zaterdag 16 januari 2016

Made with needles and love 2: jurkje voor mezelf

Het werkstuk wat ik voor week 2 van 'made with needles and love' maakte is een jurkje voor mezelf met een patroon van Knipmode (1408-11). Ik weet niet in welke Knipmode dit gestaan heeft, want ik had het als download via internet. In december hadden ze namelijk een actie dat je met een code een gratis patroon kon downloaden en daar had ik deze voor gekozen.


De stof had ik al even liggen, in september kocht ik deze op de markt en ik zag er meteen een jurkje in. Vanwege de borstvoeding heb ik even gewacht met naaien (dan zijn jurkjes niet zo handig ;-)) maar nu Joas overdag nog maar weinig bij mij drinkt geniet ik er weer van om jurkjes te dragen! 

Bij het naaien maakte ik nog wel een domme fout: de rek van de stof zat andersom en ik kwam er pas achter toen ik het laatste deel knipte... Natuurlijk had ik niets meer over om de jurk opnieuw te knippen en was de stof allang uitverkocht... Ook op internet kon ik de stof nergens vinden. 'k Baalde er enorm van, maar uiteindelijk toch maar besloten om het jurkje in elkaar te zetten om te kijken hoe het zou vallen. Dat viel mee: het jurkje trok niet raar of zo, dus toen een (blinde) rits in de middenachternaad gezet. Helaas bubbelt het jurkje nu wel iets op de rits, doordat de rek nu in de lengte zit. Maar vooruit, voor thuis of met een vestje erover kan het wel.
Ook ben ik niet helemaal tevreden over de hals: iets te wijd naar mijn zin, die maak ik de volgende keer iets kleiner. Al met al wel een patroontje om nog eens te naaien, maar dan met de rek de goede kant op! 

6 opmerkingen:

Marleen zei

Hoi,
Ik vind de knip patronen niet meer zo kloppen, dan is de hals te wijd, dan passen de mouwen niet goed.... Niet leuk dus!! Soms lijkt het wel dat je bij kleren van je zelf fouten maakt, die je bij kleren van de kinderen niet zou maken :-(
Als je 't ziet zitten om de rits nog een keer los te maken zou je er eerst nog vlieseline op kunnen strijken en dan de rits er nog een keer in zetten. Hopelijk is 't dan verholpen.
Groetjes,
Marleen

Groetsels zei

Ik zit id. ook te tobben met die wijde halzen. Mooie stof, gezellig! Staat je goed!

Onder de knotwilg zei

Ha Marleen,

Dat is inderdaad nog een goed idee van die vlieseline! Daar heb ik nu helemaal niet aan gedacht, ik zat ook zo te balen dat ik de stof verkeerd om geknipt had... Misschien dat ik de rits van de week toch nog een keer uithaal om het op die manier te doen. Wellicht is naadband zelf al wel voldoende?

Marleen zei

Ja, dat kan ook. Succes!

Marja Verschoor-Meijers zei

Nou, je ziet zelf die kleine 'foutjes', maar ik vind het prachtig gelukt hoor!

sarina zei

leuke jurk, en je ziet het niet hoor. Die bobbel in de rits had ik ook bij een strechstof.
als je op de plek waar de rits moet komen een reepje vlieseline strijkt zodat de rek eruit is, dan heb je er geen last meer van.

Dit idee kreeg ik van iemand anders toen ik het zelfde probleem had
groeten sarina