zaterdag 12 december 2015

Naaicreaties herfst 2015

Zoals sommigen van jullie wel weten heb ik momenteel volledig ouderschapsverlof. Heerlijk om thuis te kunnen zijn en er zo helemaal voor onze kinderen te zijn! Nu Joas wat groter wordt en zichzelf weer wat langer kan vermaken in de box of of de grond met wat speelgoed zie ik ook steeds vaker kans om achter de naaimachine te kruipen. En dat heeft heel wat ´productie´ opgeleverd de laatste tijd! 


Omdat Gerbrand rond deze tijd van het jaar niet veel klanten aan huis krijg stelde hij voor dat ik de spullen in de voorkamer (zijn 'kantoor') zou zetten zodat ik het niet steeds van tafel hoeft te halen als we gaan eten. Zo heerlijk! Als hij in het voorjaar weer veel klanten over de vloer krijgt zal ik wel weer moeten verkassen, maar nu geniet ik ervan! En nee... het bureau is niet altijd zo opgeruimd als ik aan het naaien ben ;-)


Na de najaarsjas voor Lydia uit dit berichtje en de Roos jurkjes voor de meiden ging ik verder met dezelfde Roos jurkjes maar dan omgekeerd: voor Lydia de blauwe en voor Nienke de rode met bloemen. Daarna was er een setje voor Lydia aan de beurt met een gestreepte jurk en een gestipt bolerootje. Voor erbij maakte ik trouwens voor allebei wat leggings: nooit eerder gedaan, maar zó makkelijk en snel klaar! 

Tussen de jurkjes door maakte ik trouwens ook nog 2 rokken voor mezelf, maar die heb ik niet op de foto gezet - 'k ben niet zo fotogeniek ;-) 

Na al dat tricot had ik wel weer eens zin in wat anders. Nienke had op de markt een stofje gezien met allemaal uiltjes erop - ze was er helemaal weg van. Dus nam ik een meter mee (voor 2,50 een kind blij gemaakt!) Toen ik thuis kwam was Lydia erg teleurgesteld dat het niet voor haar was. Dus maakte ik er maar voor allebei iets van. (Dus 2 kinderen blij gemaakt voor 2,50. Band en garen had ik nog liggen... Leuke en voordelige hobby dus!)

Het werd voor Nienke een overgooier. Zelf vind ik h'm nu wel erg uilig geworden, achteraf had ik beter of het bovenstuk of de rok van deze stof kunnen doen en dan combineren met iets anders, maar Nienke vindt h'm geweldig en wil het liefs elke dag de 'uilenjurk' aan! 


Voor Lydia werd het een rokje. Eerst was het een bijna recht rokje, maar toen ze h'm aantrok en enthousiast naar boven naar de spiegel rende kwam ze teleurgesteld weer de trap af: tóch niet helemaal naar haar zin - te strak, daar kon ze niet fijn mee op het klimrek...
Tja, de stof was inmiddels zo goed als op, het was tenslotte maar 1 meter voor allebei. Uiteindelijk heb ik het onderste gedeelte van het voorpand in 2-en geknipt en de bovenpas gewoon gelaten zoals tie was. Toen een stukje stof er tussen gezet en er een soort stolpplooi-die-niet-sluit van gemaakt, voor een gewone stolpplooi kwam ik stof tekort. Uiteindelijk kon ik het wel zo schuiven dat er precies een uiltje tussen de plooien kwam. Lydia ook tevreden, en het rokje is inmiddels al veel gedragen! 


Op facebook zag ik veel naaiprojecten met kussenslopen voorbij komen. Dat wilde ik ook wel eens proberen. Dus haalde ik een kussensloop met een hert op de voor en achterkant en naaide voor allebei de meiden een herten jurk. Voor Nienke weer het zelfde model overgooier, van een bruine jeans, opnieuw afgewerkt met satijnbiasband waar ik ook paspelband van maakte voor tussen het bovenlijfje en de rok. Ook deze jurk hoort tot haar favorieten! 


Lydia draagt erg graag tricot op het moment, dus daar maakte ik een tricotjurkje voor met oranje strikken op de zakken. 


En als je nu denkt dat ik hier in huis de enige bent die van naaien houdt... Nienke leert het ook al - van Lydia die al een eigen naaidoos heeft met allerlei spulletjes! 


Niet slecht voor een 2 jarige, toch?!


