dinsdag 8 januari 2019

Rokjes 2018

Nog wat rokjes die ik al in de herfst maakte, maar nog niet eerder liet zien. 
Voor Lydia maakte ik 2 rokjes in French Terry. Het model hadden we afgekeken van een rokje wat we te koop zagen (in andere, dunnere stof) maar die niet meer in de juiste maat aanwezig was. Het modelletje en de oker kleur vond Lydia zo leuk dat ze vroeg of ik dat niet na kon maken. Oker stof had ik nog liggen in french terry en dat vond ze prima, dus na een poosje freubelen kwam deze look-a-like onder de machine vandaan. Ze vond h'm zo leuk dat ik er ook nog meteen één in het blauw maakte. Beide rokjes heeft ze al heel veel aangehad! 


In de voorraad kast lag ook nog een stofje met paarden erop. Snel wat van maken dus voordat de paardenfase over is ;-) Gewoon simpel, recht toe, recht aan op maat gemaakt. 


En als je dan toch de juiste maten hebt.... dan maak je er meteen een paar. Ik zie nu dat het op de foto nogal scheef lijkt, met dragen is me dat nog niet opgevallen. Morgen eens nameten! Het zelfde rokje maakte ik ook voor Nienke. Voor mezelf maakte ik van deze stof een jurk met 3 kwart mouwen. Gewoon m'n favoriete model: My image 1665. Daarvan maakte ik ook nog een okergele jurk met bloemen en een donker blauwe met rode rozen. Beiden heb ik (nog) niet op de foto. 


Omdat Lydia vrijwel niets meer pastte deze herfst kreeg zij er het meeste bij. Ook nog een halve cirkelrok van grijze punta met gouden stipjes. 


Verder heb ik de afgelopen maanden niet zo heel veel achter de naaimachine gezeten. Wel een keertje voor kussenhoesjes en poppenjurkjes, maar verder gunde ik me er niet zo veel tijd voor. 
Voorgaande jaren hield ik altijd bij wat ik maakte, voor wie, welk patroon etc. Maar dat schrift ligt nog ergens in een verhuisdoos (denk ik) en daardoor weet ik nu ook niet meer precies wat ik gemaakt heb dit jaar. Misschien nu in het nieuwe jaar maar gewoon opnieuw in een nieuw schrift beginnen ;-)

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke rokjes zeg! Vooral die met de strik!

+ 2 = 5 zei

Mooie collectie! Die bovenste twee zijn goed gelukt zeg! Wel leuk toch, om weer alles bij te houden? Bedacht me pas dat ik al een tijd niets van je gezien had idd!

Crea Roosje zei


Leuk op weer een blog van je te lezen rokjes gemaakt,
dat blijft leuk en lekker snel gemaakt.
groetjes Esther

Crafts 'n' Skills zei

Oh wat zijn die bovenste twee rokjes leuk!!

Ik vind het erg leuk van je te lezen; je inspireert mij enorm nu toch écht eens een stofje ter hand te nemen om er wat moois van te maken. Je laat het zo lijken of het een één-tweetje is! En dat is het misschien ook wel. Het is me alleen de tijd hé? Die ontbreekt..

Clipping Path zei

I'm appreciate your writing skill. Please keep on working hard. Thanks for sharing.