Keukentje en tuin

Bedankt voor alle felicitaties voor Lydia's 2e verjaardag! We hebben het een beetje verspreid gevierd. Vorig jaar moest dat noodgedwongen omdat ik toen net uit het ziekenhuis was, en dat is ons toen eigenlijk prima bevallen (die verjaardag zo vieren, niet die ziekenhuisopname natuurlijk :-)). Vorige week zondag was Lydia echt jarig. We hebben het toen met z'n 3-tjes gevierd: met slingers, ballonnen en cadeau's was het al genoeg prikkels voor de kleine grote meid. Maandag kwamen de opa's en oma's en lievelingsoom met vriendin eten: patat met stoofperen natuurlijk, daar is ze dol op. Het was een groot feest en om half 9 rolde ze helemaal óp maar o zo blij haar mandje in... Dinsdagochtend kwamen de tantes met neefjes en nichtje. Dat was natuurlijk weer een feest. Nou ja, die foto hebben jullie vorige week al gezien. Lydia kreeg een keukentje voor haar verjaardag. Gerbrand heeft het zelf gemaakt en stiekem ben ik er reuzen trots op! Van de andere visite kreeg ze het serviesje, bakspullentjes, een kinderschoonmaaksetje en vanalles wat er een beetje bij paste. Vooral het fluitketeltje blijkt erg in trek: vullen onder de 'kraan' en dan maar thee schenken :-) Ze heeft er al heel wat uren mee gespeeld. Het bevalt ons prima haar verjaardag zo een beetje gedoseerd te vieren: geen huilend kind dat helemaal overprikkelt is, maar gewoon een paar keer een kleiner feestje waar ze volop van geniet!



Woensdag, donderdag en vrijdag moest ik werken. Vrijdag laat in de middag gingen we naar de tuin en hebben daar lekker gerommeld. We stookten 's avonds de kachel lekker op en bakten appelflappen. Zaterdagmorgen maakte ik de aardbeibedden schoon, Lydia hielp ijverig mee. Ze was alleen iets te enthousiast en wilde ook de aardbeienplantjes eruit trekken. Mijn uitleg dat hier over een poosje aardbeien aan zouden groeien, begreep ze helemaal. Trots wees ze aan iedereen die voorbijliep de 'aardbeibloemen... Mmmmm!!' aan :-)
 De aardappelen zijn gepoot, net als de sjalotten en de tuinbonen die we thuis hadden laten voortrekken. We maakten een nieuw aanrechtblad van natuursteentegels; het vorige was van hout en trok helemaal krom van het vocht. Deze tegels blijven hopelijk wel recht... Het is in elk geval een prachtig gezicht en Gerbrand stelde voor het aanrechtblad thuis ook maar te vervangen. Hebben we nog niet gedaan hoor, eerst maar even kijken hoe het in de praktijk bevalt. 


Kortom: het was heerlijk, van ons mag het voorlopig zulk weer blijven! 


Reacties

Oh..wat ziet dit er allemaal weer heerlijk en mooi uit!
Jullie zijn een nachtje op de tuin geweest?
Mini vakantie,maar ook hard werken om de tuin weer vol te zetten!
Heerlijk als Lydia zo kan mee helpen..
Groetjes Hannie
Genoeg zei…
Wat een geweldig keukentje, en die fluitketel zo schattig.
En wat ziet dat er allemaal gezellig uit in jullie tuinhuis.
Agnes zei…
Ik ben even aan het bijlezen dus ben wat aan de late kant....maar toch nog heel hartelijk gefeliciteerd met jullie lieve meisje. En wat een prachtig keukentje zeg! Daar zal ze zeker heel veel plezier mee hebben.
Zal voor jullie zeker weer drukke periode worden op de tuin. Maar het lijkt me een heerlijk plekje.
Fijne week!
Lieve groet,
Agnes
Trudy zei…
Wat een mooi keukentje kreeg Lydia zeg! Handig zo´n handige pappa!
Aritha V. zei…
Wat ziet het er mooi uit. ( alsnog gefeliciteerd )
Michelle zei…
Een geweldig keukentje met spulletjes heeft ze gekregen, ik wil Lydia nog een hele gelukkige verjaardag wensen!

