Vakantievermaak 3

Lydia vertelde het de afgelopen weken aan iedereen die het maar horen wilde: "we gaan naar een pipowagen op vakantie!!" Tja, het is dan ook wel wat anders dan de vouwwagen of een huisje! De dagen werden afgeteld op een heuse 'vakantie kalender' en eindelijk was het dan zo ver! We gingen op vakantie...
Bij aankomst zagen we dit:


Nou, als dat geen goed begin is :-) Thuis had Lydia al bedacht dat ze in de bedstede wilde slapen, maar toen ze het stapelbed zag bedacht ze dat dat toch ook wel erg spannend zou zijn. Ze bedacht zelf de oplossing: als het dag is speel ik in de bedstee, en als het donker wordt ga ik in het stapelbed slapen! 


En donker werd het, zeker met de luiken dicht. We staken gezellig wat kaarsjes aan en genoten van de rust en een boek. Buiten was de lucht prachtig helder. In het donker nam ik Lydia even mee naar buiten en liet haar naar boven kijken. "Wat zie je dan?" "Allemaal vliegtuiglampjes mama, kijk eens hoeveel!" Eh... toch een stadskind :-) We zongen samen het versje 'hoger dan de blauwe luchten', en hadden het over Abraham die de sterren moest tellen. Het was zo mooi om haar zoiets groots van de schepping te laten beleven! Overigens verbaasde ze zich er wel over dat de sterren helemaal geen 'puntjes' hadden (zoals je altijd op tekeningen ziet). 


Overdag vermaakten we ons ook prima. Op de camping was een glijbaan, schommels en een zandbak met trekkers er in. 


En een grote trampoline! We genoten van de heerlijke lucht van vers gemaaid gras die na zoveel zonuren overging in een zoete hooilucht. 


We gingen op de fiets naar de heide, die bloeide juist. Wat een prachtig gezicht! We zagen overal op de heide bijenkasten staan, mmm, heidehoning! 


Nienke vond het heerlijk op de fiets en op de heide. Eén van deze foto's wil ik als uitvergroting voor aan de muur, maar ik kan nog niet goed kiezen. Op de onderste kijk ze je echt aan, maar de bovenste vind ik ook zo'n lekker snoetje! 


Zusjes!


We gingen naar de A. Vogeltuin tussen 't Harde en Elburg. Echt de moeite waard! Er stond zo veel moois te bloeien, Lydia wist van veel planten de namen. Leuk om te merken dat ze dat zo goed kan herkennen en onthouden.




Er zijn puzzeltochten door de tuin, voor kleine kinderen en voor groteren. Als je de antwoorden invult in het (gratis) foldertje en je brengt een bezoekje aan de naastgelegen zorgboerderij dan krijgen de kinderen daar een cadeautje. Lydia had wel heel de route gelopen, maar we hadden wat bordjes gemist. Dat was geen enkel probleem, ze kreeg het prijsje toch, met een lief compliment van de dame van de zorgboerderij dat ze het zo knap vond dat ze de hele route gelopen had. 
Nu moet ik zeggen dat die route ook echt geen straf was. In de tuin is een blote voeten pad gemaakt. Je loopt door het gras, over grote stenen, kleine stenen, zand, tussen de kruiden door, over mos, door leem en door modder. Dat laatste vond Lydia niet zo'n succes, maar de pomp die aan het einde stond maakte alles weer goed :-) 


Daarnaast was er ook een trimbaan met evenwichtsbalken, rekstokken etc. Achterin de tuin is een speeltuin, helaas was die meer gericht op wat grotere kinderen, een simpele wip of glijbaan konden we er niet ontdekken, maar dat was dan ook het enige minpuntje. 
De route ging verder door het bos bij het landgoed en Lydia vermaakte zich er met het zoeken van bosbessen en eikeltjes. Genoeg te doen dus! We willen er zeker nog een keer naar terug om nog wat langer in de tuin te kunnen ronddwalen...


Op de terugweg stopten we bij Nunspeet bij de Zandeplas. Het was zo rond de 30 graden en het water bood dan ook een heerlijke verkoeling. Emmertje en schepje mee en Lydia was helemaal blij. Boekje voor mama en die was ook tevreden :-)

Op vrijdag gingen we weer naar huis. Maar eerst gingen we nog een kijkje nemen bij Staverden (was Gerbrand nog niet eerder geweest) en maakten we nog een fietstochtje door het Leuvenumse bos. We stopten bij de waterval en terwijl Gerbrand en Lydia daar wat rondkeken genoot ik van de rust, het gefilterde zonlicht, de zingende vogels en m'n kleine meiske die vol overgave lag te slapen... 


