zaterdag 17 september 2011

Appelmoes en weer een jurkje

Tjonge, het is al weer anderhalve week geleden dat ik m'n laatste berichtje postte. Nou, in tussentijd zijn we lekker bezig geweest hoor! Vorige week donderdag belde de tuinbuurman: of hij even 2 kisten appels kon komen brengen. Natuurlijk! Samen met een andere tuinbuurman was hij in een boomgaard val appels gaan rapen en nu kregen wij ook 2 grote kisten vol. Nou, daar weten we wel raad mee! We maakten appelmoes tot alle potten, weckpotten en de vriezer vol zaten. (28 weckpotten en nog wat gewone potten) We maakten allerlei variaties: met en zonder rozijnen, met kaneel, met speculaaskruiden etc. Ik kreeg nog de tip om er een scheutje amaretto door heen te doen, maar toen was ik al klaar, dus dat bewaren we voor de volgende keer. Toen er nog een hele kist over was bakte ik er ook nog 2 appeltaarten van. Een taart voor de buren die al weken in de herrie zitten van het verbouwen van de badkamer en de andere voor ons zelf. Nu staat er nog een flinke mand vol, maar dat zijn allemaal redelijk goede appels dus die kunnen nog wel even bewaard worden.
Klik op de foto voor een vergroting
Eigenlijk vind ik het nu wel weer een beetje welletjes met de inmaak. De kelder staat vol en op zolder heeft Gerbrand een extra plank vrij gemaakt die ook vol staat. Nu alleen nog de stoofperen en dan is het voorlopig weer even mooi geweest... De rozenbottels (jam/ roosvicee) hebben we besloten dit jaar maar over te slaan. We voelen ons erg rijk en dankbaar als we alle voorraad zo keurig in glas verwerkt zien! 
Verder ben ik veel aan het naaien. Tja, als je zo'n stapel stofjes hebt liggen is dat natuurlijk ook wel erg aanlokkelijk! En wat te denken van zo kleurige door met borduurgaren. Daar móét je toch zeker gewoon mee aan de slag?!


Omdat ik toch niet helemaal tevreden was over het vorige jurkje (zie hier) heb ik h'm nog maar eens gemaakt van een ander stofje. Dit keer gebruikte ik wat stevigere stof en zette ik het voor dat ik het patroon er op legde helemaal ruitje op ruitje vast met spelden. Nu kon het niet meer glijden tijdens het knippen. En het werkte, nu lopen de ruitjes overal mooi door. Verder gebruikte ik dit keer satijn biasband om het mooi af te biezen en zijn de schouderbandjes niet van stof maar van mooi geroezeld (is dit een woord?!) elastiek.
Als borduurseltje koos ik dit keer een zeilbootje. Ook deed ik het nu wat hoger dan de vorige keer. Nu werd helemaal naar m'n zin, dus besloot ik er nog maar één te maken voor op Marktplaats. Bij de 2e versie maakte ik er een ballonjurkje van omdat m'n satijnbiasband op was en ik anders tot donderdag moet wachten tot het weer markt is...
Nu ben ik bezig met een winterjasje voor Lydia, maar omdat ik dat nog nooit eerder gedaan hebt vind ik dat wel even spannend! Vooral de voering moet ik nog even uitpuzzelen, maar ik ga er maar gewoon aan beginnen, dan zie ik het vanzelf wel. Wordt weer vervolgd dus...18 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Je bent lekker (creatief) bezig, zowel in de keuken als achter je machine. Vroeger maakte ik ook nog wel eens kleding voor mijn dochters, maar dat is inmiddels al lang geleden!

Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Oude lappen zei

Ik bewonder jou, met zoveel energie. Dat is voor mij niet weggelegd maar ik geniet wel van je verhalen. Dus doe maar rustig verder met alles ...
groetjes Liliane

Stina zei

jij bent ook wel druk geweest, maar wel fijn dat je al een hele voorraad heb.

veel succes met je naaiwerk!

gr Stina

Trudy zei

En dat heb jij allemaal in anderhalve week gedaan?? Vind je het gek dat het bloggen er even bijin schiet... Geweldig zeg die energie van jou en de produktie die daaruit komt!! Leuk jurkje hoor, zal Lydia vast heel goed staan. Geniet verder van je weekend, je hebt het verdient!!

Eefies day zei

Geweldig je potten met appelmoes, je hebt heel wat werk verzet.
Wat een heerlijke borduurmachine heb je, je maakt er echt de mooiste dingen mee, je overgooiers zijn heel goed gelukt!!!
Nu even rust, geniet van de zondag,

♥Eefie

Miranda zei

Heerlijk hoor al die appelmoes en taarten! Wat ben je weer druk geweest, het jurkje ziet er prachtig uit.

Fijn weekend! Lieve groet, Miranda

Marjolein zei

Wat heb je toch een gezellige blog. Als ik al die weckpotten zie, krijg ik spontaan zin om ook allerlei dingen in te maken. Heb dat alleen nog nooit gedaan, dus ik weet niet of je nog beginnerstips hebt;-)

Succes met alles,

Hartelijke groet, Marjolein

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk al die keurige potten op een rij..alleen jij weet hoeveel werk erin zit..dus geniet er extra van!
Ik ben bezig met een strokenrokje voor dochterlief van tule!
Het jurkje zal je wel snel verkopen op MP, ziet er super leuk uit!
Lukt het met de badkamer?
Groetjes Hannie

vrouw Hommel zei

Hier liggen ook een paar appels, van ons eigen twee jarige appelboompje om tot appelmoes verwerkt te gaan worden.
Succes met het jasje want een voering vind ik altijd heel lastig maar al doende leert men.
fijn weekend.

Michelle zei

Nou jullie hebben een mooie voorraad aangelegd, geniet van alles! en je jurkje heb je weer heel mooi gemaakt!

fijne zondag
lieve groetjes Michelle

Thuis bij Tjits zei

wat heb je lekker veel energie, het spat hier van het scherm af, heerlijk!
en ook heerlijk dat je in de winter zoveel lekkers in voorraad hebt, dat wordt smullen!

fijne zondag!
lieve groetjes van Tjits

wonen met brocante zei

Jij bent wel erg druk geweest zeg! Maar nu kan je de hele winter heerlijk genieten van al die heerlijkheden in pot. En dan kan je nog naaien ook. Leuke jurk! Groetjes Peggy

Eefies day zei

Tineke ik heb je getagd, kijk om mijn blog als je meer wilt weten.

Lieve groetjes,
Eefie

Good Old Household zei

Het moet inderdaad voelen als een enorme rijkdom: al die mooi gevulde potten op de plank. Ik hoop in de toekomst ook nog eens in te gaan maken. Het ziet er ook zó mooi uit!

Net als de gemaakte jurkjes. Daar kun je je dochter wel met een gerust hart mee over straat sturen!

Bizzy @ home zei

Wat een knap werkje zeg, daar heb ik nooit geduld voor. Het ziet er prachtig uit.
En wat heerlijk zo'n voorraadje potten vol heerlijks.
LIeve groet, Renny

@Let zei

Er is weer zat werk uit je handen gekomen, Tineke!
Een heerlijk voorraadje etenswaar en een geweldig jurkje voor Lydia, knap hoor!
Succes met een jasje voor haar, we zien het resultaat wel weer 'us :)

Fijne dag en groetjes,
@Let...♥

jente zei

Je hebt weer heel wat werk verzet zeg. Al die volle planken, ik kan me voorstellen dat je er echt van kunt genieten. En de jurkjes die je maakt zien er super mooi uit!

groetjes Jessica

Jolanda zei

Na gedane arbeid is het goed rusten... Logisch dat je lekker achter je naaimachine kruipt. Eens wat anders en ook dat kun je!

Ik heb je getagd...kijk je even op mijn blog?