maandag 17 november 2014

November en nieuwe blog

November...
De eerste schoencadeautjes
Voor ons altijd een drukke, feestelijke maand, die vloeiend overgaat in december. Maanden met veel verjaardagen en feestelijkheden, maanden om te genieten. Maar stiekem ben ik in januari altijd weer blij dat we ons gewone ritme weer kunnen aanhouden.
November begint voor ons met de verjaardag van Gerbrand. Dit keer vierden we het makkelijk: alleen op vrijdagavond voor familie en vrienden en dus niet op zaterdagmiddag met nichtjes en neefjes erbij etc.
Voor het gemak had ik ook een keer taart gekocht ipv zelf gebakken en ook de hapjes waren deze keer wel heel gemakkelijk: stukjes kaas, komkommer en cocktailworstjes (en natuurlijk pinda's en chips etc.) Tja, een makkelijke verjaardag dus, en hoewel het nu even niet anders kan (vanwege bekkeninstabiliteit kan ik helaas geen uren in de keuken staan) miste ik het 'gewone' verjaardagsgevoel toch ook wel een beetje... Maar evenzo goed was het gezellig hoor!

Terwijl we verder gaan van verjaardag naar verjaardag zijn we (Gerbrand en ik dus) ondertussen ook hard bezig met de sint cadeautjes. De koop-cadeautjes heb ik altijd wel op tijd in huis: als ik ergens iets zie in de aanbieding of zo neem ik het gewoon meteen mee, ook al is het pas zomer. Maar naast de gekochte cadeau's maken we ook altijd iets zelf, juist ook om te laten zien dat iets zelf gemaakt ook heel leuk kan zijn.
Lydia weet ook dat we dit doen (ze mag zo tegen het eind van de maand ook iets knutselen voor de andere gezinsleden), maar wát we maken blijft natuurlijk wel een verrassing!

Voor Nienke maakte ik intussen een knuffelbeer. De pop van Lydia heeft nog geen slaapzak, dus dat is het volgende cadeau wat in de maak is. Voor Gerbrand vind ik het het meest lastig om iets te verzinnen. Iemand nog een goed idee?!
Gerbrand heeft ondertussen voor Lydia een wasrekje voor haar poppenwas gemaakt. Het rekje heb ik zelf ook nog niet gezien, maar voor de knijpers mocht ik wel zorgen :-) Die maakte ik van gewone houten knijpers met een strookje zelfklevend textielband erover. Het zijn nu echte poppenwasknijpers geworden!

In huis zijn we ook wat dingen aan het veranderen: zaterdag kwamen mijn ouders om te helpen met het één en ander naar zolder sjouwen (zoals de diepvries, het ledikantje van Nienke en een grote schommelstoel) en andere dingen juist naar beneden halen: de commode staat alvast weer op z'n plek en ook het babybedje staat weer op onze kamer: die kan nog wel een verfbeurtje gebruiken!
M'n moeder heeft meteen een hoop gesopt op de meidenkamer en de leren bank in de lederbalsem gezet: echt zó fijn die hulp!

En zo rommelen we wat aan. Tussendoor ben ik al een paar keer naar de fysio geweest. Ook al merk ik nog niet direct dat ik minder pijn hebt: ik ben me nu wel meer bewust van m'n houding, als ik niet goed sta of buk o.i.d. corrigeer ik dat nu automatisch. En dat is natuurlijk wel winst!

Daarnaast ben ik de laatste dagen bezig geweest met een nieuwe blog. Een blog waarin ik schrijf over de gezinsmomenten die wij als gezin houden rondom de Bijbel. 'k Heb er best over getwijfeld: het is iets wat voor ons een wezenlijk deel van ons leven vormt. Dat wil ik dan ook delen, maar op welke manier? Het is natuurlijk iets heel persoonlijks, maar nadat ik diverse mailtjes kreeg van mensen mbt de gezinsmomenten (soms met de vraag om mee te denken over de creatieve invulling van een gezinsmoment, soms met vragen meer over hoe iets aan te pakken etc.) kreeg ik toch steeds meer de aandrang om daar 'iets' mee te doen.
Maar op welke manier? En is deze blog daarvoor de meest geschikte plaats? Uiteindelijk heb ik er voor gekozen om hiervoor een nieuwe blog te beginnen waar ik de gezinsmomenten wat verder uitwerk dan ik hier gewoon was te doen zodat het voor degenen die dit als hulpmiddel willen gebruiken wat overzichtelijker is. Daarnaast zal ik dan op deze blog regelmatig dmv een foto of kort berichtje laten weten waar we mee bezig zijn. Dan merk ik vanzelf wel in de praktijk of dit werkt...
M'n nieuwe blog kun je vinden onder de naam:

gezinsmomenten rondom de Bijbel
(klik klik)

Ik hoop jullie daar ook te mogen begroeten!

4 opmerkingen:

Andrea zei

heerlijk al die zelfgemaakte cadeautjes he! Wij proberen voor de verjaardagen ook altijd wat zelfgemaakte cadeautjes te geven. We hebben nu voor Jurian zn verjaardag een bureau gemaakt. Viel erg in de smaak! Succes en hopen dat je pijn toch echt minder word.

Ingrid B zei

Druk, druk bij jullie wat fijn dat je er hulp bij kreeg. Sterkte met de bekkeninstabiliteit.
Leuk die vrolijke wasknijpers. Ik heb ze ooit eens voor een huwelijk gemaakt met kleine tekstjes erop.
Ik ga je andere blog even bekijken. Veel plezier deze Sinttijd en met de voorbereidingen. Groetjes, Ingrid.

Leni zei

1729Veel wijsheid gewenst voor je nieuwe blog. Ik vind het heel mooi hoe jullie deze gezinsmomenten vorm en inhoud geven. Heb het inmiddels ook doorgegeven aan iemand.
Hartelijke groet!

huis tjokvol zei

heel veel sterkte met je bekkeninstabiliteit,ik weet wat het is ik heb het ook met mijn laatste 4 kids gehad is echt geen pretje,en nog gefeliciteerd met de verjaardagen