maandag 21 maart 2016

Made with needles and love 8 t/m 13 (bijna) allemaal jurkjes

Had ik me nog wel zó voorgenomen om elke week m'n maaksels te posten, op de één of andere manier komt het er maar niet van.. Dan weer liggen de meiden al op bed en kan ik geen 'aan-foto' maken, dan weer is er iets anders wat prioriteit heeft... Maar gelukkig kan ik zeggen dat het met de uitdaging op zich wel goed gaat. Boven dit berichtje staat 8 t/m 13 (klopt dus goed bij het aantal weken), maar kijk ik in m'n schriftje dan zit ik al op de 30! Dat verschil zit in dingen die ik niet op de foto heb gezet zoals de poppenkleren voor Nienke, 2 rokjes voor een nichtje etc. 
Maar goed, hier zijn dan nummer 8 t/m 13.

De eerste is de verjaardagsjurk van Lydia. Het patroon komt uit een bijlage van de Knip een poos geleden. Daar stonden allerlei Maxima jurken in en een patroon van de jurkjes die de prinsessen droegen tijdens de inhuldiging. Niet helemaal het juiste patroon als je het mij vraagt, want de achterkant is anders. Van Abacadabra heb ik er ook een patroon van en dan wel met de juiste achterkant, eigenlijk nog mooier, maar voor het gemak koos ik deze keer het patroon uit de knipbijlage. Een fijn patroon, het naaide makkelijk! 


Op de foto is de jurk nog niet helemaal af, hij trekt nog wat raar bij de schouders en de strik valt nog niet mooi. Dat is inmiddels opgelost, en Lydia vindt de jurk geweldig, een échte prinsessenjurk die ook nog eens kan zwieren, wat wil je nu nog meer al je 6 jaar wordt! Morgen mag Lydia haar jurk (met shirt eronder en vest erover) aan naar school bij het trakteren!


Nummer 9 is een simpel strokenrokje voor Lydia. Tja, als je de oudste bent en goed groeit heb je nog eens wat nodig, hé?! Het rokje maakte ik gewoon uit de losse pols zonder patroon. Flink wat rimpelen en elastiek in de tailleband. Roze en wijd: dan is het al snel goed! Het shirt was een gewoon simpel wit shirtje waar ik met glitterfolie een (zelfgeknipt) kroontje op streek. 'k Vraag me wel een beetje af of het na het wassen nog mooi zal zijn, maar vooruit: wie niet waagt, wie niet wint en anders heeft ze er gewoon een shirtje bij voor op de tuin ;-)


Nummer 10 is een A-lijnjurkje wat ik al meer maakte, eigenlijk de onderjurk van de Farbenmix Arwen, een model wat lekker zit en mooi aansluit bij Lydia. 


Het lichtroze stofje staat iets minder mooi bij haar omdat ze toch al zo snel bleek ziet, maar ze vond het lapje zó mooi dat ik er toch maar een jurkje van heb gemaakt voor haar. Met een wit shirtje met korte mouwen eronder staat het misschien ook al wat pittiger. 


Nummer 11 en 12 zijn de tricotjurkjes met poppetjesrand die ik voor allebei de meiden maakte. Het was een paneelstofje die voor mijn doen aan de prijs was (de meeste lapjes koop ik hier voor 2,50 op de markt) maar gecombineerd met de roze tricot (met zo'n 10,- p.m. ook al 'duur' voor mijn doen) vond ik het h'm wel waard. Met veel passen en meten kreeg ik er voor allebei de meiden een jurkje uit (paneel was 60 cm breed). Op de rug is het bovenstuk van de paneelstof en de rok juist roze. Het patroontje is het bekende Roosjurkje, maar dan zonder overslag. 


Als laatste nog een Arwen onderjurk met een kussensloop op de voorkant. Dit keer voor Nienke, want ja, als je zus veel krijg, wil je zo nu en dan ook wel eens iets, toch?


Bij Nienke valt dit model minder goed dan bij Lydia omdat Nienke wat breder is op haar schouders. Nu ben ik voor haar met het lichtroze jurkje bezig in dit model en heb ik een maat groter genomen dat ik dan wat korter maakt. Hopelijk valt het dan beter! 

Kijk, zo ziet het er regelmatig uit als ik aan het werk ben: het 'naaiatelier' voor de dames noemt Gerbrand het dan...10 opmerkingen:

sarina zei

wat heb je veel gemaakt! Het ziet er allemaal prachtig uit!
En de jurkjes van de dure stof vind ik wel heel erg mooi geworden, wat een prachtig patroontje!
groetjes sarina

Marieke Donkersloot zei

Hoi Tineke,

Wow wat heb je toch weer veel gemaakt! Ik heb alleen maar bewondering voor je naaikunsten en creativiteit!Leuke jurkjes zeg! En je hoeft niet te vragen van wie de meiden die creativiteit hebben :)

Groetjes Marieke

martine zei

Woh!!wat leuk zeg!!erg leuk geworden!! Je kan wel n winkeltje beginnen:-)

Mama C zei

Wat heb je veel gemaakt!!!
Alvast een fijne verjaardag.
Heerlijk al die jurkjes. Helaas vermaakt de.jongste hier zich niet heel.goed als.ik achter mijn machines zit, dus het komt er daardoor erg weinig van.

Jolanda zei

Wat je met recht noemt een atelier...!
Mooi joh, al die jurkjes.
Die laatste foto is ook prachtig... ze krijgen het met de paplepel ingegoten ;-)

Jo en joh zei

Erg mooi en creatief. Vroeger deed ik dat ook maar naarmate ik ouder wordt niet meer zoveel. Er ging geen dag voorbij zonder de naaimachine. Fijne dag.

Alienke V zei

Wow je bent weer ijverig geweest.
Wat een goede oplossing voor dat paneelstofje! Heb m in handen gehad maar laten liggen vanwege de prijs maar zo gecombineerd had ik er ook 2 van kunnen maken. Topidee. Is supermooi geworden.

wilma zei

wat heb je er heerlijk de gang in zeg!! Echt knap hoor. En leuk dat de dames zich ook in het atelier vermaken. Is er voor manlief ook iets te knutselen daar? Of houd hij zch met jullie zoon bezig.
Leuke jurken en patronen.
Fijne verjaardag!!
Groet, Wilma

Danielle zei

Wat een prachtige jurkjes. Ben zelf ook helemaal weg van het patroon uit de Maxima bijlage, heb hem nu 2 keer gemaakt. Leuk ook hoe je die dure stof verwerkt hebt. Staat ze goed. Wat een leuke foto van de knutseltantes!

Groetsels zei

Lekker bezig geweest. Leuk om die meiden zo lekker bezig te zien.