dinsdag 16 juni 2015

ABC-rokje, elodie-jurk, feestje en nog meer


De afgelopen weken ben ik zo nu en dan weer eens met lapjes in de weer geweest. Er lag nog een behoorlijke voorraad van vorig jaar, toen was er door de zwangerschapsmisselijkheid van het één op het andere moment niets meer van gekomen. Bij verschillende lapjes had ik dus alles al compleet met patroontje, knoopjes, ritsen en garen en ik kon dus zo aan de slag. Voor Lydia moest ik de patroontjes wel even opnieuw uittekenen, want die is afgelopen jaar wel gegroeid!


Van één van de lapjes die al klaar lagen maakte ik dit ABC-rokje: wat een heerlijk patroon. Die gaat er vaker komen! 
 

Het is een soort ballon-overslag met plooien en een brede band met knoopjes. 
Het lijkt me ook een leuk model voor bijv. een tricot of juist klassiek in een donker blauwe katoen ofzo. 

Op de stapel lapjes lag ook nog een gezellig gebloemd katoentje. Compleet met statijnband en rits enz. voor een Elodie-jurk. Ook daar was het vorig jaar niet meer van gekomen en omdat Lydia nu nog erg van zwierjurken houdt stond deze ook hoog op mijn prio-lijstje. Lydia mocht vorig week haar verjaardagsfeestje nog vieren met haar vriendinnetjes van school, (daar was het nog niet eerder van gekomen ivm de geboorte van Joas) dus dat was een mooie reden voor een echte feestjurk. 


Omdat ik deze jurk al vaker voor haar gemaakt heb wist ik dat de hals vrij laag valt en ook het lange model niet echt lang is. Daarom heb ik de hals een paar cm opgehoogd en de rok een paar cm verlengd. Achteraf vind ik de jurk nu voor het mooi iets te lang geworden, 'k had h'm beter tussendoor nu een keer kunnen laten passen... Tja, dat is nu even het lastige met naaien: het is niet zoals bijv. vorig jaar elke avond lekker een uur achter elkaar, maar meer in 'verloren' kwartiertjes. Voordat je goed en wel begonnen bent is er wel weer één van de kinderen die even aandacht nodig heeft, gevoed moet worden o.i.d. Spelden etc. blijkt trouwens ook tijdens het voeden te kunnen, al gaat het dan wat minder snel ;-)


Lydia was in elk geval erg blij met haar 'zwierjurk' en hij kwam goed door de zwierproef! 
De onderjurk maakte ik dit keer alleen van een dun katoentje zonder tule zodat ze de jurk ook gewoon naar school kan dragen. Ze heeft eigenlijk naar verhouding te veel nette kleren en te weinig 'schoolkleren' en dan heb ik maar liever dat ze deze jurk veel draagt zodat ze er plezier van heeft. 

 En toen was het eindelijk zo ver: het verjaardagsfeestje voor haar vriendinnetjes. Ze had er al maandenlang naar uitgekeken. Ze is 2e helft maart jarig, maar omdat ik eind maart uitgerekend was hadden we besloten haar feestje wat later te vieren. En ja, dan is het zomaar weer 2-3 maanden verder... 
Van tevoren had ze al gevraagd of het een 'verkleedfeestje' mocht worden, dat leek haar zó leuk! "En gaan we dan kettingen en armbanden maken mam, zodat we deftige dames zijn?!" Dat leek me een prima plan, dus zorgden we dat we er alles voor in huis hadden. 

De week tevoren mocht zij zelf bij 2 vriendinnetjes op het feestje komen en daar hadden ze in de tuin in het badje gespeeld. (Dat was op die warme vrijdag). 
De dagen voor het feestje van Lydia hielden we het weerbericht goed in de gaten, ze gaven voor de hele vrijdagmiddag regen en onweer op. Maar op donderdag veranderde het weerbericht ineens: de hele middag nog droog en pas 's avonds regen en onweer. Dus wijzigden wij ook de plannen snel en vroegen we nog even aan de moeders om zwemkleren mee te geven... 
En ook hier werd het dus een 'badderfeestje' ipv een verkleedfeestje...  
Toen we uit school kwamen hebben we eerst gegeten: poffertjes met allerlei soorten fruit en slagroom etc. Natuurlijk met een ijsje toe. Daarna was het tijd voor de cadeautjes. Vervolgens stonden de dametjes te springen om het water in te gaan en ook van de trampoline werd gretig gebruik gemaakt. Vervolgens was het tijd om cakejes te versieren.  
De meisjes vermaakten zich prima en om half 4 stapten ze allemaal heel moe de auto weer in...


Terwijl Gerbrand met Lydia de meisjes ging thuisbrengen, zette ik vlug de wasmachine aan en poetste alle plakkerigheid weer van tafel, de vloer en overal ;-) Inmiddels was Nienke op de vloer in slaap gevallen...Later hebben Lydia en Nienke alsnog als 'deftige dametjes' thee gedronken en binnenkort komen er nog 2 vriendinnetjes dus wellicht dat we dan het plan met de verkleedkoffer en kettingen rijgen nog uitvoeren...Klein manneke is inmiddels niet zo héél klein meer. Gisteren ben ik met hem lang geweest op m'n werk. Sommige cliënten waren echt helemaal weg van hem. Ze vroegen ook allemaal wanneer ik weer kom werken. Nou, dat duurt nog wel even: half mei 2016 is de bedoeling! Tot die tijd heb ik ouderschapsverlof - voelt echt luxe! 


Ondertussen hebben we hier *natuurlijk* ook weer eens een projectje begonnen. De borders in de achtertuin gaan eruit, die ruimte wordt bestraat zodat er meer speelruimte is voor de kinders en daarbij wordt ook de schuur vergroot: zo'n anderhalve meter naar voren en een stuk hoger. We hopen dan spullen die nu op zolder staan (zoals de kampeerspullen) in de schuur op te kunnen bergen zodat we op zolder een slaapkamer kunnen maken. Joas slaapt nu nog bij ons op de kamer, en dat is natuurlijk helemaal geen probleem, maar op termijn is een eigen kamer toch wel prettig. Dus moet er ook nog een zolder goed geïsoleerd worden, tuimelraam in aangebracht worden, geverfd, behangen etc...  Voorlopig hoeven we ons dus nog niet te vervelen! 


En tussendoor zijn we natuurlijk ook nog wel eens op de tuin te vinden! Soms laten we het onkruid wieden even voor wat het is en doen we iets leuks met de meiden zoals visjes vangen met het schepnet...


... foto's maken...


... of aardbeitjes snoepen!!


5 opmerkingen:

gezinsleven zei

Wat kun je goed naaien zeg! Om jaloers op te worden!
Prachtige foto's weer van de kids. Geniet van ze hoor!

Dagelijks Brood zei

Wat een gezellig bericht. En heerlijk zo'n feest!

huis tjokvol zei

wat een super mooi jurkje en rokje,en wat een lieve leuke kids heb je,leuk zo,n relax kinder feestje,en nee je hoeft je niet te vervelen,jullie zijn nogal wat van plan,succes met alles.

gr yvonne

Ilse zei

Oh die schattige jurk....
Kan het gevoel gewoon herinneren door die foto's van je dochtertje...
groetjes Ilse

Danielle zei

Leuk ABC rokje zeg! Is ook mijn favoriet, moet hem nodig weer eens maken. Ook je elodie is prachtig en feestelijk, ik vind hem niet te lang hoor, ze groeien zo hard. Voor de rest heb ik weer genoten van je gezellige fotoos in deze post.