woensdag 30 mei 2012

Bos en burchtfair en tuin

De laatste dagen was ik bijna niet in 'Blogland', en ik zag net dat ik verschillende keren de vraag heb gekregen of we zelf nog naar de bos en burchtfair geweest zijn. Ja hoor! We zorgden dat we er om 10 uur waren, toen was het nog niet zo warm en zo druk, dat was anderhalf uur later wel anders...
We keken lekker op het gemakje rond en kochten ergens aardpeerplanten voor 2 euro. Daar werden we nou blij van, we zouden eigenlijk van iemand wat planten krijgen, maar bij die meneer waren ze van de winter allemaal kapot gevroren.
Verder kochten we wat meel van de molen in Brielle (geuzenbroodmix, alleen om de naam zou je het toch al willen proeven?!) en verschillende kruiden. Ook nog een tweedehands receptenboek met allerlei broodrecepten. Ik ben er nog niet aan toe gekomen om iets te proberen, misschien dat het morgen lukt om lekker te gaan bakken.
Nadat we een poos hadden rondgekeken op de fair vonden we het te warm en te druk worden. We besloten met een omweg terug te rijden en ergens een plekje te zoeken om te picknicken. Gerbrand reed op zeker moment een zijweggetje in en toen zagen we ineens 'quackjeswater' op het bordje staan. Hé, hier waren we al vaker naar op zoek geweest, maar nooit kunnen vinden en nu waren we er zomaar! Het is niet alleen een meer, maar ook een bos.
Wat was het er mooi en stil. Verwonderd keken we naar alle bloemen in het bos: akelei, phlox, fluitenkruid en zelfs klimhortensia groeiden door elkaar. Het was echt prachtig!
Op het einde van de route kwamen we bij een uitkijkpunt. We zagen onder andere lepelaars in het water en bijzondere eendensoorten. En was een natuurfotograaf bezig met het maken van foto's en hij vertelde juist een ijsvogeltje gezien te hebben. Het was echt een plek om nog eens naar terug te gaan. (Als je even google op quackjeswater vind je er allerlei foto's en berichten over)

We kwamen eind van de middag weer terug op de tuin en hier hebben we nog een poosje lekker gewerkt. Ook met de pinksterdagen hebben we in het tuinhuis geslapen en konden we de eerste aardbeien oogsten. Mmmm, zo lekker zoet!
Ondertussen groeit alles flink in de moestuin, maar we zijn wel elke avond een uurtje zoet met water geven...

Vooral de moestuin en het fruitgedeelte (met 3 grote aardbeibedden) lusten nog wel een slokkie! 


En ineens lijkt het alsnog goed te komen met de zaaiuien. Ik dacht dat er niets van opkwam, maar ineens zie je al heel aardige sprietjes. Neemt niet weg dat we volgend jaar gewoon weer alleen pootuitjes gaan gebruiken, werkt veel makkelijker :-)


In de kas groeit het ook al lekker door. We hebben al heel wat paprika's geoogst. Niet van de zelfgezaaide planten hoor, die zijn nog maar een cm of 15 groot, maar we kochten nog wat flinke planten voor een euro, en deze zitten heel vol! De eerste tomaten beginnen ook voorzichtig te bloeien en in de aubergine zit ook al wat knopjes. Heerlijk, al dat groeien en bloeien! 


Het 'kale' vlak voor de pruimenboom op deze tuin is het gedeelte van de tuin met kas die wij mogen gebruiken in ruil voor onderhoud. Ik heb er maandag nog verschillende pompoenen en courgettes uitgepoot en de lange rijen rechts zijn bruine en witte bonen. Dit jaar hebben we flink wat (droog) bonensoorten, ik ben heel benieuwd of het allemaal gaat lukken!

Gerbrand komt net thuis van het water geven met een flinke schaal aardbeien, ik ga dus nog even proeven! Tot gauw! 

6 opmerkingen:

Jolanda zei

Oh, wat zijn jullie actief! Bij ons staat vooral het onkruid hoog en de aardbeiplanten snakken echt naar een bui! Hier ook gisteren de eerste geoogst.
Leuk verslag van jullie dag.

Carolien zei

Heerlijk om te lezen!
En wat een leuke picknickfoto!

vrouw Hommel zei

Vaak als je iets niet zoekt dan kom je het tegen. Jullie moestuin staat er goed bij maar inderdaad water geven is erg nodig momenteel. Een klein buitje iedere nacht, zou niet gek zijn.
groet

Genoeg zei

Dat klinkt als een geslaagd uitje.
En de tuin ziet er prachtig uit.
Wat een genot groente van eigen tuin.

Hieperdepiep...een feestje! zei

Wat een groene post :-)
Jullie zijn erg ijverig met de tuin, wij hebben vanuit de kamer precies uitzicht op ook zo'n ijverige tuinman (m'n vader) aan de overkant van de weg, daar staat ook iedereen bij stil om naar die nette rijtjes te kijken!
Groetjes, Corine

Jedidja zei

Wat een lekker tuin blogje! Leuke foto's ook.