Het was het einde van een korte, maar heerlijke vakantie in ons eigen mooie landje...

O ja, wil je ook genieten van een vakantie in deze gezellige pipowagen, neem dan hier eens een kijkje. Echt leuk, heel gastvrij, mooi fris sanitair (ook belangrijk toch?!) in een prachtige omgeving! 


Reacties

Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben in Uddel, volgende week mag ik in de pippowagen slapen :)
Ik sta idd. op de fair samen met een vriendin.. erg leuk!
Ik vind de bovenste foto van Nienke erg leuk om uit te vergroten,
juist een extraatje als ze niet in de lens kijkt..
Geniet van je mooie herinneringen!
Lieve groet
arianne zei…
Een heerlijke vakantie met prachtig weer gehad!
Je zou het bijna niet geloven dat het vorige week nog zo mooi was....hier vandaag de hele dag veel regen nl
Leuk zo'n pipowagen!
De bovenste foto van Nienke vind ik eigenlijk ook net iets aparter omdat ze niet in de lens kijkt.
En leuk een foto van jou :-) een gezicht bij al die blogjes...
Adriaantje zei…
Leuk zo'n vakantie. De camping heb ik genoteerd!
Anoniem zei…
Wat een heerlijke vakantie hebben jullie gehad

Julia
carlien zei…
wat bof ik dan toch maar..dat ik gewoon mag wonen in jou vakantieomgeving :) ik geniet elke dag weer!!
gr Carlien
Danielle zei…
Oh wat een heerlijke mooie vakantie hebben jullie gehad. Mooie vakantiefotoos heb je gemaakt. Ook ik vind de bovenste foto van Nienke het mooist voor de vergroting. En wat is Lydia trouwens een knapperd met wat ze allemaal weet. Zover is mijn 3,5 jarige nog lang niet!
Sandra zei…
Dat ziet er een zalige vakantie uit !
Jolanda zei…
Heel mooi, over die sterren. Leuk om te merken hoe kinderen denken.
Lijkt me ook leuk joh, zo pipowagen.
Heel mooie foto's, niet in het minst de onderste.
huis tjokvol zei…
wat een heerlijke foto,s en wat geweldig zeg om in een pippowagen te camperen,super leuk.

liefs yvonne
Kom Achterom zei…
OOh het genieten straalt er van af! wat een heerlijke dagen! dan zou ik mijn dames wel weer klein willen hebben! hahahaha
fijne dag
Yolanda
elsa zei…
Hoi,

Leuk die pipowagen, ik mag daar volgende week een nachtje gaan slapen samen met Hannie en nog een vriendin, sta ook op de fair. Ziet er echt heerlijk uit!
Groeten, Elsa
Anoniem zei…
Dat klinkt als een vakantie om nooit weer te vergeten. Helemaal top!
Andrea zei…
Ohh, echt genieten zeg!
En dat kleine slapende meisje.....Heerlijk!
Ik vind zelf de tweede foto wel erg schattig, zo met die knuistjes en dat armbandje, echt heel lief,
groetjes Andrea
Volgens mij hebben jullie een hele fijne vakantie gehad! De pipowagen ziet er echt leuk uit. Jammer dat wij daar niet meer in passen met z'n allen ;) Wat een mooie foto's van Nienke. Daar is mijn bijna 1 jarige gewoon klein bij, wat een reusje zeg! :)
Groetjes, Petra
Muisje zei…
Wat een gezelligheid allemaal.
En wat een schattige foto's.
Wat een lekker dikkertje is Nienke toch, die foto in het badpakje zo lief.
Ik kan er ook altijd van genieten als mijn meisje onder het fietsen op eens zegt, mam wat heeft de Heere alles toch mooi gemaakt.
Marike zei…
Ooh wat een heerlijke post, ik heb er echt van genoten! Die laatste foto is echt schitterend :-)

Kamperen bij de boer lijkt mij erg leuk om eens te doen, zie deze link http://www.boerenbed.nl/index.html. Misschien ook wel wat voor jullie? (voor volgend jaar dan ;-), volgens mij kan dat tot oktober of zo)
Groetjes, Marike
wauw, die pipowagen, wat gezellig! dank je wel voor je lieve compliment bij mijn blogje. Ik geniet ook altijd van jouw mooie foto's Lieve groetjes kathy
@ Marike: ja, het lijkt me geweldig zo'n boerenbed, heb er al wel eens eerder naar gekeken. Alleen de prijs houd me wel een beetje tegen...

@Petra: Nienke is inderdaad veel groter dan gemiddeld, is ze al vansf de geboorte. Ze volgt de groeilijn, maar dan wel een heel stukje erboven :-)

Populaire posts