woensdag 14 oktober 2015

Rondje tuin: oogsttijd

Oktober, en het is nog steeds oogsttijd op de tuin! Wat een rijkdom!
De appels en peren zijn geplukt en deels al verwerkt in taart, cake en appelmoes. Het llatse gredeelte bewaar ik om met elkaar appeltaart te bakken in de herfstvakantie, gezellig!

De dahlia's, cosmea en asters bloeien nog volop, dus daarvan wordt ook regelmatig een bosje 'geoogst' om mee naar huis te nemen.


Tussen al het onkruid vinden we ook nog een paar mooie planten van de snijbiet en wat prei. Dat staat dus ook regelmatig op het menu!


De laatste courgettes. Er zitten er nu nog wel een paar ienimini's aan de plant, maar 'k ben bang dat die niet meer zo hard zullen groeien met deze lage temperaturen. Zaterdag de planten maar eruit halen...


Van de herfst framboos oogsten we ook nog steeds: we hebben rode en een gele, die is minstens zo zoet als de rode!


Afgelopen zaterdag hebben we de laatste bonen geplukt, nog precies een maaltje! De planten hebben we net boven de grond afgeknipt en weggedaan. De wortels laten we in de grond zitten, die hebben stikstof bolletjes aangemaakt wat erg goed is voor de grond. 


De braam en druiven zijn ook weer gesnoeid en opgebonden: dat leek wel een oerwoud *Ü* Het werkt nu eenmaal niet zo snel met 3 kleintjes om je heen. Maar we vinden het veel belangrijker dat zij ervan genieten en tussendoor proberen we steeds een hoekje te doen. Ach, *ooit* zal het misschien netjes worden in onze tuin....

8 opmerkingen:

Jedidja zei

Wat een leuke foto's ( ook voor later). Dahlia's zijn zulke prachtige bloemen.

gezinsleven zei

Wat heerlijk dat je nog steeds kunt oogsten! Ook al zal het wel bijna afgelopen zijn.. geniet er nog maar van!

Jo en joh zei

Wat nog een fijne oogst en leuke foto's. Fijne avond.

Huize Kip Kakel zei

Je kinderen genieten meer van een rommeltuin en alle leuke dingen die daar mochten, dan van een keurige tuin, denk ik..
Heerlijk om zo met je gezin bezig te zijn, lekker buiten!

Jolanda zei

Wat een heerlijk bericht weer bij jullie vandaan.
Netjes, ach dat wordt het nooit hoor., In het vroege voorjaar een poosje maar daarna... onkruid groeit tegen de klippen op.
Geniet maar lekker van elkaar!
Wat een gek gezicht, die lichte frambozen!
Ik heb ook dahlia's dit jaar, mooi hè.

Andrea zei

Nou, zeker een rijkdom! Wij hadden vandaag ook aardappels, bietjes, ui en zelfgemaakte appelmoes. Alles van eigen oogst! Zo leuk is dat! Bij ons is het nu ook een heel eind gebeurd!


Crafts 'n' Skills zei

Welnee joh! Een moestuin hoeft toch perse netjes te zijn? Gewoon rustig aan en blijven genieten van de rijkdom om je heen: je lieve meiden, al die kleine helpende handjes, de kleurrijke bloemenpracht en smaakvolle groenten en fruit. Geniet er maar lekker van! x

Dagelijks Brood zei

Heerlijk hoor, al dat lekkers nog van de tuin. De moestuin is hier dit jaar een beetje... uhm.. ja.. verwaarloosd. Ben nu 20 weken zwanger, en heel de zomer geen zin gehad om wat in de tuin te doen. Pas een keer een zaterdag 'puin' geruimd samen met m'n man ( die het ook te druk heeft voor de tuin), dus het ziet er nu in ieder geval weer een beetje toonbaar uit. Volgend jaar maar een groot gedeelte gras in zaaien :-)
Groetjes MNarike