woensdag 1 juni 2011

Lawaai en rozen

Op onze anders zo rustige tuin was vandaag flink wat herrie te horen.
En ja, WIJ waren de schuldigen... Dat leverde dus nogal wat bekijks op. Wat zijn jullie nou aan het doen? Wil het lukken? Zal ik even helpen? Nou, dat laatste graag natuurlijk!

Wat was het geval? Een jaar of 3 geleden hebben we ons tuinhuis gebouwd. We gebruikten (houten) vloerdelen bij voor het dak, dat zijn van die smalle latten met een mes/ groef systeem. Nu waren die delen erg gaan werken en daar kon het bituum niet goed tegen, met als gevolg scheuren in het dak. Het lekte nog niet (tja, om te lekken moet het ook regenen), maar gezien het feit dat je her en der de blauwe buiten lucht kon zien leek het ons toch wel handig om het dak te vervangen door platen hout met EPDM folie...

Hoewel we het huis volledig zonder elektrisch gereedschap hebben gebouwd waren we nu toch maar wat blij toen we van buurman L. zijn agregaat mochten gebruiken! Maar wat een herrie... Niet alleen de agregaat bromt, maar ook de cirkelzaag fluit, de zaag zingt en de boor probeert er nog boven uit te komen. Herrie dus. (En Lydia sliep vanmiddag overal doorheen, volledig gewend aan de bouwperikelen van papa en mama!) Uiteindelijk mocht het resultaat er wel zijn. Het nieuwe dak ligt erop, met een beetje hulp van buurman R. Want die platenhout van 2,5 meter bij bijna 1,5 meter waren toch wel erg zwaar voor mij om naar boven aan te geven ;-)  


Tijd om te tuinieren was er dan ook niet veel vandaag. Wel nog snel wat foto's genomen.
De pioenroos is nu wel over z'n hoogte punt heen. Maar de 'gewone' rozen nemen de bloei nu over.


Ik heb helaas geen 'rozenvingers'. Weet niet goed hoe ik ze snoeien moet (dat doet buurman R. dan ook voor me) en ze bloeien bij mij nooit zo uitbundig als op de plaatjes.


Daarom heb ik maar een paar rozen in m'n tuin. Klimrozen (die niet hoger dan een meter willen klimmen) en roosje op stam en een roos waar altijd heel veel dieven in komen...


Namen weet ik er niet van. Ze moeten lekker ruiken en roze zijn. Lichtroze, donker roze, bijna wit.

Stiekum droom ik van een klimroos die over m'n veranda klimt met heeeeeel veel kleine bloemetjes. Maar ja, een mens moet wat te dromen hebben, toch?! 

12 opmerkingen:

Gerd@ zei

Poeh poeh productief dagje hoor
wel mooie rozen trouwens ......

Gr. Gerd@

Monique zei

Hihi... da's inderdaad het tegenovergestelde hé? ;o)

Ik ben eerlijk gezegd ook geen rozenmens, maar heb nu tóch juist twee roosje gekocht. Volgens het plaatje zouden het heerlijk grote bloemen moeten gaan geven. Maar of dat ook bij mij gaat lukken? ;o)

Mooie dagen hé?!

Trudy zei

Ik heb óók geen rozenvingers. Dus dat ben ik ook maar gestaakt, rozen kopen. Maar ik vind die bij jou wel mooi hoor! En geniet van je nieuwe dak! En de rust die weer wedergekeerd is....

Michelle zei

Ook hier hebben we rozen gekocht dit jaar, ze groeien en bloeien, maar van snoeien weet ik niks, ik ga te rade op het internet, want zomaar in het wilde weg gaan snoeien durf ik niet...;-)

Moie foto's!

fijne, zonnige dagen
Lieve" groet Michelle

Anoniem zei

Haha je verhaal is grappig,oke dus het was herrie,maar goed de rust is weer terug gekeerd en kun je genieten,je rozen zijn schitterend en ik heb helaas ook geen rozen vingers,de rest wel,maar ik hoor dat sommige er niets aan doen en die doen het ook super,dat ga ik proberen haha,fijne dagen,lieve groet Joke.

Stina zei

geniet ook van roosjes, we hebben 1 struik met witte roosjes, en laat die nou vol zitten met luis...

heerlijk dat de klus geklaard is.

fijne dag
gr Stina

Het stokpaardje zei

Wat zullen jullie blij zijn geweest met de droogte. Geen last van lekkage ;-)
Groetjes Iris

Spil van het gezin zei

Beter een goede buur dan een verre vriend...blijf dus maar vrienden met je goeie buur!
De rozen die je hebt zijn prachtig - of is het gewoon de fotografe die het zo goed kan..?

Lieve groet, Jolanda

Eefies day zei

Een mooie klus om te doen, het was gisteren ook al zo lekker, fijn dat de buren dan te hulp schieten!!
Lydia geniet zo van jullie tuin dat ze de herrie voor lief neemt.
Je rozen zin prachtig, dat lukt bij mij dus niet, ze hebben of luis of ze bloeien niet..

Groetjes,Eefie

Hieperdepiep...een feestje! zei

Laat het nu maar regenen dan...
zou voor de tuin ook wel goed zijn...(Al is dit weer natuurlijk wel erg lekker om op de tuin te zijn!)
Oja...die herrie...dat is wel iets wat ik 'haat' aan verbouwingen, hoor! Maar onze kids slapen er net als Lydia ook vaak door heen!
Groetjes, Corine

Miranda zei

Een drukke dag, maar wel met een mooi resultaat. De foto's van de rozen zijn prachtig en je hebt dan misschien geen 'rozen-vingers', maar ze doen het erg goed.

Groeten,
Miranda

Home and Lifestyle zei

Wat een lief berichtje liet je achter op mijn blog en erg leuk dat je volger bent geworden! Ik heb mij hier inmiddels ook aangemeld, ik ben gek op tuinen en bloemen dus deze post (inclusief bouwwerkzaamheden hihi) maakte mij helemaal blij.

Ik denk dat je net op tijd bent met het nieuwe dak, volgende week volgt er regen!

Een heel fijn weekend! Lieve groet, Ingrid