dinsdag 17 mei 2016

Meivakantie en weer aan het werk

De meivakantie begon bij ons later dan de meeste scholen in de buurt: pas de week na Koningsdag. Eerst vond ik dat wel jammer: neefjes en nichtjes hadden al vakantie, kinderen in de buurt ook... Maar het mooie weer van afgelopen week maakte dat weer helemaal goed! Wat fijn dat we nog vakantie hadden en er van konden genieten!

De eerste vakantieweek gingen Lydia en Nienke logeren bij m'n ouders. Gerbrand, Joas en ik gingen naar de tuin (daar is genoeg te doen!) en ook een dagje naar Dordrecht. We namen een kijkje bij Vreeken zaden: wow, wat een collectie! Maar voor mij was het een beetje té veel, als je iets zoekt dan zullen ze het vast hebben maar om gewoon te 'snuffelen' was het wel erg veel :-) Uiteindelijk kochten we er niet veel: de indianenrabarber die al een poos op m'n verlanglijstje stond en zaaitrays die Gerbrand graag wilde hebben. Verder aten we wat op een terrasje. Dat doen we echt nooit, dus was nu extra leuk!

De rest van de week vulde zich rond huis en tuin: een fietstocht waarbij aan het einde zowel Joas die voorop zat als Nienke die achterop zat in slaap waren gevallen...

We sliepen voor het eerst dit seizoen weer een nachtje op de tuin. 's Avonds maakte we natuurlijk een 'kampvuur'.


De meiden én Joas vermaakten zich daar opperbest! 


Ze speelden met trekker, skelter, zandbak, badje, tent en noem maar op!


In week 2 besloten we op maandagmorgen dat we naar Plaswijckpark zouden gaan. Het zou de warmste en zonnigste dag van de week worden en er werd niet zo veel drukte verwacht in Plaswijck, dus dat leek ons wel wat! 
De meiden waren er nog nooit geweest, maar sinds we in maart de Rotterdampas hebben gekregen liggen er ineens heel wat (gratis!)uitjes op ons 'te wachten'. 
En wat hebben ze er alle 3 genoten: het treintje, de draaimolen, waterfietsen, verkeerstuin, waterspeeltuin... Toen we tegen een uur of 4 naar huis gingen waren ze verschrikkelijk moe, maar eigenlijk wilden ze nog niet naar huis! 


Thuis speelden ze ( in pyjama) met een 2e hands werkbankje: binnen 2 minuten zat ons kleine klauteraapje er bovenop :-)

+

We gingen ook naar de grote speeltuin bij ons op dorp. We zijn al een paar jaar lid en de meiden komen er heel graag. Maar op de één of andere manier is het echt het uitje wat Gerbrand altijd doet met de kinders, ik was er nog nooit geweest. Lydia vond het geweldig dat ik er nu ook eens bij was! Gisterenmiddag sloten we de vakantie af in een natuurspeeltuin dichtbij. 


Prachtig om te zien zo met al dat bloeiende fluitenkruid! 

Het was echt een fijne vakantie! 

Vandaag was het, na meer dan een jaar thuisblijf-mama te zijn geweest weer m'n eerste werkdag. Stiekem zag ik er toch wel wat tegenop, maar toen ik eenmaal weer binnen was, de vertrouwde gezichten van m'n collega's en cliënten (ouderen met dementie) zag voelde het toch ook wel weer alsof ik niet zo lang er tussenuit was geweest. M'n collega had zelfs écht de vlag uitgehangen en ik kreeg een prachtige bos bloemen. Maar de mooiste reactie vond ik toch wel toen er 's middags één van de cliënten binnenkwam: hij stond ineens stil en zei toen heel verbaast: "Nee maar, ben je het écht?!" En daarna wilde hij weten hoe het met mij en de kinderen ging! Gezien de doelgroep was dit echt bijzonder! 

7 opmerkingen:

Lentebloemen zei

Wat ontroerend mooi de reactie van die meneer.
Fijn dat het een mooie eerste werkdag was.
En leuk verslagje van jullie vakantie.
Geweldige foto van jullie 3 kids bij het kampvuur!
Leuk weer iets van je te lezen!!

Marleen zei

Hoi,
Leuk om weer wat van je te lezen.
Waar is die natuurspeeltuin? Is die ook voor oudere kinderen (10-13 jaar) geschikt?

Groetjes,
Marleen

Anoniem zei

Wat leuk dat je collega's je zo hadden gemist:) Leuk blogje!!

Jolanda zei

Wat een leuk verslag van een prachtige vakantie. Je had het inderdaad goed getroffen!
Mooi he, dat fluitekruid. Hier heb ik het zelfs in de tuin staan... niet helemaal de bedoeling maar ja.

Onder de knotwilg zei

@ Marleen: de natuurspeeltuin is in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet, maar ik ben bang dat grotere kinderen er vrij snel uitgespeeld zijn... Wellicht is het Klauterwoud in Vlaardingen dan aantrekkelijker, dat is een stuk groter en meer dingen voor wat grotere kinderen!

wilma zei

o wat heerlijk zo'n vakantie!! Hier gaan de jongere kinders ook graag naar het park. En in de zomer is er hier nu ook een splash park.
Jullie kinders groeien als kool zeg, waar blijft de tijd!?
Fijn dat je weer zo welkom was op je werk. Geniet ervan. Ze zijn zo life die mensjes!
Groet, Wilma

huis tjokvol zei

wat een leuke vakantie,wij hebben ook zo,n natuurspeeltuin in de buurt,de kinderen vind het daar geweldig,ze zijn er toevallig nu met groep 1 en 2 heen,erg leuk