zaterdag 13 februari 2016

Marktplaats en made with needles and love 7: voorjaarsjurk Lydia

Kleine jongens worden groot en ook Joas wordt al een echt manneke. Hij kruipt, loopt langs tafel en box en is watervlug. Maar een eigen kamer heeft hij nog niet. Geeft niets, zeker niet als ze nog klein zijn, maar omdat de zolder bij ons leeg is (nou ja, leeg... hij wordt als opslag en voor de was gebruikt en staat eigenlijk heel vol) leek het ons een goed idee hier een kamer te maken voor hem.

Maar ja, waar laat je dan al die spullen die daar 'even' neergezet zijn? Een kringloopwinkel hebben we niet in het dorp en weggooien is toch jammer. Dus... Marktplaats natuurlijk!
Nu kopen wij best vaak via MP, maar verkopen, dat levert mij nogal eens frustraties op. Mensen die niets meer van zich laten horen als je mailt dat je akkoord gaat met hun bod, mensen die niet opkomen dagen als je er speciaal voor thuis gebleven bent etc. Vorige week zei ik nog tegen Gerbrand dat we net zo goed alles zó weg konden gooien! Maar Gerbrand wilde het liever nog een weekje aankijken. En dat was maar goed ook!

Deze week verkochten we ineens het één na het ander, en het was nog leuk ook! Op maandag werden er 2 boodschappentassen vol met oude weckpotten opgehaald. Van die ouderwetse, die we niet meer gebruiken om te wecken maar alleen als vaas, windlicht etc. Maar ja, 2 tassen vol is dan wel wat veel om te bewaren! De dame was er erg blij mee en na een gezellig praatje kregen we een potje honing bij het afgesproken bedrag - ze bleken zelf een volkstuin en bijen te hebben!
Op dinsdag kwam er iemand onze pastamachine ophalen. Ooit gekocht, misschien 2 of 3 keer gebruikt en daarna alleen bij de schoonmaak uit de kast gekomen. Deze meneer was er zo blij mee dat hij een bakje baklava extra had meegenomen, mmmm!!

Vervolgens verkochten we nog een paar keer rijsmandjes (voor broodbakken) en kregen we vandaag een foto van een zelfgebakken brood toegemaild. Ook verkochten we nog de blender en zo zaten we in 1 week ineens op ruim 100 Euro! Wow, er zijn jaren dat we dat nauwelijks halen met MP verkopen en nu in 1 week. Toch maar even laten staan die andere advertenties! Heb je nog interesse in een ligfiets, koffiezetapparaat, antieke spijlenbedjes uit Frankrijk, oude gevulde weckpotten uit 1937 of een tosti ijzer laat het dan gerust even weten ;-)

Tussen het ruimen door zat ik zo nu en dan ook nog achter de naaimachine om het eerste voorjaarsjurkje voor Lydia te maken. Het model is de onderjurk van de Farbenmix Arwen - een simpel a-lijn jurkje met een blinde rits op de rug. Het voorpand knipte ik in 2e en op de bovenste helft kwam een kussenhoesje waar Lydia helemaal weg van is. Het is zo'n makkelijk modelletje, daar kan eigenlijk niets mis mee gaan. Het jurkje zat dan ook zo in elkaar!  De spijkerstof is een heel soepele stretch uit m'n voorraad.

Van wat restjes uit m'n voorraad maakte ik nog een poppengaderobe. Nienke hoopt maandag 3 jaar te worden en een pop te krijgen, dus leek het me leuk om van haar favoriete jurkjes een klein duplicaatje te maken. Een tas erbij gemaakt om de spulletjes in te doen en het cadeautje staat klaar! De patroontjes voor de poppenkleren waren deels zo uit de losse pols en deels *ooit* gekregen van Daniëlle (klik klik) en na gebruik een paar jaar geleden netjes bewaard voor de volgende keer, nu dus. Het cadeautje is al ingepakt zonder foto te maken, dus helaas geen foto van het resultaat.
Verder naaide ik wat tricot jurkjes, maar die staan ook nog niet op de foto, dus bewaren we die voor de volgende keer.

10 opmerkingen:

Carolien zei

Wat fijn dat de verkoop zo goed liep!
En wat een leuk jurkje weer!

Huize Kip Kakel zei

Mooi dat de verkoop goed loopt, jouw zolder is zo leeg, kun je aan de klus!
Het jurkje is leuk, en dat van een kussenhoesje!

sarina zei

leuk jurkje, mooi dat hertje op het voorpand.
En succes met de verkoop! Heel herkenbaar ons vooronder loopt over met spullen die we niet gebruiken!

Danielle zei

Leuk dat jurkje gecombineerd met en kussenhoesje! Heerlijk dat het verkopen via MP nu wel even goed liep, dat geeft weer moed om verder te verkopen!

Jedidja zei

Helemaal weg van dat jurkje! Mooi.

Marieke Donkersloot zei

Wat leuk he, als je verkoop op Marktplaats zo voorspoedig gaat!
Je bent weer lekker bezig geweest. Lief dat jurkje met dat hertje!
't Is dat ik geen kinderen heb anders had ik wel interesse gehad in zo'n spijlenbedje!

Groetjes Marieke

from our home ✂ to yours zei

Leuke blog! ik zag u via andere blogster, zo gaat het
in blogland, ik volg meestal blogjes die te maken hebben met
haken, koken, fotografie, en leuke anecdotes, vindt leuk om
weer hier te komen lezen.

Groetjes...

Lentebloemen zei

Wat leuk als je dan ineens zo lekker veel kunt verkopen. wat is het al een mannetje zeg, prachtig!!!En het jurkje met het hertje!!! Onze jongste is gek op alles met hertje.Ik had het in de winkel zo gekocht! Gaaf dat je dit zelf kunt maken.

Anoniem zei

Hoi Tineke,Ik probeer je al een paar keer te mailen maar het lukt niet. Of heb je mijn mail wel ontvangen?

Groetjes,Corina

Onder de knotwilg zei

Hoi Corina,

Zojuist m'n mailbox nog even goed nagekeken, maar ik zie er geen mailtje van jou bij staan? Heb je wel het juiste mailadres? onderdeknotwilg @ gmail.com (en dan zonder spaties)

Groetjes Tineke