dinsdag had ik pleinwacht (bij Lydia op school eten alle kinderen op school en lopen we dus om de beurt pleinwacht), op woensdag is zij altijd vrij en gingen we naar Amersfoort voor een dakkoffer voor de auto en op donderdag kreeg ze haar rapport en ging ze 's middags bij een vriendinnetje spelen. En toen kon de wekker uit, want op vrijdag had ze al vakantie!

We besloten de vakantie goed te beginnen door een nachtje op de tuin te gaan slapen. Dat is echt altijd feest! 's Avonds nog een poosje de vuurkorf aan en dan een verhaaltje voorlezen. Een uurtje later heerlijk schoongepoetste meiskes rozig van de slaap in bed en zelf nog even wat rommelen in de tuin of het er ook eens van nemen met een mooi boek...


En als ik dan 's morgens uit de bedstee kom rollen zie ik dit:
Gerbrand die de zaaidahlia's langs het pad aan het uitpoten is...


Lydia die in haar pyjama buiten aan het snoepen is van de aalbessen...


'Kijk eens mama, voor op de boterham!!' Ehm... mag het ook naast de boterham?! Maar nee, de meiden aten allebei een boterham met pasta met aalbessen ;-)


Nienke aan het spelen met de duplo...


En ja... Joas wordt ook net wakker ;-)



Na het ontbijt eerst maar eens een rondje tuin gedaan met fototoestel.
De appels groeien goed. We hebben inmiddels 4 appelbomen (en 1 thuis in de voortuin), een kers, een perenboom en 2 pruimenbomen. Thuis hebben we in de achtertuin nog een kers en een perzik (waar nog nooit een perzik aangegroeid is...). En nee, de tuin is zeker niet groot, maar nu wel (te) vol...


De peer, vraag niet wat voor soort,hij blijft vrij hard dus we gebruiken h'm als stoofpeer.


In de ene pruim groeien vruchten, die boom is al een paar jaar oud. In de andere boom groeien nog geen vruchten, maar die kregen we pas afgelopen voorjaar van een klant van Gerbrand (een fruitkweker). 


In de koude bak groeit ook het één en ander: een komkommer, een courgette, een cherrytomaat (van dat minimoestuintje van de AH) en heel veel onkruid...


We genieten mee van de stokrozen die de buurman naast het hekje tussen de tuinen heeft gezet


Het heeft lang geduurd (we waren dit jaar zoooo laat met alles), maar de snijbiet komt nu ook boven de grond piepen. Nog even en dan kunnen we hier weer de heerlijkste gerechten mee maken!


De rest van de ochtend zijn we vooral druk met bessen oogsten: een grote pan aalbessen, een schaal kruisbessen, een schaal zwarte bessen. En als we dan toch bezig zijn nemen we ook nog maar meteen 2 koolrabi's mee voor maandag. 


's Middags (inmiddels weer thuis) beginnen we met de 'op reis' gezinsmomenten. Vorig jaar hadden we als thema 'op wereldreis' en Lydia vond dat zo geweldig dat ze al maanden vroeg of we weer op 'wereldreis' zouden gaan. Dit jaar houden we het dichterbij en gaan we 'op reis' door Europa. Op m'n andere blog hoop ik hier zsm meer over te schrijven!


Na het gezinsmoment stappen we al snel weer in de auto om naar de 91e verjaardag van m'n oma te gaan. Dit wordt al jaren gevierd als familiebbq, gehouden bij een kinderboerderij. Ideaal, juist ook voor de meer dan 20 achterkleinkinderen!
Sowieso is dit een week vol verjaardagen: op vrijdagochtend zijn we naar de verjaardag van m'n zwager geweest, zaterdag dus de verjaardag van m'n oma, dinsdag de verjaardag van m'n vader en morgen (zaterdag) de verjaardag van m'n neefje die 4 hoopt te worden. Zo zie je elkaar nog eens! 

Lydia is dinsdag met haar nichtjes bij m'n ouders blijven slapen en hebben we vanmorgen weer opgehaald. Omdat het zonnetje vandaag eindelijk te voorschijn was gekomen bedachten we dat we vanmiddag wel weer eens naar het Klauterwoud (klik klik) konden gaan. We waren er van de herfst voor het laatst geweest... 

