In en om 'de piep'

 Het begon met 'schaftkeet', werd al snel 'pipowagen' en is inmiddels 'de piep'... De meiden begonnen er mee: "zal ik de luiken van de piep even open doen?" En voor ik het wist zei ik het zelf ook als ze  vroegen waar een schepje of schrepel was: "kijk maar even in de piep!" En nu is het dus de piep! 

Gerbrand maakte voor moederdag een stoer keukenblokje van oud steigerhout voor in de piep. Met wat spulletjes uit het tuinhuis erop toont het meteen al veel gezelliger! 


Op 1 mei, mijn eerste werkdag bij m'n nieuwe werkgever (nieuw opgerichte dagbesteding/ zorgtuin) kregen we als nieuw team allemaal een prachtig cadeau met onder anderen een snijplank met de toepasselijke worden: 

tijd om te planten
tijd om te bouwen
tijd om te vieren

Heel leuk! Maar ook heel toepasselijk voor onze nieuwe moestuin! Dus de snijplank kreeg een mooi plekje in de piep!


Ook het petroleumstelletje kreeg weer een plaatsje ook het aanrecht, inmiddels heb ik er al vaak water op gewarmd voor een lekker bakkie. 


We nemen water van thuis mee om te drinken, handen te wassen en de kopjes af te wassen. Voor dat laatste hebben we een oud zinken teiltje aan de zijkant van het keukentje hangen die we bij gebruik gewoon los op de aanrecht zetten.  En dat is natuurlijk heel leuk: lekker kliederen ;-)


Het is nu een feestje om af te wassen! 


Om de piep, in de tuin zit de groei er nu ook lekker in. De grond is droog en hard, we moeten veel water geven, maar het voordeel daarvan is wel dat we relatief weinig last van onkruid hebben. We geven alleen water waar plantjes staan en zo min mogelijk er om heen en door de droogte komt er daar dan ook weinig onkruid op.  


Bij de bloemkool verkleuren de bladeren paars/ rood. Geen idee wat het is. Eerlijk gezegd hebben we eigenlijk nooit kolen in de tuin, maar we kregen wat plantjes dus die hebben we tussen de tuinbonen in gezet. De kooltjes zelf groeien wel mooi. We wachten maar af, als de plantjes verder achteruit gaan hebben we in elk geval bloemkooltjes voor in de soep ;-) Overigens hebben we de binnenste bladeren nu over de kooltjes heen geknakt om verkleuring van het kooltje te voorkomen. 


In de rode kolen beginnen ook kleine kooltjes te komen. 


De courgettes zijn uitgepoot en goed aangeslagen


En hoera! De eerste bloemknopjes in de Guldbear! Ik ben heel benieuwd naar dit plantje! 


Vanuit de piep de andere kant op genomen


 Het zijn 2 rijen met 8 bakken, links en rechts van het pad zit er steeds iets van dezelfde 'groep' in een bak ivm wissselteelt: vanaf de piep eerst peulen, dan aardappels, wortels/ uien, vruchtgewassen en dan bladgewassen. Daarna is er een fruithaag met diverse bessen waarna er nog aan beide kanten van het pad 3 bakken zijn met diverse soorten aardbeien. Daarna begint eigenlijk de boomgaard. Maar omdat de boompjes nog jong en klein zijn en het te droog is om een mooi bloemen- en grasveld in te zaaien hebben we besloten om dit gedeelte dit jaar maar te gebruiken voor van alles waarvoor we ruimte te kort kwamen in de bakken. We kregen bijvoorbeeld pootaardappels van verschillende mensen, daarvan staat een deel nu in de boomgaard.  Ook kregen we een restje pootuitjes. Onze eigen uitjes stonden al in de bakken, dus deze uitjes kwamen in de boomgaard. Vervolgens kregen we een klusje knolselderij: je raadt het al, in de boomgaard was nog wel plaats. En binnenkort hopen we hier nog de pompoenen uit te planten. Geen mooi bloemenveldje dus, maar wel praktisch!



Reacties

Carolien zei…
Heerlijk om zo'n plek te hebben!
Esther zei…
Hi Tineke and family,

Wat leuk! Ik kwam na een hele lange tijd weer op je blog terecht!
Jullie maken er een echt leuk plekjes van zo in en om de piep!
Het was leuk weer even “op bezoek” te zijn geweest.

Groetjes uit Canada,

Esther en family
Crea-roosje zei…
wat ziet er die pipe er gezellig uit en gezzelig met elkaar in de tuin.
groetjes esther

Populaire posts