Kom in de kas!

Welkom om een kijkje in de kas te nemen!

Omdat we de nieuwe moestuin nog niet kunnen gebruiken (de boer van wie de grond mogen gebruiken gaat het voor ons schoffelen en egaliseren met de trekker) richten we ons voorlopig even op de kas. En daar is al heel wat veranderd! 

Zo is het nu:


Maar toen we in februari/ maart begonnen zag het er nog zo uit!


De kas was in gebruik geweest als kippenhok, en dat was nog te zien (en te ruiken;-))
Er volgden dus eerst sloop- en schoonmaakwerkzaamheden. 
De boer vertelde dat de grond onder de tegels in de kas echt niet goed meer was om te gebruiken en zo moesten we naar een andere oplossing zoeken. Potten, of toch maar teeltgoten? Uiteindelijk besloten we heel simpel de tegels recht op te zetten, grond er in te storten en op die manier verhoogde bakken te maken. Dat was best een behoorlijke klus, maar het werkt prima! 


En gelukkig hebben we goede hulp...


Ondertussen waren we natuurlijk ook al aan het zaaien gegaan, en moest er regelmatig iets verspeend worden. Gerbrand kocht via MP een potjespers voor 3 potjes tegelijk, hij vindt het erg praktisch werken. En eigenlijk heb ik het nog niet gebruikt - de taken zijn verdeeld ;-)


In de perspotjes komt een kuiltje, precies groot genoeg om de plantjes uit de plug tray in te zetten. Kijk eens hoe mooi de tomaat geworteld is!   


Andere (tomaten)plantjes hebben we gewoon in oude bloempotjes gezet en ook die zijn goed geworteld. 


En inmiddels groeit het allemaal prima! 
Samen met Nienke maakte ik het 'voorportaaltje' in de kas schoon. Nou ja, schoon, het is al een heel stuk schoner dan het was zullen we maar zeggen. Een tafeltje en paar oude stoelen erbij en een zaaikalender aan de wand, dan is het gelijk een heel ander gezicht! Natuurlijk moet er nog wel het één en ander gebeuren: een plank met wat bekers en een petroleumstelletje zodat we lekker even een bakkie kunnen doen terwijl we aan het werk zijn staat nog op m'n verlanglijstje. Maar dat komt nog wel een keer!


En natuurlijk blijven we gewoon lekker doorgaan met zaaien! We hopen dat we op korte termijn ook buiten aan de slag kunnen, dus zaaien we vast het een en ander voor wat dan meteen naar buiten kan zoals bonen. 








Reacties

Spaarmoeder! zei…
Wauw! Wat gaaf en wat een noeste arbeid! Prachtig!
Jolanda zei…
Hard gewerkt zeg! Ziet er prachtig uit zo.

Populaire posts