Eerst speelden de meiden een poos bij het pontje dat je met een touw naar de overkant kan trekken. Toen beklom Gerbrand de uitkijktoren met hen. Dat hadden we nog niet eerder gedaan omdat vorig jaar de trappen nog ontbraken.

Na nog een paar keer overgevaren te zijn (dat vinden ze toch één van de mooiste dingen in het klauterwoud) gingen we naar het klimrek. Terwijl de meiden aan het spelen waren op en rond het klimrek zocht ik met Joas een plaatsje in de schaduw waar hij heerlijk op het picknickkleed kon liggen. 


O, wilt u liever dat ik lach? Kan ook hoor!


Even oefenen! 


Stoer met zonnebril tegen de felle lucht!


Nienke komt ook even een boekje lezen...


Na nog wat gedronken te hebben wordt het toch weer tijd om naar huis te gaan. Vooruit, nog één rondje langs de stapstenen door het water, de tunneltjes en nog een laatste keer overvaren. En dan écht naar huis! 



Reacties

Willemien zei…
Jullie hebben zo te zien al fijne dagen gehad, nog veel fijne vakantiedagen toegewenst!
Ilse zei…
wat hebben jullie het al leuk gehad!!
Het klauterwoud gaan wij ook maar eens bezoeken... lijkt me ook erg leuk voor een kinderfeestje :)
Fijne weken nog!
gezinsleven zei…
Wat ziet het er weer gezellig uit zeg! En heerlijk, die bessen!
Danielle zei…
Wat een mooie fotoos weer, zo leuk om te zien he Joas wakker word. Gezellig hoor die tuin waar jullie regelmatig met de kinderen zijn.
huis tjokvol zei…
dit was leuk om te lezen en die prachtige foto,s te zien,heerlijk vakantiedagen hebben jullie achter de rug,geniet de volgende weken ook maar heerlijk samen.
Wat heb je toch een prachtige tuin hé? En wat leuk om het elk jaar weer verder met je te mogen zien groeien. Hoe lang loopt dat al? Toen Lydia nog een kleine meid was. Wat leuk!

Heerlijk om zoals je beschrijft je dag te mogen en kunnen beginnen. Blijf er maar heerlijk van genieten. Dat is toch een heerlijk mooi en rijk bezit?!

Geniet van jullie vakantie!
Unknown zei…
Jullie tuin is weer erg mooi! We hebben even een kijkje genomen en iets voor je dametjes achtergelaten op de tuinstoelen. Hoop dat jullie er van kunnen genieten (net als ik altijd van je blog geniet). Hartelijke groeten uit Noorwegen, Laura
Hoi Laura,

Dan is er alvast één raadsel opgelost, Lydia vond vandaag namelijk iets leuks op de tuinstoelen en we vroegen ons af waar dat vandaan kwam ;-) Dank je wel! Ze hebben er thuisgekomen meteen naar geluisterd! Nu nog nieuwsgierig naar 'laura uit noorwegen'... ;-)

Groetjes Tineke

P.s. was wel een rommel op de tuin hé?! (schaam schaam) we zijn er de afgelopen weken nauwelijks geweest omdat Gerbrand thuis een nieuwe schuur heeft gebouwd...
DELETED zei…
Leuk blogje! ik zag u via andere blogsters, zo gaat het in blogland, bedankt voor het delen...liefs
franca zei…
Dit is echt genieten van je gezin en de "kleine" dingen van het leven!
groetjes, Franca.
Maggie zei…
Het ziet er heerlijk uit!! Hoe was de rest van de vakantie?
(ps. Graag reageer ik onder de naam van mijn nieuwe blog, maar dat lukt niet! Kun je instellen dat je ook met naam - url kunt reageren? Nu speciaal met een ander account ingelogd, maar is niet zo handig)
Ha Maggie, is geregeld! Heb ik een poos geleden zo gezet omdat ik toen zoveel spam kreeg en je toen nog zo'n code moest over typen om te bewijzen dat je geen robot was, en dat vond ik zelf nogal irritant ;-)

Populaire posts