maandag 26 september 2016

Made with needles and love 33-37: setje voor Lydia en jurk met watervalhals

Je hebt van die patroontjes die echt bij je favorieten behoren. Die maak je gewoon keer op keer, soms met wat aanpassingen, soms alleen een ander stofje en ze zijn gewoon altijd in 1x goed en worden nog met veel plezier gedragen ook! Eigenlijk alle dingen die ik vandaag laat zien staan bij mij op m'n favorieten lijstje.

Als eerste maar het jurkje van Lydia. Het patroon is Butterick B5980 en ik maakte het al diverse keren. Dit keer van lichtblauwe memorystof. Er onder maakte ik een losse onderrok om plakken aan haar benen te voorkomen en zodat de jurk nog wat wijder valt. De grote strik op de rug maakt het jurkje feestelijk!
Ik maakte het jurkje bijv. ook al hier. Maar dit keer koos ik voor een andere bovenkant. 
Aan de bovenkant naaide ik met de hand een hele rij kleine parelknoopjes. Lydia vindt het geweldig: "net of ik een parelketting om heb!" En nee, dit is geen jurkje voor school, ze draagt het voor de zondag ;-)

Voor erop maakte ik een kort jasje van een stevige donkerblauwe tricot. Het patroon komt uit een oude Sue & Blu (2008). De 7/8 mouwen maakte ik iets korter tot 3/4, en ik liet de manchetten weg. In plaats daarvan gebruikte ik weer een parelknoopje met een klein lusje als sluiting van de mouwen en een groter parelknoopje met knoopsgat voor bovenaan. Maar in de praktijk houdt Lydia het jasje open: anders zie je de knoopjes bovenaan de jurk niet meer!Voor mezelf maakte ik (ook al eerder deze zomer) 3 keer dezelfde jurk: hoe bedoel je favoriet patroontje? Zeker als je bedenk dat ik het daarvoor al vaker had gemaakt, zoals bijv. hier.  
Het patroon is de jurk met watervalhals uit de bijlage van knipmode 5-2015 met de mouwen van het shirt met watervalhals. Die mouwen heb ik wel als korte mouw gemaakt. 
Dit keer koos ik voor een lichtroze tricot met bloemen. 'k Had h'm via internet gekocht en toen de stof binnenkwam was ik wel heel blij met de kleurtjes en bloemen maar merkte ik dat het maar heel dun was. Dat vind ik toch wel een nadeel van stof kopen via internet: dat je het niet eerst kan voelen etc. Maar vooruit, toch maar ermee aan de slag gegaan en uiteindelijk heb ik het jurkje al veel gedragen! Op de foto's zijn de kleuren niet zo helder, het was al schemerig toen ze gemaakt werden. Hetzelfde patroontje, maar weer een een andere stof (met Lydia als fotograaf deze keer).
Het is een wit tricotje met oud groene (?) print. Ook zo'n gevalletje van niet-helemaal-wat-ik-bedoelde besteld via internet. Het is wel een mooie tricot, maar de kleur van de print was anders dan ik dacht. Ik was een beetje bang dat het nu nachtpon-achtig zou worden, maar door de watervalhals valt dat gelukkig mee. Toch zou ik dit lapje ook niet mee hebben genomen als ik het eerst in de winkel had gezien. Dan zou ik toch voor een ander kleurtje print hebben gekozen. Des ondanks heb ik ook dit jurkje al veel gedragen. En ja, ik weet het, het wordt saai: nog een keer hetzelfde patroontje, dit keer met driekwart mouw in een donkerblauw met wit stipje. Van al m'n jurkjes draag ik deze toch wel het liefste! 


En o ja, Lydia was weer de fotograaf ;-)


Deze dingen heb ik allemaal al eerder deze zomer gemaakt. Inmiddels ben ik druk doende met de herfst/ winterkleren, maar echt vlotten wil dat nog niet. 'k Ben begonnen met wat bewerkelijkere dingen, dus dan duurt het wat langer voordat je een flinke stapel hebt. Gelukkig is het nog steeds lekker weer. Maar als deze dingetjes af zijn dus eerst maar weer eens wat 'vlug-klaar' jurkjes en rokjes voor de meiden maken!

En ja, we doen ook nog wel eens wat anders dan naaien hoor, zoals tuinieren (veel te weinig) en bakken (nog minder) en andere leuke dingen....

7 opmerkingen:

Alienke V zei

Ja die laatste staat je ook het mooist. Die andere twee zijn leuk...maar deze staat op een of andere manier toch anders. Denk door de donkere kleur en 3 kwart mouw.
En wat heerlijk dat je dochter zo blij is met haar jurkje. Mooi gemaakt en een leuk patroon.

sarina zei

dat model jurk staat je inderdaad prachtig! en wat een mooie zondagse set voor je dochter!

Felisa b zei

Wat een mooi zondags setje! Dat gaat vast veel gedragen worden, die pareltjes zijn ook zo mooi erop!
En fijn, zo'n favoriet patroon, de jurken staan je goed!

Mama C zei

Bedankt voor je reactie op het tassenpatroon! Wat een prachtige zet maakte je voor je dochter. De jurken voor jezelf vind ik ook erg leuk. Zoek al tijden een patroon van een watervalhals, maar weet nu in ieder geval wat er eentje in stond.

Groetjes Corinda

wilma zei

mooie jurkjes weer. Zowel voor Lydia als voor jou. Zou ook gaan voor de blauwe!!
Moet echt beginnen dus.
Groet, Wilma

Danielle zei

Prachtig set voor Lydia, dat jasje wil ik ook weer eens maken... En jouw jurken...ik snap je helemaal om elke keer weer hetzelfde patroon te pakken, dat model zit nl heerlijk, heb er 2 en draag ze veel. De donkerblauwe staat je super.

huis tjokvol zei

dat heb je mooi gemaakt ,dat jurkje van je dochter is ook prachtig,staat haar goed,en jouw jurken ook,zijn erg leuk