donderdag 17 januari 2013

Wilgen knotten en school

Tja, dan ben je lekker vrij, heb je nog je agenda vol staan!
Maandag vulde de dag zich als vanzelf met allerlei regel- en rommelklusjes. Dinsdag was het dan 'eindelijk' zo ver. Lydia had er al vaak naar gevraagd en echt naar uit gekeken. We gingen een kijkje op 'haar' school nemen.

De school waar we Lydia eigenlijk naar toe wilden laten gaan staat een deelgemeente verder op, vlak bij onze volkstuin. Maar toen we in november contact op namen met deze school vertelde de adjunct directrice ons dat deze school zeer waarschijnlijk gaat sluiten ivm een te veel teruglopend leerlingen aantal. Dat was wel schrikken! We kozen juist bewust voor deze school: reformatorisch, klein en heel leerling gericht. Bij ons op dorp is geen reformatorische school, en andere gezinnen op dorp gaan dus ook naar deze school en hebben positieve ervaringen, vandaar ook onze keuze. Maar ja, als de school gaat sluiten moet je toch wat anders...
Goede raad is duur. De openbare school hier op dorp viel voor ons gelijk af. De school waar ik zelf vroeger naar toe ging is 3 dorpen verderop, best wel een stuk rijden. Dit is ook een behoorlijk grote school tegenwoordig. Hoeft natuurlijk helemaal niet verkeerd te zijn, maar het trekt ons iets minder. Dan  is er nog een school in een andere deelgemeente, maar dat is 25 minuten met de auto (enkele reis) en met het oog op de spits niet echt handig.
Na wat rondvragen wat die andere gezinnen hier uit dorp van plan zijn kwam er nog een 3e school in het vizier: aan de andere kant van het water, binnen het kwartier aan te rijden met de auto. Niet zo groot (rond de 120 leerlingen). Dit leek ons ook wel wat. Alleen de info middag/ avond is juist half februari en dan ben ik  net uitgerekend. Gelukkig nodigde de directeur ons uit om dan nu alvast te komen kijken en kennismaken. Vandaar dat we daar dinsdag waren.
Het deed gezellig aan, met behoorlijk wat ruimte en overzichtelijkheid voor de kinderen. Lydia stapte dapper rond en wilde het liefst meteen met de kleuters mee gaan spelen! Ze vond de juf (waarvan ze een kaartje kreeg) erg lief en al het speelgoed heel mooi. Dat zat dus wel goed! Wel jammer dat ze nog een jaar moet wachten voordat ze echt naar school mag, maar voor die tijd zijn er nog wat 'wendagen' waar ze naar toe mag. Voorlopig speelt ze thuis met haar poppen schooltje en 'schrijft' ze het ene na het andere briefje vol. Ook tellen en de dagen van de week zijn favoriet bij haar. Hopelijk blijft ze zo enthousiast!

Woensdag was het weer een rommeldag en deden we boodschappen. 's Avonds kwamen m'n schoonouders gezellig langs. Vandaag hadden we een afspraak bij de verloskundige (alles was gelukkig goed) en gingen we meteen door naar de tuin. We hebben lekker de kachel gestookt en Gerbrand heeft 2 van de 4 wilgen geknot. Heerlijk hoor, zo'n mooie witte deken over de tuin, een beetje buiten werken en dan weer lekker opwarmen bij de kachel! Natuurlijk hadden we ook de slee bij ons, al is het dan maar een klein daagje: het voelt als een hele vakantie!
Voor de oplettende lezer: ja klopt, deze foto is nog van vorig jaar, vandaag alleen  foto's gemaakt van Gerbrand aan het wilgen knotten en ik zet geen foto's van ons zelf op de blog...
Voor de komende dagen staat er ook al van alles gepland en tussendoor ben ik ijverig aan het ruimen en poetsen, want ja, die nesteldrang hé?! En zo is de week al weer om voordat je het weet!

9 opmerkingen:

Pleuntje zei

Best een belangrijke keus natuurlijk een school. Uiteindelijk blijkt er bij elke school wel wat te zijn. Wel jammer dat de school van jullie keuze komt te vervallen wegens te weinig leerlingen. En fijn dat je nu kunt gaan aftellen, je bent natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar de kleine baby. Nu nog even genieten met z'n drieën in de sneeuw. X

ver-greetmenietje zei

Spijtig dat het schooltje van jullie keuze moet sluiten!
Gelukkig was alles goed bij de
verloskundige!
heel veel liefs

gezinsleven zei

Fijn dat alles goed was bij de verloskundige! Onze tweede gaan we binnenkort ook opgeven, en moet ook nog een jaar wachten, dus zijn onze kinderen even oud, leuk!

Jedidja zei

Kiezen voor een school is echt heel moeilijk soms! Fijn dat je dochtertje zo dapper rondstapte. Het zal voor ook wel een beetje onwennig aanvoelen. Zou leuk zijn als ze zo enthousiast bleef. Nou ja, met jou als moeder zal dat wel lukken!

Wilgen geknot in de kou ... brrr. Ik hou ervan om naar wilgen te kijken. Van die oud hollandse plaadjes! Nou, die herplaatste foto is ook heel gaaf.

Marcel en Suzanne zei

Allereerst een GROOT COMPLIMENT, ik vind je weblog altijd weer even GEZELLIG opgemaakt en SFEERVOL geschreven. Ik GENIET daar al een heel poosje heerlijk van mee !

Jammer hoor dat jullie kleine meisje niet naar de school van jullie keuze kan gaan. Alles wordt GROTER en GROTER om ons heen. Het is net als de slager bij ons op het dorp, die sloot vorig jaar ook zijn deuren. Jammer...

Wat een rijke zegen dat het GOED was bij de Verloskundige. Ik wens je heel veel moed, kracht en alle goeds toe voor de komende tijd. Neem je RUST nu het nog kan ! Daar heb je straks profijt van... LIEFS, Suzanne

Jolanda zei

fijn weer bijgepraat, een kwartiertje is nog best te doen om naar school te gaan.
mooie foto van die kool, al is 'ie overjarig - de foto dan (neem ik aan ;)).

Sabrina zei

Bij een school moet je je goed voelen. Bij ons in het dorp zijn er ook 2 scholen, maar de jongens gaan naar de stad .
Bij grote M wilden we Freinet-onderwijs, maar bleek dan dat zijn jaar vol was. Dus toch maar gewoon onderwijs genomen. Nu gaan ze naar een gewone school. Een school ,waar de kinderen nog kind mogen zijn. Hun kleuterjaren hebben ze doorgebracht in de wijkschool, een schooltje met tuin, 3 klasjes, ... Ze hebben beiden de kleutertijd van hun leven gehad. Ze hadden het er echt zalig. Nu zitten ze beiden op de hoofdschool en ze voelen er zich goed.
Kleine M was ook vroeg ingeschreven omwille dat er sprake van was een leerlingenstop.

Hannie zei

Dat was nog een heel gepuzzel voor jullie, om een school voor Lydia te vinden. Gelukkig hebben jullie een goed plekje gevonden. Het zal wel lang duren voor haar, nu ze er eenmaal geweest is. Leuk dat ze al van alles doet thuis.
En het dagje tuin klinkt erg gezellig. Heerlijk van genieten dan!
Fijn dat alles goed was met jou en jullie kindje...

Armoede of Rijkdom zei

Jammer dat de school dichtbij sluit.
Maar fijn dat je nu een goed alternatief hebt gevonden.
Een keuze voor een school is toch wel belangrijk vind ik.
En wat een leuk meisje is het toch.
Ben benieuwd of ze een broertje of zusje krijgt.