dinsdag 2 februari 2016

Made with needles and love 4,5,6: verjaardagsjurk Nienke, trui Joas en jurk voor mijzelf

Het wordt wel een beetje saai misschien, met al weer een naaiberichtje op m'n blog. En nee, het is niet dat we hier verder niets doen hoor. Zo hebben we de afgelopen tijd de benedenverdieping en overloop gestuct, geverfd en behangen en zijn we bezig met de zolder. Vooralsnog vooral opruimen, maar we willen ook binnenkort beginnen met het maken van een kamertje voor Joas. En natuurlijk is de eerste groenten al weer gezaaid! Maar omdat ik nu nog ouderschapsverlof heb, probeer ik daar gebruik van te maken en zo veel mogelijk achter de naaimachine te kruipen.  

Nog 2 weken, dank hoopt Nienke al weer 3 jaar te worden. Daar hoort natuurlijk een feestjurk bij! En ik wist al lang van tevoren welke het zou moeten worden, de jurk die ik ook voor haar 1e verjaardag (klik klik) maakte. Het patroon loopt maar tot maat 104 en omdat Nienke nu maat 98 heeft dacht ik deze jurk nog 1 x voor haar te kunnen maken zonder het patroon te vergroten. Dat heb ik voor Lydia een paar jaar geleden ook verschillende keren gedaan, ik vind het zo'n mooi modelletje! 
De verjaardagsjurk wilde ik, net als 2 jaar geleden, weer van lichtblauwe babyrib maken, die kocht ik in de herfst al in de aanbieding voor dit doel ;-) 
Na Nienke nog eens nagemeten te hebben besloot ik toch een maat 104 te maken ipv maat 98, op die manier heeft ze er volgende winter ook nog iets aan. Nu is Nienke niet zo erg van het kleding passen, ze staat steeds gek te doen of gaat rennen en springen zodat je nog niet kan zien of iets goed zit. Dus maakte ik het jurkje in 1x af zonder tussendoor te laten passen... En je begrijpt: dat was niet zo handig. Het jurkje is helaas toch aan de krappe kant op haar schouders, en ook de mouwen hadden best iets langer gemogen, dus daar wil ik nog een nieuwe volant aanzetten onderaan. M'n meiske van nog geen 3 jaar wordt te groot voor dit jurkje in maat 104 - kleine meisjes worden groot!
Zelf vindt ze de jurk trouwens prachtig, vooral het losse bontkraagje met strik is helemaal naar haar zin!

Kleine man groeit ook goed en had niet veel truien meer die hij paste. Een echt actieve moeder pakt op zo'n moment natuurlijk wol en breinaalden, maar deze moeder vind dat te veel werk. Ik kan best breien hoor, maar echt lol heb ik er niet in en dan een hele trui... nee, dat is niet zo aan mij besteed. Daarom maar even naar de markt gegaan en voor 2 Euro een halve meter fleece met indiaantjes gehaald en een trui genaaid. In een middagje klaar: kijk, dat ligt mij beter!


Kleine man is er blij genoeg mee, maar een foto waarop je de trui ook goed kan zien was lastig om te maken omdat hij steeds snel naar me toe kwam kruipen... Het is een trui met polo sluiting uit een oude Knippie. Makkelijk en leuk, al moest ik wel weer even kijken hoe zo'n sluiting ook al weer moest, dat was al wel weer een paar jaar geleden dat ik dat gedaan had...

Als laatste 'winteritem' maakte ik nog een jurk voor mezelf van een lapje uit de voorraad. Het lapje ligt er denk ik al een jaar of 5, dus hoog tijd dat er eens wat van gemaakt werd! Het werd dezelfde jurk die ik pas voor mezelf maakte, maar nu met lange mouwen en een soort (zelfbedachte) col-kraag. Toen de jurk af was riep Lydia enthousiast: "Mooi mam, het lijkt net een nachtpon!" Tja... ze bedoelde het als compliment, hier worden nauwelijks nachtponnen gedragen, alleen Lydia heeft er wat voor de zomer en die vindt ze geweldig. Mijn jurk vindt ze dus ook geweldig, al vindt Gerbrand h'm erg saai. En eigenlijk heeft hij ook wel gelijk, maar hij draagt wel heerlijk en het was bedoelt als 'lekker makkelijke, warme jurk voor thuis'. Nou ja, dat is wel gelukt denk ik, want om er nu mee uit te gaan...
10 opmerkingen:

gezinsleven zei

Zo, wat ben jij goed bezig zeg! Knap!

Zeeuwse Mama zei

Nou, productief hoor! Ik vind de verjaardagsjurk ook errug mooi! De combinatie van de kleuren en het patroontje is gewoon helemaal m'n ding ;-)
Joas wordt ook al groot joh!
Misschien komt het ook door de kleur van je nieuwe jurk dat je man en dochter dat zeiden ;-) maar ik kan me helemaal indenken dat ie lekker zit. ;-)

wilma zei

wat goed van je!! Wat groeien ze hard zeg!! En de trui en jurk zijn mooi geworden.
groet, en geniet nog even van je verlof!!
Groet, WIlma

Marieke Donkersloot zei

Ha Tineke,

Wow wat ben je toch actief, ik blijf me verbazen! Wat een schattige jurk heb je gemaakt voor je dochter! Alvast gefeliciteerd! Die trui voor Joas zal wel lekker warm zijn !
Zo zie je maar weer, ieder zijn ding! Zowel naaien en breien zijn niet aan mij besteed:)

Je jurk is leuk geworden met die col! Misschien kan je er n mooie sjaal met frisse kleurtjes bijdragen zodat het geheel wat betert kleurt bij je gezicht? Dan is die net iets minder flets denk ik..

Groetjes Marieke

Jo en joh zei

Mooi jurkje, jammer dat het dan wat te krap is. De trui is ook prachtig en ik vind de jurk je goed staan. Saai vind ik hem helemaal niet. Mannen eten er niks van!!

Groentje zei

Zoals Marieke hierboven ook al noemde, een leuke sjaal bij de jurk zal al een heel ander gezicht zijn en dan zou ik er gerust mee de deur uitgaan hoor! :-)
Ik vind het erg leuk om te zien hoe goed je kunt naaien en wat een leuke dingen je voor je kinderen maakt. Ik zit nu zelf ook op naailes en hopelijk kan ik voor ons kindje straks ook zelf dingen maken :-)

huis tjokvol zei

aahhh wat een schattig jurkje staat haar super lief,en ook van je zoontje,leuk dat truitje

sarina zei

een schattige verjaardagsjurk, mooi die oprijgen op het voorpand.
Ik vind je jurk wel mooi staan hoor, misschien met een sjaal of riem erbij of een leuk jasje eroverheen als je weg gaat?
groetjes sarina

Danielle zei

Leuke dingen heb je weer gemaakt, blijf maar leker posten hoor je naaisels, altijd leuk om te zien. Wat een leuk jurkje met die plooitjes voor je dochter. Ik vind de jurk voor jezelf ook mooi, maar een sjaal erbij of vestje haalt wel op denk ik. Heb je je cover al gebruikt?

Wendy Born zei

Wat een prachtig blog heb je zeg en wat ben je creatief! Ik ben op je blog gekomen omdat je een reactie had achtergelaten op mijn weblog. Dank je wel daarvoor.
Weet je trouwens dat www.christelijkewebloggers.blogspot.nl bestaat? Je bent van harte welkom om je hier aan te melden. We geven dan ook bekendheid aan je blog.