vrijdag 5 mei 2017

Weer eens een berichtje uit de tuin

Voor wie denkt: waar blijven die tuinfoto's op  deze blog nu toch... ja, hier zijn weer eens wat foto's!
Tja, eerlijk gezegd ben ik zelf de laatste tijd maar heel weinig op de tuin geweest. Eerst hadden we een hele rits verjaardagen achter elkaar en vervolgens zaten we hier wekenlang met zieken. Lydia begon, vervolgens Nienke, Joas en Gerbrand en vervolgens begon Nienke weer opnieuw. Tenslotte werd ik zelf ook geveld door de griep. Al die weken kwam ik dus niet op de tuin maar ging Gerbrand alleen of met 1 of meerdere kids. Toen we vorige week dan eindelijk weer eens met z'n allen naar de tuin gingen lag er dan ook werk genoeg te wachten! 
Gelukkig had ik goede hulp en wilde Nienke met het plastic schaartje wel madeliefjes voor me knippen ;-)


Gerbrand was inmiddels begonnen met het vervangen van het hekje aan de slootkant. Een jaar of wat geleden maakten we die van (gratis) pallets, maar nu was het zo rot dat het echt vervangen moest worden, de slootkant wil ik nu eenmaal liever achter een hekje hebben met die kleine ontdekkingsreiziger van ons!
De keuze viel dit keer op een 'schapenhekje', het staat 'luchtig' omdat je er zo doorheen kunt kijken, maar het houdt kleine jongetjes wel aan de goede kant van het hek!


De trampoline verhuisde van de achtertuin naar de volkstuin en de kapotte zandbak daar werd vervangen door een nieuw, zelfgemaakt exemplaar van hout in de achtertuin. Dat scheelt heel wat ruimte in de achtertuin!


Nienke neemt haar taak reuze serieus!


Bloesem in de appelboom...


Nogmaals aan het werk met het nieuwe hekjeDe meeste bakken zijn ook nog vrij leeg, het is steeds zo koud dat we nog maar weinig gezaaid en uitgepoot hebben. 
De aardbeien staan er wel goed bij!


En na een dagje hard werken weer op weg naar huis. Er ligt nog werk (lees: onkruid) genoeg te wachten, maar dat is voor de volgende keer!


2 opmerkingen:

Rineke zei

Mooie inkijkjes in jullie leven. Heerlijk zo'n plekje!

Anoniem zei

Wat fijn dat jullie met elkaar nu weer heerlijk naar de tuin konden!
Volop geniet, en werken, voor allemaal.
Groetjes Marja van Waveren