donderdag 18 juni 2015

De week rond en update andere blog

 Op verschillende blogs las ik de laatste dagen iets over planning van huishouden én over wat je de leukste dag van de week vind. Die laatste vraag vind ik nog niet zo makkelijk te beantwoorden: elke dag heeft z'n leuke en minder leuke kanten...

De planning dan maar. Die is hier nog wel eens wat wisselend, maar omdat ik nogal van de structuur ben probeer ik er toch wel een duidelijke lijn in te houden - dat geeft me een beetje houvast ;-)

We beginnen de week met de zondag: een rustdag - wat een zegen! Rust om naar de kerk te gaan, thuis bezig te zijn rondom de Bijbel en te genieten van elkaar als gezin. (Niet dat de zondagen hier altijd volledig harmonieus verlopen, soms -vaak- lijken de meiden met name later op de middag dit de meest geschikte dag te vinden om te kibbelen helaas...) 

Op maandag doe ik altijd de bovenboel: 1 van de slaapkamers 'goed' (ook op de kast stoffen etc.) en de andere slaapkamer stoffen en zuigen. Ook de badkamer krijgt een beurt. Samen met de was (die elke dag terug komt) en de weekend-troep opruimen is de dag dan aardig gevuld!
Dinsdags ga ik, na Lydia naar school gebracht te hebben, meteen door om de boodschappen te doen. Vervolgens krijgt de benedenboel een beurt. 
Op woensdag is Lydia (nog) vrij, dan gebeurd er, behalve de dagelijkse klusjes zoals de was en wc enz. niet zo veel. We gaan dan vaak naar de tuin, de bieb of rommelen thuis wat.

Donderdag is hier meestal een echte rommeldag. In het naburige dorp is er dan markt (bij ons op de 'markt' komt alleen een kaasboer en groentenboer) daar ga ik regelmatig naartoe meteen als ik Lydia naar school heb gebracht, dan is het nog lekker rustig. Ook zijn daar winkels zoals de Kruidvat, Action, Hema etc. dus zo nodig loop ik daar ook even binnen. 
De rest van de dag vult zich met extra klusjes zoals de keukenkastjes of ramen zemen en brood bakken.   

Vrijdags heeft Lydia alleen 's morgens school. In die tijd probeer ik het huis zo veel mogelijk aan kant te krijgen, de was en strijk te doen en als ik weinig om handen heb pik ik die ochtend wel eens voor mezelf in: lekker een poosje freubelen achter de naaimachine of zo. 's Middags ben ik vaak met de meiden aan het knutselen, koekjes bakken of een bezoekje aan de bieb. 

En op zaterdag is het zo veel mogelijk tuindag natuurlijk!  
Ook proberen we dan later op de middag een gezinsmoment rondom de Bijbel te houden. Dit deden we eerst na het avoneten, maar vaak waren de meiden dan te moe, vandaar dat we het nu meestal ervoor doen. Ben je benieuwd wat we de laatste tijd gedaan hebben, neem dan een kijkje op m'n andere blog: gezinsmomentenrondomdebijbel.blogspot.nl   

En na nog een keer de stofzuiger er door te hebben geslingerd en de schoenen te hebben gepoetst is het tijd om op de bank te ploffen...

4 opmerkingen:

Minous Willemsen zei

Tja, dat huishouden is mijn hobby zeker niet....maar ja.
Lieve foto!

Aritha zei

Leuk om jouw week te zien! Heel anders dan die van mij!

Jolanda zei

Leuk, jouw week in woord en beeld.
Mijn dagen worden vooral bepaald door wat voor weer het is.
Vandaag heerlijk regenachtig (want zo nodig), dan kan ik binnen weer een inhaalslag maken ;-)

huis tjokvol zei

altijd een hele organisatie dat huishouden van ons he,niet makkelijk vind ik.

en die zondag is hier ook eerst naar de kerk maar s,middags zijn ze hier ook baldadig,ook de groten,wat dat toch is ik weet het niet.