zaterdag 19 mei 2012

Weekje op de tuin

Deze week hoefde ik bijna niet te werken en zijn we dan ook vrijwel elke dag op de tuin te vinden geweest.
We maakten de kas (zie vorige berichtje) onkruid vrij en hebben er vandaag van alles ingezet: tomaten, paprika, peper, aubergine, pepino's etc. De foto van de kas nu ben ik nog vergeten te maken, daarom nog maar een foto van de kas vol met heremoes...


In het huisje gingen we ook aan de slag. Eerder maakten we boven het keukenraam een plank, nu deden we dat voor het raam aan de voorkant. Op de plank boven het keukenraam kan ik nu het servies beter kwijt.


Omdat we er ook een paar nachten sliepen 'moest' er ook brood gebakken worden in de houtkachel-oven. We hebben er al heel wat in gebakken, maar brood hadden we nog niet eerder gedaan. We bakten speltbroodjes, ze gingen iets te hard (je kunt de oventemperatuur natuurlijk wat minder makkelijk regelen als bij een gewone oven) maar ze smaakten wel heerlijk! Gaan we dus vaker doen! 


Lydia hielp natuurlijk goed mee bij alles...


Gerbrand heeft een stuk van het nieuwe pad gelegd, de afrikaantjes staan uitgepoot langs de moestuin, de sjalotten en de radijs zie je rechts vooraan, in het midden zie je de courgette en pompoenen, onder het groene net groeien de bonen. Als we geen netten ervoor spannen eten de eenden de jonge bonenplanten op, als de planten wat groter zijn hebben we daar geen last meer van en gaan de netten er weer af, om over de aardbeien en bessen te gaan tegen de vogels. Niet mooi, maar ja, zo houden we zelf wat meer over...


Even pauze houden... De tafel fleuren we op met een 'bosje onkruid', staat wel vrolijk toch?! Lydia weet de paardenbloemen, boterbloemen en madeliefjes precies te benoemen, mooi om te zien hoe zij hier mee bezig is, bekenden die langs komen worden getrakteerd op bloemetjes die zij liefdevol heeft afgeplukt...


Vanmorgen stond de vlonder vol met pootgoed. Deze foto nam ik aan het einde van de middag, je ziet dat er nog het één en ander staat (in het gele kratje). Het was 'ineens' bijna half 8, we hadden het niet eens gemerkt en zijn toen maar snel naar huis gegaan om te eten :-)

13 opmerkingen:

Elisabeth zei

Wat een heerlijk blogje, al die foto's zijn prachtig en wat een grote moestuin hebben jullie.

Prachtig

Pleuntje zei

Wat mooi om zo te leven. Lekker bezig zijn, de tijd vergeten, je eigen brood bakken.........genieten. X

vrouw Hommel zei

Wat een gezellige foto's weer en jullie hebben weer een hoop werk verzet. De komende dagen blijft het mooi weer dus alles zal flink gaan groeien en ..water nodig hebben.
groetjes

ver-greetmenietje zei

Wat ziet het er allemaal prachtig uit!
En wat wordt Lydia al groot!
liefs

Jolanda zei

Ziet eruit als een ruime kas!
Jullie zijn mooi op dreef.
Prachtig zoals het eruit ziet.

Andrea zei

Heerlijk zo'n weekje zeg! En wat een grote tuin, met kas, en dan heerlijk daar slapen. Echt een droom! Ik geniet in het klein;-) een paar vierkante meter, maar het is heerlijk om alles te zien groeien he! Ook voor de kids vind ik het erg leuk.
groetjes Andrea

Leni zei

Tineke, dit riekt naar vrijheid, vakantie, blije dagen........heerlijk!

Hieperdepiep...een feestje! zei

Hard gewerkt en veel genoten dus!!
Je kan niets mooiers aan je kindje meegeven!

Hannie zei

Ohh, heerlijk zeg! Het ziet er allemaal al zo mooi uit, en er komt al veel op in de moestuin hè? Een heel stuk nog, waar je veel groenten en kruiden op kan kweken.
En zelfgebakken broodjes eten....
Klinkt gezellig.
Ook handig je schapje in de keuken!
Even een weekje er toeven, gewoon een beetje vakantie toch, ook al ben je er druk bezig geweest.

Carolien zei

Fijn joh!
Tja, als je in de tuin bent lijkt de tijd extra hard te gaan!

Vlijtig Liesje zei

Ik vind de foto's allemaal even mooi. Volgens mij hebben jullie echt een prachtig plekje.

Miranda zei

Wat hebben jullie daar toch een heerlijk plekje en een gezellig huisje!

Groeten, Miranda

Genoeg zei

Wat een gezelligheid allemaal.
Tja dan vergeet je de tijd weleens.