dinsdag 13 augustus 2013

Weekje vrij

Doordat Gerbrand voor zich zelf werkt, Lydia nog niet op school zit en ik de ene week 1 en de andere dag 2 dagen werkt, heb je niet zo'n erg vakantie gevoel als wanneer er kinderen op school zitten en die dan vakantie hebben. Wij zijn al vaak gezamenlijk thuis. Luxe natuurlijk, want daardoor kunnen we ook makkelijker weg (bijv. naar de tuin) als het lekker weer is. Gerbrand kan dan 's avonds een paar uur door gaan om z'n werk te doen en op die manier heb je toch veel  vrije tijd'. Het nadeel is 
dat je snel geneigd ben om ook in je vakantie nog even dat zakelijke mailtje of telefoontje te regelen waardoor je nog niet écht vrij ben. 

Maar vorige week hadden we dan toch echt een groot kruis in de agenda staan. 
Maandag liep de wekker al bijtijds af. Gerbrand zou samen met een vriend een weekje op fietsvakantie gaan. Eerst gingen ze met de trein naar Enschede en daarvandaan fietsten ze met een omweg weer naar huis, elke dag zo tussen de 80 en 130 km. Een flinke trip dus! Ze hadden een tentje bij zich en wisten 's morgens nog niet waar ze 's avonds zouden slapen. Gelukkig werkte het weer ook mee, en hebben ze alleen woensdag regen gehad. Ze hadden het dan ook prima naar hun zin!

Ondertussen waren de meiden en ik naar m'n ouders om daar te logeren. En hoewel we niet eens zo veel bijzonders hebben gedaan, kregen we toch wel echt een vakantie gevoel! We gingen ontbijten bij het grote Zweedse warenhuis (dat vindt Lydia altijd geweldig), op woensdagavond ging ik met m'n vader naar de Intratuin omdat daar korting was. Vervolgens lag de auto zo vol met de fruitbomen dat ik vroeg of hij maar verder wilde rijden :-). Lydia speelde buiten in het badje, we gingen winkelen (gewoon in het eigen winkelcentrum, maar met oma erbij is het dan toch ineens winkelen ipv boodschappen doen), gingen koffie drinken bij m'n oma, bakten taart, aten poffertjes en patat én gingen naar de kinderboerderij. Een andere als waar we zelf naar toe gaan, dus dat vond onze jonge dame natuurlijk prachtig! 

En Nienke? Die had het ook best naar haar zin! 
Nu, weer thuis, zijn we allerlei klusjes aan het doen. Natuurlijk de was weg werken, maar ook de gekochte fruitboompjes poten, brood bakken, m'n fiets eindelijk voor reparatie naar de fietsenmaker brengen, de auto naar de garage ivm de airco, grotere kleertjes opzoeken voor Nienke (maat 68 is vaak al te klein voor haar, terwijl ze pas bijna 6 maanden is)... Allemaal van die klusjes die je (ik in elk geval) makkelijk vooruit schuif. Toch wel een lekker gevoel dat het nu allemaal gedaan wordt.
En zo meteen gaan Lydia en ik nog papier scheppen, even uitproberen, zodat ik het deze week ook op m'n werk kan doen met de cliënten. 

Over een paar weken hopen we nog een paar nachtjes met z'n 4e weg te gaan, slapen in een pipowagen. We hebben er veel zin in, voorlopig proberen we het vakantiegevoel dus nog even vast te houden!

8 opmerkingen:

Jolanda zei

Heerlijk klinkt dat allemaal. Het is zoals je zegt: met oma erbij is het ineens winkelen!

Muisje zei

Wat gezellig even eruit.
Genieten van de kleine dingen.
Ook hier genieten we volop, alleen nu even iets minder.
en waarschijnlijk krijgt dochterlief ook nog eens de mazelen dus het vakantiegevoel is nu even weggezakt.

Dagelijks Brood zei

Zo te horen hebben jullie heerlijke dagen gehad, gezellig bij je ouders!
En Gerbrand lekker gefietst, leuk om zo op de bonnefooi weg te gaan!
Leuke foto's!

ver-greetmenietje zei

Mooie foto's!
Wat hebben jullie gezellige dagen gehad! en er komen er nog!
Slapen in een pipowagen..lijkt me
heel plezant.
liefs

Trudy zei

Jullie verstaan de kunst van het "slingers ophangen" heel erg goed zo te lezen. En wat een mooie foto's weer. Heerlijke meiden heb je hoor!!

Huize Kip Kakel zei

Mmm.. dit klinkt toch echt als lekker vakantie houden :)
Heerlijk!
Ga je toevallig in Uddel op vakantie??
Fijne week,
xx Hannie

Andrea zei

Heerlijk zeg! Hier is de school alweer begonnen.
Mijn man is met de oudste 2 kids ook op fietsvakantie geweest. Ze vonden het super!
en een pipowagen....helemaal leuk! Wij hebben het samen een keer gedaan. Leuk hoor! Geniet er van.
groetjes Andrea

Hannie zei

Lekker je laten verwennen bij je ouders? Leuk joh.
En grappig ook dat Gerbrand een fietsvakantie met zn vriend gedaan heeft.
En we horen je verslagje wel van de daagjes weg als gezinnetje.
Leuke foto's van de meiden!
Groetjes Hannie.
ps. ik heb een bestelling bij jullie winkeltje gedaan. Cadeautje voor mn zus en wilde de wasknijpers eens proberen, voor mezelf. Ben heel benieuwd.