Fijne week!
Liefs Michelle
Homemade Home zei…
Schattig.. keukentje... nog gefeliciteerd met je kleine meid.
Succes met de tuin enz.
Fijne dag groetjes Nelly
Hannie zei…
Wat een schattig keukentje heeft jou man gemaakt voor Lydia!! En ook al heerlijk weer in jullie thuin en tuinhuis bezig geweest. Lydia helpen natuurlijk, dat doen ze graag hè...En wat gezellig in jullie tuinhuis, echt genieten dan, met dit weer.En de kleine meid na gedane arbeid even slapen, leuke foto's, leuk verhaal!!! Groetjes Hannie.
Anoniem zei…
En óf je trots op je mannetje mag zijn! En oh meis.. wat een heerlijkheid om zo met z'n drietjes in je tweede huis door te mogen brengen!
Danielle zei…
Wat een vreselijke mooie keuken heeft Lydia! Knappe papa hoor, heir zal veel mee gespeeld worden vermoed ik zo.
Nog een fijne dag gewenst,
groetjes Danielle
Willemien zei…
Wat een prachtige keuken!
Heerlijk, zo'n mini-werkvakantie!
Pleuntje zei…
Nou daar kun je wel heel trots op zijn. Wat een schattig keukentje. En wat een mooi keukenblad hebben jullie gemaakt in het tuinhuis. Jullie kunnen deze week weer lekker genieten. X
Spaarmoeder! zei…
Wat een lieve fotootjes weer! Wat kunnen jullie heerlijk genieten in je tuinhuis! En met dit mooie weer helemaal!
hokje zei…
Wat een prachtig keukentje! Heerlijk weer om in de tuin aan het werk te zijn en er zo'n goede hulp bij te hebben ;)

Fijne avond. Lieve groet, Miranda
Jannie zei…
Wat een schattig keukentje! Knap hoor. En ook al weer druk in de tuin. Heerlijk.

Fijn zo, die verjaardag in gedeelten. Daar zou ik ook voor willen kiezen...........
beetje laat maar alsnog van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Lydia en wat heeft ze een geweldig leuk keukentje gekregen!!

lieve groet van Tjits
Wat een mooie foto's! Jammer dat vanaf morgen de temperaturen toch wat omlaag gaan...
Unknown zei…
Helemaal super dat keukentje, daar mag je gerust voluit trots op zijn ipv stiekem!
Verspreid vieren is idd veel fijner, dan genieten ze er veel meer van, he!
Groetjes, Corine
Lentebloemen zei…
Wow dat keukentje!!
Wat geweldig dat haar papa dat zelf heeft gemaakt.
Zal ze nog veel plezier van hebben, hier wordt er ook heel veel mee gespeeld.

Nu is het theeserviesje erg in trek, met echt ranja schenken:-)

verstandig om het niet allemaal in één keer te vieren.
Ze zijn dan vaak té overprikkeld om er nog van te kunnen genieten.

Gezellige foto's ook weer.
ben nog steeds jaloers op jullie mooie huisje op de tuin!

groetjes, linda
Franca zei…
Die kleine dame heeft het goed getroffen. Niet alleen met haar handige vader, het ziet er hier altijd zo fijn, gezellig en rustig uit.Lijkt me genieten voor zo'n hummeltje.
AnneR zei…
Hi,
we willen onze dochter ook graag een houten keukentje cadeau geven. Opeens herinnerde ik me jullie prachtige keukentje te hebben gezien!! Gauw even zoeken, gevonden...
Ik weet niet of je deze reactie nog leest, maar ik heb een vraagje. Kun je misschien een paar globale maten geven? Dan weten we ongeveer hoe groot een keukentje moet zijn voor een meissie van 2 jaar!! ;-)
Groetjes, AnneR

Populaire posts