dinsdag 3 december 2013

Sint cadeautjes

Oei, ik schaam me gewoon een beetje, het is alweer zo maar een maand geleden dat ik iets van me liet horen hier *Ü* Het komt er gewoon maar niet van om zomaar even een berichtje te schrijven.
We zijn hier druk met allerlei dingen en als ik dan eens tijd heb, ontbreekt me de inspiratie...
Maar deze week maakte ik wat foto's, dus weer 'voer' voor een berichtje!

Nog een paar dagen dan is het alweer 5 december. Her en der in de straat hangen slingers voor het raam en vlaggen ter ere van de sint. Zelf vieren we het niet zo uitbundig, maar we hopen er wel een gezellige dag van te maken. Lydia zei al: "als het sinterklaas is gaan we naar het tuinhuis. Dan steken we de kachel aan en dan bakken we appelflappen en we gaan op het kleed op de grond zitten met warme chocolademelk én er is een zak met cadeautjes!" Zo hadden we het namelijk vorig jaar gevierd en blijkbaar is daarmee meteen een traditie geboren :-)
Wat cadeaus betreft houden we de volgende richtlijn aan: iets leuks, iets lekkers, iets nuttigs en iets zelfgemaakt. Voor het 'leuks' hebben we een budget van 10 tot 15 euro. Wellicht niet zo veel, maar met een beetje moeite is daar genoeg leuks voor te vinden, en het gaat om de gezelligheid en niet om de grote/ dure cadeaus vinden we. Al wekenlang houdt ik aanbiedingen in de gaten en zo had ik al vrijwel alle cadeau's klaar liggen: makkelijk en op die manier zijn de extra kosten gespreid.
Het lekkers is voor ons een chocoladeletter, voor Lydia een letter gevuld met smartjes en voor Nienke een pak babykoekjes. Het zelfgemaakt doen we erbij om zo bewust iets voor de ander te maken waaruit tijd, aandacht en liefde voor elkaar spreekt. Lydia is hier ook al wekenlang zoet mee: ze knipt en plakt en tekent om zo ook zelfgemaakte cadeautjes te kunnen geven.

Vorige week mocht Lydia haar schoen zetten, ze zette meteen maar voor allemaal een schoen. Tja, om teleurstellingen te voorkomen moesten er dus snel maar wat extra cadeaus ingepakt worden zodat alle schoenen ook gevuld zouden zijn de volgende morgen...
Wat was ze de volgende ochtend blij toen ze iets van Playmobil uit haar schoen haalde! De Playmobil is momenteel erg populair: ze kan er uren mee spelen. Het meeste hebben we via Marktplaats, even een sopje en ze kan er lekker mee aan de slag. Gelukkig kruipt Nienke nog niet echt, anders zou het wel gevaarlijk zijn met al die kleine dingetjes die er bij zitten. En wat is het toch leuk spul. Lydia vraagt regelmatig of papa of mama even mee wil spelen en dat is heus geen straf :-) Ze bedenkt allerlei verhalen rondom de poppetjes en kan er dan ook veel fantasie in kwijt!


Zelf kreeg ik stempels voor koekjes te bakken als cadeautje in m'n schoen. Die moesten natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden, Lydia wilde daar best wel even bij helpen!


Vooral de stempel van het koekje waar 'een hapje' uit is vindt ze geweldig! Nienke vindt het allemaal wel prima. Als ze ons ziet lachen doet ze gewoon gezellig mee, en in alles probeert ze haar grote zus na te doen. Ze kruipt alleen nog achteruit of ze schuift op haar billen. Het duurt even, maar dan komt ze ook waar ze wil :-) 

Zo, nu snel weer aan de slag met de laatste cadeau's, en de gedichten niet te vergeten! Fijne sinterklaasavond!

Update: ik kreeg vandaag verschillende keren een mail met de vraag naar de koekjes stempel en het recept. Bij deze! 

De koekjesstempel van hout met rubberen stempel komt bij de AH vandaan. Hema heeft ze ook met iets andere stempels erop (allebei rond de 5 euro) Er zitten dan een paar verschillende rubberen stempeltjes bij elk houten handvat. De plastic stempels zijn van de Action (1,50 of 2 euro) Er zijn er ook via internet te koop bijv. hier http://www.whatscooking.nl/shop/viewartdetails/677/  maar die zijn 14,95 per stuk en er zit maar 1 stempel bij meen ik. Bij http://koekstempel.nl/ kan je ze laten maken naar eigen ontwerp, heel leuk maar ook wel wat duurder... 
De koekjes zijn wat harder dan gewone zandkoekjes omdat ze anders uitlopen en je de letters dan niet meer kan lezen. Zelf gebruik ik hiervoor het volgende recept:

10 opmerkingen:

Jolanda zei

Dat klinkt allemaal zo gezellig! Inderdaad gaat het vooral om de tijd voor elkaar en de gezelligheid. Prima budget daarom. En iets zelfgemaakts... dit jaar was ik er te laat mee om dat voor ieder te doen. Maar dat staat ook bij ons op het programma voor een volgend jaar!
Die koekstempels vind ik echt leuk!

Little Train zei

Heerlijke gezelligheid. En wat zijn die koekstempels mooi!

Muisje zei

Hier zijn we ook druk met sint.
De kado's zijn binnen maar de suprises en gedichten moeten nog gemaakt.
Altijd gezellig deze tijd van het jaar.
Straks weer de kerst, heerlijk.

What's in a day zei

Wat leuk dat Lydia de traditie gemaakt heeft...lijkt me supergezellig om in het tuinhuis samen feest te vieren.
Ik wens jullie een fijne pakjesavond!!!
Leuk dat je meedoet aan de give-away!!

Lieve groetjes, Eefie

arianne zei

Gezellig lijkt me sinterklaas in het tuinhuisje!
Dat ze dat trouwens nog weet....op deze leeftijd niet altijd zo.

Prompt kom ik vanmiddag toen ik een kadootje moest halen deze leuke koekstempels tegen. Kon ze niet laten liggen :-)

Carolien zei

Wij vinden het ook vooral om de gezelligheid gaan, doen ook vaak iets nuttigs en iets leuks.
Iets zelfgemaakt is ook een goede!

Huize Kip Kakel zei

Dank je voor de link naar het deeg..ik heb al een paar keer uitgelopen letters gehad, wel lekker maar niet leuk:)
Fijn sintfeest!

Marcel en Suzanne zei

Wat een gezellig bericht weer!
Fijn om je hier te vinden,
ik geniet altijd weer dubbel en dwars van je berichtjes.

Ik snap wat je schrijft hoor...
het gaat om de gezelligheid.
En die schat van een Lydia die begrijpt dit al helemaal :-)

Ooo die koekstempels :-)
Wat zijn ze leuk!

Geniet van jullie gezellig avondje/middagje in het tuinhuis :-)
Waar anders...
daar waar het kacheltje snort en de appelflappen goudbruin worden gebakken :-)

LIEFS, Suzanne

Dagelijks Brood zei

Wat gezellig :-) Ik zie het al voor me, jullie allemaal in jullie tuinhuis. Dat zal vast heel gezellig en knus zijn!
Leuk, die stempels!
Groetjes, Marike

Jedidja zei

Wat klinkt het toch gezellig allemaal. En zulke leuke foto's. genieten om even hier te lezen! Wat wordt je oudste al groot als ik haar zo zie! Hoe is het met jullie gezondheid?