maandag 18 juni 2012

van alles wat

Oei, ik zag net dat het al bijna 2 weken geleden is dat ik voor het laatst schreef *Ü* Dat was over de workshop zuurdesembrood bakken. Ondertussen hebben we al een aantal variaties geprobeerd, het ene was succesvoller dan het andere, dus we blijven nog maar gewoon even proberen...

De afgelopen weken waren behoorlijk vol gepland. Zo gingen we een dagje naar de Jolanda en farmer. Het was  weer heel gezellig, Lydia had het dagen later nog over de kuikentjes die ze mocht aaien en die 'piep pieieieiep deden' en vooral ook over jongste zoon...

Verder bedacht ik van de week ineens dat, nu het toch snel te nat is voor de tuin, ik de keuken wel weer eens kon behangen. Door een lekkage die we van 't voorjaar hadden was het behang beschadigd. Ik wist eigenlijk niet goed of ik een ander behangetje zou kiezen of toch maar hetzelfde. Uiteindelijk werd het het behang dat er al opzat, ik had er nog precies genoeg van liggen en anders zou ik de hele benedenverdieping weer opnieuw moeten doen omdat het een open keuken is en het (rozen) behang niet zo gemakkelijk met wat anders gecombineerd kan worden. Weer een klusje van de lijst gestreept dus...
Ook zijn we begonnen met het opruimen van de zolder. Dat moest wel, want we zitten steeds met de ruimte in de diepvriezer. We hadden er één met 3 laden, en met de oogst van de tuin kwamen we steeds ruimte te kort. Daarom de zolder maar eens een stuk leeg gehaald en nu is daar ruimte voor een vrieskist. Het was nog wel passen en meten vanwege het kleine trapgat, maar gelukkig wilden een buurman en m'n vader helpen sjouwen. Toen was het zo gebeurd. Nu hebben we er 160 liter vriesruimte bij! Voorlopig nog vooral in gebruik voor de aardbeien. We zitten ondertussen op zo'n 15 1/2 kg aardbeien dit jaar. Een gedeelte hebben we aan die en gene weggegeven, een gedeelte al gegeten en zaterdag hebben we 26 potten aardbei-rabarberjam gemaakt. Vorig jaar hebben we ook aardbeiensiroop gemaakt, maar die vinden we toch wel erg zoet en willen we nu niet meer maken, we houden het liever bij citroenmelissesiroop en vlierbessensiroop.

Lydia was de afgelopen weken niet echt fit, ze is weer eens flink verkouden en hoest erg. Gelukkig wordt het nu weer wat minder. Ze heeft er snel last van als ze een paar keer haar middagdutje over geslagen heeft of als het 's avonds te laat is geworden. Als ze niet lekker is komt ze 's nachts ook nog wel eens en dat gaat je na een paar nachten toch wel opbreken :-) Maar zaterdag speelde ze weer heerlijk en had ze zelfs zin om een vaderdag cadeautje te verven! 
Vrijdag gingen we (in de regen) nog een dagje uit naar de Harvest fair. We hadden vrijkaartjes gewonnen bij de Landleven. Of het aan de regen lag weet ik niet, maar het viel ons een beetje tegen. Er was heel veel decoratie voor in huis en omdat we dat genoeg hebben kijken we daar niet zo veel naar. Er stond wel iemand met allerlei zuurdesembroden, dat vonden we natuurlijk wel leuk. Ook met de imker hadden we een leuk praatje, maar eigenlijk waren we verder vrij snel uitgekeken. 
Zaterdag hadden we familiedag met m'n vaders familie, een flinke groep zo met elkaar! 

Ook werkte ik de afgelopen dagen wat uren extra omdat de vakantietijd op het werk weer is aangebroken. 
Een collega maakte een reis door Canada. Daarbij bezochten zij een amishmarkt. Omdat ze weet dat wij geïnteresseerd zijn in het leven van de amish nam ze als cadeautje pannenlappen voor mij mee. Moooi! Ik kan me helemaal voorstellen hoe een mevrouw hier met liefde en aandacht aan gewerkt geeft om zo een zakcentje bij te verdienen! Ik ben dan ook reuze blij ermee!  Zo, jullie weten weer waar ik de laatste dagen uitgehangen heb ;-) Nu het eten klaarmaken en dan lekker bij jullie bijlezen! 


6 opmerkingen:

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

nou heel weer wat gedaan en weer een vriezer om weer heel wat lekkere dingen in te bewaren .... wat heerlijk dat ze even de eigen lekker voelde en lekker gezellig een vaderdag kadootje kon maken ....die blauwe handjes zijn ook wel erg spannend hoor hahhahaha wens je een fijne week lieve groet rosita

Pleuntje zei

Leuk om weer even bij te lezen bij je. Het lijkt mij ook mooi om te leven zoals de Amisch alhoewel ik het niet met alles eens ben. Maar om te leven van het land en zelf al je spullen te maken lijkt me wel heel erg mooi.
X

vrouw Hommel zei

Jullie hebben je wel vermaakt in die 2 weken. Mooi de pannenlap vooral omdat ze echt door "iemand"zijn gemaakt en niet in een fabriek.
Groetjes

Andrea zei

Gewoon een lekker druk weekje! Behangen is altijd echt zo'n uitstel karweitje he! Hier moet de trap nog geverfd worden, maar dat stel ik ook steeds maar uit.
Leuk die pannenlappen! Vooral de gedachten erachter.
groetjes Andrea

Elze zei

Super dat je die pannenlappen op je blog hebt gezet!

Vlijtig Liesje zei

Wat leuk, pannenlappen van de Amish. Ik vind dat een fascinerende groep mensen!