vrijdag 26 oktober 2018

Herfstvakantie 2018

Hier zijn we dan weer eens met de foto's van de afgelopen week. Omdat we in de zomervakantie verhuisd zijn en toen niet echt vakantie hadden, zijn we deze week een midweekje naar Friesland geweest.
Op de heen reis maakten we een tussenstop bij Natuurpark Lelystad om even de benen te strekken en de herfst boslucht op te snuiven. We zagen edelherten en elanden. De edelherten waren echt heel dicht bij, een onvergetelijke ervaring!

Op woensdag gingen we naar Landgoed Verhildersum waar we ontvangen werden door een dienstmeisje voor een speciale kinderrondleiding. De meiden luisterden een uur lang geboeid naar alle verhalen en vertelden daarna van alles aan papa die met Joas een poosje buiten was geweest. Ze hadden goed opgelet en wisten nog heel veel te vertellen! 


Donderdags gingen we opnieuw naar noord-oost Groningen, naar openluchtmuseum het Hoge Land in Warffum. We waren hier jaren geleden ook al eens gewees met Lydia, maar wilden dit graag nog eens doen met alle 3 de kids. En aangezien de kinders zulke museum uitjes ook erg leuk vinden hadden we er wel een ritje voor over.

Ook hier mogen kinderen zich verkleden en dat lieten ze zich geen 2 keer zeggen! Joas wilde dit keer zijn klompen niet aan. Thuis loopt hij er bijna altijd op en stiekem vond ik het wel een beetje jammer voor de foto's natuurlijk ;-) Gelukkig wilde hij zijn petje wel 'gewoon' op. Hij is bijna te klein, ik zal eens op zoek moeten naar een maatje groter!
Op de terugweg vanuit Friesland naar huis maakten we opnieuw een tussenstop bij Natuurpark Lelystad. We kozen nu een ander gedeelte van het park en zochten (en vonden) przewalski paarden.  Het was echt de moeite waard en we hopen zeker nog een keer terug te gaan om de overige dieren (wisenten, zwijnen, Pater Davids herten, otters) te spotten!

P.s. binnenkort weer eens wat foto's van naaicreaties en van het nieuwe huis! 


6 opmerkingen:

Andrea zei

Leuk om weer wat van je te lezen! Heerlijke vakantie gehad zo te zien en te lezen!

Crea Roosje zei

Leuk om je blog weer te lezen.
leuke uitjes gemaakt bij ons houd de jongste hier
er ook wel van!

groetjes Esther
en we zien weer uit naar je naai kunsten...dit is ook leuk hoor

Mariette zei

Leuk verslag! Wij zijn een weekje in Drenthe geweest. Grappig genoeg woon ik niet ver van het Natuurpark, maar is het alweer een paar jaar geleden dat we er voor het laatst waren. Toch maar weer eens een kijkje nemen daar, je foto's zijn prachtig!

Aritha zei

Gezellige blogpost.

Anoniem zei

Fijn dat je weer wat schreef! Miste je blogs!

franca zei

Wat ongelooflijk leuk die vakantie.
En die foto's van de kinderen in die oude kleding die ga je koesteren!
Zei de oudere dame die inmiddels ruim volwassen kinderen heeft die ook ooit verkleed in een museum op de foto gingen....
groetjes, Franca.