donderdag 5 mei 2016

Rondje tuin en meer


 Of er niets te vertellen viel de afgelopen tijd? Nou, dat viel wel mee hoor! Eigenlijk waren de afgelopen weken juist heel erg druk! 18 maart werd Lydia 6 jaar, 2 weken later werd Joas al weer 1 jaar en deed hij zijn eerste stapjes los. De week daarna vierden we het feestje van Lydia voor haar vriendinnetjes, tussendoor waren er nog de paasviering van school, projectweek van school, m'n zus en zwager waren een paar dagen in Nederland, we gingen een dagje naar de dierentuin, waren er een neefje en nichtje en oma jarig, eind april vierden we koningsdag op school en een paar dagen later thuis, was ik zelf jarig en zo nog wat meer.  Dus een blogje met veel foto's en niet te veel tekst dan maar!


Dagje Blijdorp: op Lydia haar verjaardag had ze juist vrij van school, maar kon er op opa en oma na niemand komen ivm werk etc. Daarom besloten we maar een dagje naar de dierentuin te gaan, hier waren de meiden nog nooit geweest en met de Rotterdampas kan je voor een paar Euro naar binnen. Ze vonden het geweldig! En een week later vierden we alsnog haar verjaardag: dubbel feest dus! 


Lydia wilde graag plantjes zaaien om te verkopen op de kleedjes markt met Koningsdag. Helaas wilde het niet zo hard groeien doordat het zo lang koud bleef, maar met de aardbeienstekken uit de tuin heeft ze toch een leuk zakcentje weten te verdienen!


Tussendoor genoten we van het bezoek van m'n zus en zwager uit Noorwegen die nog nét voor Joas z'n eerste verjaardag in het écht kennis met hem konden maken! De tuin zagen we de afgelopen weken steeds groener worden! 
Dit was de rabarber een paar weken geleden, inmiddels hebben we de eerste rabarber taart al weer gebakken! 


Via Marktplaats kochten we een skelter met aanhanger voor op de tuin omdat de trekker voor Lydia toch echt te klein werd. Ze zijn er al uren zoet mee geweest, ze rijden het hele volkstuincomplex over en komen dan weer terug vol verhalen wat ze gezien en mee gemaakt hebben! 


Lydia tekent graag en ook lezen en schrijven vindt ze heel leuk. Voor een invaljuf maakte ze pas dit briefje:


Haloo juf leuk dat uu wir kom wat u kom bijnaa noit van lydia voor juf


Geweldig toch?!

Nog meer tuinplezier...Boekjes lezen in de bedstee...


In onze eigen 'boomgaard' :-)


Lydia met haar aardbeienplantjes...


Koningsdag en mama jarig!


Mei vakantie: de meiden logeren en wij een dagje Dordt! Lekker even neuzen bij Vreeken (zaden en plantjes etc.), poffertjes eten op een terrasje in de zon en cultuur snuiven!


Als afsluiting nog even genieten van de tulpenpracht en moestuinen bij Villa Augustus...


En ja, zo nu en dan kroop ik ook nog achter de naaimachine, maar die foto's volgen binnenkort!
4 opmerkingen:

Jolanda zei

Hollands welvaren, die Joas! Nog gefeliciteerd met al die heugelijke feiten!
Heerlijke foto's, en zo mooi hè, in deze tijd, als alles steeds groener wordt.

sarina zei

wat een gezellige plaatjes!

Anoniem zei

Wat een gezellige foto's en activiteiten hebben jullie gehad in de afgelopen weken!
Heerlijk op de tuin.
En wat ontwikkelen de kinderen zich snel! Geweldig om te zien!
Groetjes Marja van Waveren

huis tjokvol zei

nog gefeliciteerd met al die verjaardagen,mooie foto,s,geweldige kids,leuk zo,n tuintje en mooi dat dan alles nu gaat groeien,geniet ervan