De teller van de naaiprojecten sinds september staat op een kleine 30, maar lang niet alles staat op de foto, het meeste is wel voor Lydia (zelfs een winterjas dit jaar!) en Nienke heeft ook aardig wat gekregen. De mannen in huis komen er maar bekaaid vanaf: voor Gerbrand maakte ik 2 kussenhoezen met een VW-busje erop en voor Joas een badjas. Misschien binnenkort dus nog een fotoblogje met werkstukken!15 opmerkingen:

MeidenMama zei

Het ziet er allemaal weer prachtig uit...ik moet me toch maar eens gaan zetten aan zo'n leuk Roosjurkje. Mijn dochter zal er heel blij mee zijn maar ik heb een beetje tricot angst :(

Minous Willemsen zei

Zo moeder, zo dochter dus....Leuk toch!

Anoniem zei

Wat een prachtige dingen heb je gemaakt! wat ben je een bezig bijtje.
Van de uiltjesstof heb ik een sjaal, weliswaar kant-en-klaar gekocht maar ik viel ook voor de stof.
En oh wat zijn de meisjes gegroeid zeg!
Gr.Merle

Crafts 'n' Skills zei

Wat een leuk idee om die jurkjes met herten te maken! Súper! En wat heb je zo (even) een heerlijke plek om voor de kinders aan het werk te gaan! Ik heb ook pas de beschikking over een heerlijk werkbureau gekregen.. Pure luxe!

Wat ik me nu eigenlijk zo heel brutaal even af aan het vragen ben: heb je toevallig een lockmachine? Ik ben aan een enorme opruim-challenge bezig en ga die van mij van de hand doen. Misschien heb jij interesse? Of misschien weet jij iemand in jouw omgeving?
Ik zou het graag aan iemand verkopen waarvan ik weet dat ze er echt wat aan hebben en zit eigenlijk niet zo te wachten op jan-en-alleman aan de deur. Snap je? Sorry als je het te brutaal vindt!

Mariette zei

Allemaal erg leuk! En mooie werkplek heb je!

Marja Verschoor-Meijers zei

Ik vind die overgooiertjes heel erg leuk, die zou je ook in het groot kunnen maken... met een legging eronder :) toch?

Noortje Zuid zei

Wat een leuke blog en wat maak je leuke dingen!! Ik ga je volgen!! Ik heb wel een vraagje, in welke winkel heb je die leuke kussensloop met hert gekocht?? Daar zou ik onze oudste dochter helemaal supergelukkig mee maken! Groetjes, Noortje

Onder de knotwilg zei

@ Noortje: de kussenslopen komen van de Action, ze kosten 1,50 dacht ik. Zeeman heeft ook soortgelijke kussenslopen!

Carolien zei

Tjonge, wat heb je veel leuke dingen gemaakt!
En wat leuk dat je dochters ook al van naaien houden!

Helena zei

Wauw! Krijg nu ook weer zin om de tafel leeg te maken en.....
Ga zeker eens o me heen kijken naar een leuk kussensloop, want dat gaat mijn dochter ook helemaal leuk vinden. Helena ps wat fijn dat je nu zo de tijd hebt.

Noortje Zuid zei

@Onder de knotwilg: Dankjewel voor je snelle antwoord!!! Ik ga een meisje heel blij maken ;-)

Lentebloemen zei

Wat leuk om weer wat van je te lezen! Wat een leuke jurkjes voor de meiden zeg!'
En lekker he als je zo af en toe weer even wat voor jezelf kan doen.

Hier thuis merk ik ook dat dit ook weer echt een beetje terugkomt.Heerlijk vind ik dat!

Huize Kip Kakel zei

Wat wordt Lydia lang!!
Echte meiden, leuk om te lezen dat ze ook al de draad en naald gebruiken:)
Je jurkjes van de kussenhoezen zijn erg leuk, ik moet er nu steeds aan denken als ik op mijn bank kijk..hihi!
Productief plekje dat kantoor, wel heerlijk om zo alles te kunnen laten liggen.
Fijne advent maand, je bent vast ook met de meiden bezig om op een bijzondere manier naar kerst toe te leven

Nicole (MLBV crafting) zei

Leuke jurkjes heb je gemaakt. Zo creatief.
groetjes, Nicole

Anoniem zei

Zooo ben jaloers op je, wat kun jij prachtige dingen maken!! Leuk hoor!!