Made with needles and love 14 t/m 19 rokjes, jurkjes en een broek

Hoogste tijd om weer eens een update te geven van de 'made with needles and love' uitdaging!
Hier, op m'n blog is het nummer 14 t/m 19 geworden, maar als ik thuis op m'n lijstje kijk ben ik al tot 44 gekomen. Dat komt bijv. doordat ik 8 prinsessenschortjes maakte voor het verjaardagsfeestje van Lydia. Ja, dat was íets meer werk dan ik van tevoren had verwacht en dus eenmalig, maar de 8 prinsesjes vonden het geweldig! Maar ivm de privacy zet ik de foto's van deze prinsesjes niet op m'n blog. Zo zijn er nog wat dingetjes die ik niet heb geblogd, maar déze 6 laat ik jullie wel zien :-)

Nummer 14 is een strokenrokje van Lydia. Een rokje zonder patroon, gewoon zelf even gemeten en vervolgens heel veel gerimpeld. De bovenste strook een kwart van de breedte, middelste strook de helft van de breedte en laatste strook de hele breedte van de stof. In de taille zit elastiek: een vlug-klaar rokje dus, maar door het gezellige katoentje en het hoge zwiergehalte tóch favoriet bij m'n meiske!


Nummer 15 is een zelfde soort strokenrokje voor Nienke, ander lapje, ander kleurtje, in plaats van een strikje voorop een paspelbandje ertussen gestikt, en minstens zo'n blij meisje! 


Nummer 16, 17 en 18 maakte ik eigenlijk met het oog op de komst van de schoolfotograaf, maar die dag was het zo koud dat de meiden de bovenstaande strokenrokjes aan kregen. Daarom later zelf maar wat foto's van de kinders gemaakt met de 'juiste' kleren aan, maar toen was Nienke net gevallen en zat haar gezichtje onder de korsten. Binnenkort dus nog maar eens een herkansing met foto's maken...


Het jurkje van Lydia is van Abacadabra, het model wat de prinsesjes droegen bij de inhuldiging. Een mooi patroon, maar doordat ik het hele jurkje wilde voeren kwam ik op de rug bij de sluiting wat in de problemen. De rok hoorde eigenlijk óf open te vallen vanaf de taille wat ik niet zo'n goed idee vond of je kunt de boel vaststikken, maar dan wordt het wel erg krapjes met aantrekken. En er ontstaat dan een bult van alle laagjes stof en voering die daar in een plooi zitten...
Uiteindelijk heb ik wat gesmokkeld en het met een plooi met (aan de binnenkant) een drukknoopje opgelost. Ook maakte ik een losse onderrok in plaats van de hele jurk te voeren en nu is het naar m'n zin! 



Voor het jurkje van Nienke nam ik als basis het patroon wat ik o.a. voor haar verjaardag (klik klik) maakte. Maar daar heb ik zoveel aan veranderd dat het er eigenlijk helemaal niet meer op lijkt. 


Misschien nog leuk om te vertellen: met dit jurkje won ik de 3e prijs in de wedstrijd van de faceboekgroep 'zelf kleding maken'! 


Voor Joas maakte ik een broekje van een mooie stevige katoen in dezelfde kleur als de (zelfgemaakte) paspelbandjes in de jurken van de meiden. Het broekje komt uit een oude Knippie Baby, de gulp is alleen voor de sier, het broekje sluit aan de zijkanten met drukknopen. Omdat ik nog nauwelijks ervaring heb met broeken naaien vond ik het wel echt een uitdaging, maar ik vond het wel leuk, dus er zullen er hopelijk nog wel meer volgen!  



Nummer 19 is een jurkje wat ik voor mezelf naaide. Pas toen het af was zag ik ineens dat het patroon aan de voorkant niet doorloopt :-( Ik was zo enthousiast bezig geweest dat ik helemaal vergeten was ernaar te kijken... Het jurkje draagt overigens wel heerlijk, het is een model met een watervalhals, maar omdat deze stretch stof iets steviger valt, zie je dat wat minder goed. 


Het is hetzelfde model als dit jurkje wat ik al eerder deze winter naaide, maar hier zie je het model iets beter. Tja, sommige patroontjes gebruik ik gewoon keer op keer, omdat die lekker zitten en 'kloppen'.


Nu ben ik nog opzoek naar een fijn basispatroon voor jurkjes voor mezelf met een gewone, ronde hals én mouwen, maar dat valt nog niet erg meer. Inmiddels heb ik al 3 modellen geprobeerd, maar ze zijn alle 3 niet naar m'n zin. De ene is al af en draag ik wel thuis (voor m'n werk niet goed genoeg :-0) en de andere 2 liggen nog te wachten om afgemaakt te worden, maar daar heb ik niet zo'n zin in... 
Mocht je dus nog tips hebben voor een fijn patroon dan houdt ik me aanbevolen! 


Reacties

Meis, wat een heerlijke rokjes en jurken heb je gemaakt! Ik zou er zo jaloers op kunnen worden, zo heerlijk uitgekozen qua stoffen en modellen! Misschien moet je maar eens een paar naai-ochtenden organiseren. Kom ik bij je aan hoor! (lees: ik ga na de reparatie van mijn machines de draad ook maar weer proberen op te pakken.. ) ;o)
Ilse zei…
Geweldig dat je zo goed kan naaien! Ik ben dol op jurken, maar vind het ook altijd een flinke uitgaven...maar ik ben heel trots op mezelf, want ik heb in dat opzicht nog niks gekocht zoals je al gelezen had. Bedankt voor je reactie op mijn blogs... Liefs Ilse
wilma zei…
Echt mooi en de stof is fantastischzeg.
Je tweede meisje is total anders als je oudste?
Je hebt lekker de gang erin.
Groet, WIlma
Danielle zei…
Leuk om weer wat naaisels te zien van je. Netjes en mooi allemaal hoor, het jurkenpatroon met die waterval heb ik ook al diverse keren gemaakt. Heerlijke jurken vind ik dat. Ik vind zelf Its a fits 1003 ideaal voor een basisjurk. Nog leuk misschien om te weten. Ik had ook gestemd bij de lente kledingmaak wedstrijd....op de jurkjes van je dochters! Ik wist natuurlijk helemaal niet dat het van jou was, kwam ik later pas achter.
sarina zei…
wat een prachgie jurken van je meiden! schitterend en zo mooi afgewerkt!
zelf naai ik graag uit de burda voor mezelf
groetjes sarina
Aritha V. zei…
Echt zo knap. Wat een mooiigheid hier!
Wat een mooie dingen heb je weer gemaakt!
wow, die jurkjes..het lijken echt prinsesjes en een kleine prins:)
Jouw jurken zijn ook mooi!

Populaire posts