zaterdag 16 maart 2013

Haarspeldjes, pindarotsjes en meer...

Echt in een vast ritme komen is nog wat lastig, (we krijgen ook nog best veel visite) maar langzaam maar zeker pakken we de draad weer op van de gewone dingen. Zowel letterlijk als figuurlijk.

Letterlijk: omdat ik nog geen zin heb om achter de naaimachine te kruipen (steeds een verloren kwartiertje werkt niet lekker vind ik), maar wel weer eens wat wilde freubelen ben ik begonnen met het maken van haarklipjes en haarbandjes voor de meiden. Je weet wel, van die haarklipjes met zo'n hoesje er om heen en dan een bloem er op o.i.d. Lydia ging met me mee om de spulletjes er voor te kopen. Als het aan haar had gelegen hadden we met alleen maar roze spulletjes thuis gekomen, maar dat was mij toch iets gortig :-) 
Nadat ik de spulletjes in huis had 'moest' ik het natuurlijk ook wel snel uitproberen. En zo droeg Lydia vandaag trots het eerste zelfgemaakte haarspeldje! Voor Nienke houd ik het nog maar even bij haarbandjes, maar ook daar kan je leuke variaties mee maken!


Verder hebben we de eerste zaadjes weer in de grond zitten: wat sla, tomaten, erwten, tuinbonen, andijvie en bloemen. Heerlijk, zo krijgen we tenminste een beetje het gevoel dat de lente niet ver meer is. Ik kan bijna niet wachten tot de eerste kiempjes boven de grond komen!

Vanmiddag vierde oma haar verjaardag. We namen als cadeautje onder anderen zelfgemaakte pindarotsjes mee. Die krijgen we bij oma altijd bij de thee en pas had ik gelezen hoe makkelijk het was om die zelf te maken. Het was inderdaad heel makkelijk, en snel klaar. Alleen duurde het een poos voordat de chocolade weer hard was. Je maakt ze als volgt: je smelt chocolade (au bain marie) en roer daar ongezouten pinda's doorheen. Nu met 2 lepels hoopjes scheppen op een vel bakpapier en dan maar geduld hebben :-) 
We konden het niet laten om er zelf ook elk één te proeven, en mmmm... Dat was lekker! Dus vanavond nog maar eens gemaakt voor onszelf!
Helaas wil de foto maar niet lukken met uploaden, dus ik kan ze niet laten zien. Misschien kan ik maandag nog een nieuwe foto maken, als ze tenminste nog niet op zijn voor die tijd...

Overigens krijg ik de laatste tijd heel veel (anonieme) spam berichten binnen op oude posten op m'n blog, meestal op hetzelfde bericht. Zijn er meer mensen die daar last van hebben? En wat kan ik hier aan doen, behalve de mogelijkheid om anoniem te reageren uit te zetten? 


Nog even een foto van een klein duimelotje... En dan snel de laatste cadeautjes inpakken, want maandag hoopt haar grote zus 3 jaar te worden! 


9 opmerkingen:

ver-greetmenietje zei

Allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van Lydia!
Ik las nog op sommige blogs van die spam op vroegere berichten maar las
geen oplossing, alleen hadden die mensen die logjes weggehaald omdat ze ze uiteindelijk zelf niet zo mooi geschreven vonden en het niet erg vonden ze weg te doen maar dat is misschien bij jou niet het geval.
Ik vind dat je nog best veel werk verzet hoor! haarspeldjes maken, pindarotsjes bakken en al voorzaaien!
Niet te streng zijn voor jezelf hoor!
Wat een mooie foto van jullie babietje...
heel veel liefs en geniet nog maar wat verder van jullie twee mooie meisjes.

Anoniem zei

Alvast gefeliciteerd met Lydia haar verjaardag. Maak er een gezellige dag van.

Wat een leuke haarspeldjes heb je gemaakt, leuke kleur ook. Weer eens wat anders dan altijd maar roze.

Oh, wat een dotje kleine Nienke.

groetjes,
Janneke

Helena zei

Ook ik heb last van die spamberichten. Weet niet hoe ik eraf kom.
Wat een lieve speldjes heb je gemaakt en wat een schattig duimelientje.Vast genieten.

Dagelijks Brood zei

Van die spam berichten heb ik gelukkig (nog)geen last, even afkloppen..;-)
Wat een leuk haarspeldje zeg! Grappig! Hoe doe je dat? Dat is ook nog eens een leuk kadotje om weg te geven op een kinderverjaardag!
Groetjes, Marike

Hannie zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie zei

Van Harte Gefeliciteerd met jullie Dochter! Was het helemaal feest voor haar? En dan met mooie haarknipjes in! Wat een leukerds. Creatief hoor!
Maak je die bloemetjes dan ook zelf, of koop je die?
Lieve foto van jullie Duimelotje!

Maggie zei

Ik heb je blog vandaag gevonden, en ik ken je niet, maar het ziet er zo heerlijk gezellig uit dat ik graag mee wil lezen als het goed vindt. Ik ben ook benieuwd hoe het leven is met zo'n klein kindje :-)

Anoniem zei

Pindarotsjes even op een bord in de koelkast zetten, dan zijn ze zo stijf

Afke

Miranda zei

Nog van harte gefeliciteerd met Lydia! En die pindarotsjes ga ik zeker een keer uitproberen.

Fijn weekend.