donderdag 10 september 2015

En de rest van de vakantie :-)

Ai, ai, ai, was ik nog wel zo van plan om in de vakantie elke week een blogje te schrijven, is het alweer september geworden! De vakantie al weer voorbij, al weer redelijk in het gewone schoolritme... Toch nog maar een terugblik op de rest van de vakantie dan! Even nagenieten...


Met m'n moeder, m'n zus en haar kinderen gingen we een paar keer naar het 'Barendbos' in Barendrecht, een soort zwemvijver met wat speeltoestellen zoals een trekpondje die je aan een touw naar de overkant van het water kan trekken, een kabelbaan, een glijbaantje etc. Broodjes mee, wat lekkers mee en natuurlijk de zwemspullen en ze hadden het allemaal geweldig naar hun zin!


En op de dagen met minder lekker weer werd de verkleedkoffer naar beneden gehaald: ook dat stond garant voor een middag speelplezier! Net als een tent in de kamer en picknicken op een kleed in de kamer...


Joas mest ook verkleed worden vonden de meiden. En zelf vond hij de stropdas en de hoed ook wel mooi :-)Af en toe gingen we naar de tuin, met name om te oogsten. Van tevoren waren we van plan om elke week wel een paar dagen te gaan, maar het kwam er gewoon niet van! 


We gingen een paar dagen kamperen op een boerencamping in Zeeland. We hadden niets gereserveerd, maar gewoon afgewacht of het mooi weer zou worden. En toen ze een kleine week achter elkaar mooi weer opgaven snel een paar campings gebeld of er nog plaats was. We kwamen op Schouwen-Duiveland terecht, op een gezellige camping, zo'n 10 minuten bij het strand vandaan. Prima dus!


We genoten van een paar dagen zon-zee-strand hoewel we geen hele dagen naar het strand gingen, maar alleen aan het einde van de middag en daar dan brood aten. De ergste hitte en drukte was dan al voorbij, wel zo fijn met een kleintje!


We kwamen op zaterdag weer thuis, deden snel de was etc. en vertrokken op maandag weer naar m'n tante in Damwoude (Noord oost Friesland) waar we een paar dagen genoten van de rust, de ruimte, en natuurlijk de gezelligheid!

We gingen er o.a. een ochtendje naar de kinderboerderij in Dokkum: echt een aanrader als je daar in de buurt bent met jonge kinderen. Het is er prachtig aangelegd en er is een leuke speeltuin bij. De meiden wilden aan het eind van de ochtend helemaal niet weg, dus dat zegt genoeg!Toen we een paar dagen later weer terug naar huis reden stopten we in de Flevopolder bij een geweldig leuk pannenkoekenhuis: helemaal in kabouter stijl, zowel binnen al de geweldige speeltuin die er bij was. Na een paar uur eten en (vooral) spelen maakten we nog een korte wandeling over het kabouterpad wat door het bos liep. De meiden vonden het echt geweldig!  


Inmiddels groeide ons kleine manneke ook weer flink en wordt al zó wijs! Hij is wel flink uit z'n ritme door de vakantie en sliep daardoor 's nachts slecht. Na de vakantie was hij erg verkouden, kreeg de zesde ziekte en is nu opnieuw verschrikkelijk verkouden. Hij is nu dus al een week of 6 elke nacht aan het 'spoken', vaak wel een keer of 6 per nacht wakker... 


We genoten (en genieten) ook van de komkommertijd: een overvloed aan komkommers en courgettes! En ook de bonen zijn uiteindelijk na een slechte start het toch nog goed gaan doen dus daar hebben we ook al menig maaltje van gegeten en uitgedeeld.


In de laatste week van de vakantie gingen we naar de kindermiddag van openluchtmuseum de Duinhuisjes bij Oostvoorne. Niet groot, maar wel leuk. De meiden mochten zich verkleden en er waren allerlei oud Hollandse spelletjes te doen zoals hoepelen, springtouwen, er werden pannenkoeken gebakken, je kon zaklopen, ringsteken (terwijl je 'op' een stokpaard reed!), aardappel lopen etc. En ook dit was weer een heel geslaagde middag!
Joas kan inmiddels redelijk goed in de kinderstoel zitten, dus zit hij er vaak gezellig bij tijdens het eten! 


En over hulp heb ik ook niet te klagen :-) Nienke helpt graag met allerlei klusjes en ik hoef niet bang te zijn dat de was er weer afvalt...Maar een groot deel van de vakantie ging ook op aan klussen: 
de oude schuur was erg klein en dus stonden de kampeerspullen, het gereedschap etc. allemaal op zolder. Nu willen we de zolder ook als slaapkamer gaan gebruiken en moest er dus ruimte gemaakt worden. Dus bouwde Gerbrand de afgelopen weken een nieuwe schuur. Een heel ander gezicht, heel veel ruimte en dus ruimte op zolder... 'k Ben trots op hem en zo blij met het resultaat!
De laatste zaterdag van de vakantie was de schuur een heel eind af, de tuin weer 'begaanbaar en had Gerbrand een mooie tuintafel gemaakt: precies op tijd om de vakantie af te sluiten met een gezellig etentje met m'n ouders! De houten bankjes zijn nog in de maak, dus nog maar even op de oude tuinstoelen ;-)


Zelfs de knuffels mochten mee eten ;-)


Zo was de vakantie voorbij voordat we het wisten. We hebben er erg van genoten en waren het echt nog niet zat, maar nu we weer in het schoolritme zitten is het toch ook wel weer lekker. Je pakt dan toch weer wat meer dingen op in het huishouden etc. en ook ben ik al weer een paar keer achter de naaimachine gekropen, maar dat bewaar ik maar voor de volgende post!7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ziet er erg gezellig uit!

Groetjes Arianne

Huize Kip Kakel zei

Dat was een heerlijke nageniet post!
Jullie zijn lekker aktief geweest en die schuur ziet er gaaf uit.
Heerlijk extra ruimte.
Onze kampeerspullen ed.liggen ook op de schuurzolder, ideaal!

Marleen zei

Wat een leuke vakantie hebben jullie gehad, zo te lezen.
Je hebt altijd zulke leuke uittips. Ik had nog nooit van het openluchtmuseum in Westvoorne gehoord!
Ik geniet altijd van je blog.
Groetjes,
Marleen

Danielle zei

Jullie hebben een gezellige vakantie gehad! Mooie fotoos, ik vind Nienke ook zo groot geworden. Mooie schuur heb je man gemaakt, daar zul je veel plezier van gaan hebben. Hier heeft manlief dat een aantal jaar geleden ook gedaan en het is nu zo heerlijk die extra ruimte!

Aritha zei

Ik heb genoten van je foto's. Wat een gelukkige familie en wat een blije gezichtjes. Ik vond het zo leuk.

Crafts 'n' Skills zei

Wat heb je toch een heerlijk handige man binnen handbereik! ;o)

Ik had trouwens nog nog van het Barendbos gehoord. Ik onthoud het zeker voor de toekomst. Het ziet er erg leuk uit en is niet ver van hier. Dank je wel, voor de tip en de heerlijke foto's. Wat een grote kinders al weer!

Ik wens je een hele fijne week!

Lentebloemen zei

Wat een prachtige schuur!Wauw! Heerlijke foto's ook!