zaterdag 20 januari 2018

Kijkdag bij het nieuwe huis

Deze week was het dan *eindelijk* zover: we hadden kijkdag in het nieuwe huis! We konden vanaf 3 uur terecht, dus de meiden waren super snel de klas uit - we waren allemaal zoooo benieuwd! Nu konden we voor het eerst ín het huis, en ja, dat is toch wel anders dan alleen er langs rijden of voor de hekken kijken!

Kijk maar mee!


Dit is het woonwijkje. Het huis met de donkere stenen en gedraaide dak bijna rechts op de foto is ons huis. 
Op de volgende foto zie je het vanaf de andere kant, als je de straat in kijkt. Ons huis valt hier bijna van de foto aan de linkerkant, je ziet nog net de dwarse kap, maar je krijg zo wel een indruk van de straat ;-)


De voordeur van ons huis zat nog dicht. Dan maar via de achterdeur - daar zat toch nog geen glas in! 


Even poseren op de steigers bij de achterdeur!


Vanaf de achterdeur naar voren genomen. Rechts achter de trap zie je de voordeur. Die zit dus aan de zijkant van het huis. (Ja, het is een hoekwoning). Hier komt nog een halletje, het enkele raam rechts is ook van het halletje. Naast de trap komt het toilet, daarnaast komt de deur naar de woonkamer/ keuken. 
De keuken komt voor het grote raam, het wordt een U-vorm. (Dus langs de zij muur, voor het raam langs en  dan tegen de binnenmuur van het halletje. 


Vanaf de voorkant naar achteren toe gezien. Hier komt de woonkamer. Voor onze begrippen heel ruim gezien het feit dat ons vorige huis een woonkamer van nog geen 4 bij 4 meter had!


En voorlopig ons uitzicht naar de achterkant! De kavel achter de woning is nog wel te koop maar we adviseren iedereen om die niet te kopen zodat we vrij uitzicht houden ;-)


De eerste verdieping, naar de achterkant toe gezien. Hier komen 2 slaapkamers en aan de linkerkant een toilet (bij het kleine raam wat je nog net in de zijmuur ziet zitten tussen de treden van de trap door). Aan de rechterkant, tegenover de trap komt de badkamer. 


De eerste verdieping vanaf de andere kant gezien, richting de voorkant. De voorslaapkamer komt over de hele breedte van het huis. Echt een ruime kamer dus!


En omdat het zo mooi is gewoon nog een keer het uitzicht aan de achterkant, maar dan vanaf de eerste verdieping ;-)


Nog een trapje hoger: de zolder! Doordat de kap bij ons huis (en de andere hoekhuizen) gedraaid is hebben we enerzijds een heel ruime zolder, aan de andere kant heb je er ook een heel speciale hoek bij aan de kant van de buren ;-) Het heeft eigenlijk wel wat, al zullen we waarschijnlijk juist aan die kant wel een kledingkast maken waardoor je er minder van ziet. De achterzolder wordt een heel ruime kamer voor Lydia. Op het midden gedeelte komt een washok (voor mij dus) en de zolderkamer aan de voorkant wordt Gerbrand z'n werkkamer. Op de kamers willen we een extra vliering maken als berging, dat kan ook makkelijk gezien de hoogte van de nok.  
Zo, nu hebben we het hele huis gehad! We zijn heel benieuwd hoe het wordt als de binnenmuren staan etc., en natuurlijk nog nieuwsgieriger naar het eindresultaat en de opleverdatum! Wordt vervolgd dus....7 opmerkingen:

AH V zei

O wat leuk om zo in jullie nieuwe huis rond te lopen. Lekker ruim lijkt me!

Marike zei

Wat een heerlijkheid als je straks zo veel ruimte hebt! Leuk dat je ons zo mee laat kijken. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! Wanneer is de oplevering ongeveer?

Groetsels zei

Heerlijk zeg, om zo alvast wat te kunnen proeven van jullie huis. Leuke momenten zijn dat. Geniet ook van deze fase. Succes hoor.

Crea Roosje zei

Leuk ze dat je ons laat meekijken!
je hebt de tekening gezien en nu mag je erin en dat is toch wel heel anders he?
Nu krijg je pas een beleving hoe het word...
Fijn dat je ook weer blogt ....
sukses met alles want het is toch weer een hele klus om alles in te richten.
Ben je al gordijnen aan het naaien???
Mooi plekje hoor op flakkee zaterdag nog lang gereden.
lieve groeten van Esther

Andrea zei

Leuk zeg! Het zal wel heerlijk zijn als het straks helemaal klaar is!!

Wilma zei

O wat mooi wordt het. En wat een uitzicht !!
Leuk een extra vliering. Heb dat eens gezien en was geweldig. Jongen had daar zijn lego. Echt een goed idee.
Succes met alles!! Hopelijk wordt het gauw lente

jezebelle zei

hoi!
wij hebben ook gebouwd lang geleden ...mag ik u een tip geven aangezien jullie ook dochters hebben..maak de ouder-slpkamer niet !! naast de badkamer nu onze dochter 1997(met lange haren!!)en onze zoon 2002(in de volle puberteit=hormonen=vaak douchen!)
tja onze kamer ligt er dus wel naast en dat zou ik nooit meer doen en neem voor jezelf de kleinste slp-kamer en niet zoals wij deden voor de jongste , die past er bijna niet meer in;-)) !!

voor de rest ziet jullie plek er heerlijk uit hoor!!

lieve groet Jezebelle