donderdag 3 maart 2016

Voorjaarsvakantie 2016

Vlak voor de vakantie werd onze Nienke 3 jaar: wat wordt ze al weer groot en wijs! 
Ze kan zo heerlijk spelen, is meestal vrolijk en wil graag 'helpen' bij van alles. Ze houdt van gek doen en in plassen stampen en zo nu en dan een 'pyjamadagje', geniet van kleine dingen: een heerlijk kind!


Het kwam mooi uit dat zo kort voor de vakantie jarig was, zo had ze meteen weer wat nieuws om mee te spelen. Ze kreeg van ons een nieuwe pop en wat spulletjes voor erbij en ook de oma's maakten allebei iets voor de pop. Daarnaast kreeg ze nog andere cadeautjes zoals puzzels (daar houdt ze erg van) een Jumbo electro wonderpen , klei en een paraplu. Ze is met alle cadeau's al uren zoet geweest!


In de vakantie bakten we een 'luipaard brood': het is even werk, maar dan heb je ook wat! Als je even zoekt op google vindt je verschillende recepten. Zelf gebruikte ik m'n standaard recept voor witbrood, aangevuld met cacao voor de lichtbruine kleur en nog meer cacao voor de donkerdere kleur. In de recepten gaat het over 'bamboe houtskoolpoeder' maar ik had daar nog nooit van gehoord en dat dus ook niet in huis. Nou ja, het effect werd zo ook wel zichtbaar en de meiden vonden het super!


Midden in de vakantie gingen we ook een dagje uit met m'n moeder en 2 neefjes.  Eerst naar Avonturia in de Haag. Wat genoten de jongens en meiden daar! Het 'goudzoeken' vonden ze het allerleukste, hoewel de haaientand die ze kregen voor een gevonden steentje bij de jongens ook wel hoge ogen gooide. En ook de stapstenen in het water in de grot waren leuk en spannend en... nou ja, genoeg om een andere keer nog eens te doen!


Na een paar uur begonnen we toch wel trek te krijgen, op naar het volgende programma onderdeel dus: het strand! We reden in een minuut of 10 naar Kijkduin. Het was koud, maar zonnig en we besloten de meegenomen broodjes dan ook lekker buiten op te eten, op een bankje met zicht op zee. Van de eierkoeken had ik zeilboten gemaakt door een zeil van papier op een satéprikker te prikken. Nou, dat lustten ze wel: 2 zakken broodjes en een zak eierkoeken waren binnen een mum van tijd bijna op! 


En toen was het natuurlijk de hoogste tijd om het strand op te gaan: schelpen zoeken en natuurlijk uitproberen hoe ver je het water in kan gaan zonder dat je laarzen vollopen. Gelukkig hadden we droge spullen in de auto liggen ;-)


We sloten de dag thuis af met patat. Wat hebben ze allemaal genoten!

De rest van de vakantie rommelden we lekker aan. Vrijdagmorgen gingen we naar opa en oma waar Lydia meteen bleef logeren en zaterdag vierde de oma van Gerbrand haar verjaardag waarbij we Lydia meteen weer mee naar huis namen. 
Al met al was het echt een fijne vakantieweek! 


4 opmerkingen:

Marieke Donkersloot zei

Ha Tineke,

Wat heb je leuke dingen gedaan in de vakantie! Ziet er heerlijk uit dat luipaardbrood!

Groetjes Marieke

Danielle zei

Leuke dingen hebben jullie gedaan in de vakantie! Al 3 jaar weer je dochter! Wat gaat het hard, op die leeftijd genieten ze intens van de verjaardag he.

huis tjokvol zei

nog gefeliciteerd met je dochter,en wat een leuke uitjes heb jullie gehad,

.♥.Gaby.♥.Homestyle.♥.. zei

Toevallig zag ik je leuke♥ blog..en vond het luipaardbrood wel grappig om te zien..en hoe het smaakt tja..zal wel heerlijk zijn..??..
en Gefeliciteerd met je lief dochtertje♥
Lieve♥ groetjes Gaby..♥