vrijdag 5 januari 2018

Veranderingen

Allereerst voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Een poosje heb ik getwijfeld: ga ik nog wel door met deze blog of begin ik met iets nieuws, of stop ik er helemaal mee?! Voorlopig heb ik besloten nog maar door te gaan op m'n vertrouwde stekkie. Er is de laatste tijd al zo veel veranderd in ons leven dat iets vetrouwds ook wel fijn is ;-)

Op oudejaarsdag zeiden we het nog tegen elkaar: dat hadden we vorig jaar toch niet kunnen denken dat we nu hier, in ons tijdelijke huis op de bank zouden zitten en over een paar maanden in het nieuwe huis! In juni besloten we te bekijken of verhuizen misschien tóch mogelijk en wenselijk was en wisten toen nog niet naar welke plaats of regio. In juli kwam ons huis in de verkoop, verkochten we de volkstuin en tekenden wij ons voorlopig koopcontract, in augustus is het oude huis verkocht en in september tekenden wij het definitieve koopcontract. In oktober gingen we toch nog maar op vakantie vanwege ons 12,5 jarig huwelijk en omdat die vakantie al bijna een jaar geleden geboekt (en betaald) was en 2 weken later in november zijn we verhuisd naar onze tijdelijke woning.... Soli Deo Gloria!

Een verhuizing naar zo'n 3-kwartier-autorijden-verderop. Dat betekend: nieuwe school, nieuwe kerk, nieuwe buren, nieuwe supermarkt, nieuwe kapper o nee, die moet ik nog steeds zoeken, nieuwe vriendinnetjes voor de kinders, heel veel nieuwe gezichten, nieuwe bibliotheek, nieuwe auto er moest voor tijdelijk een 2e auto bijkomen, nieuwe ritmes, nieuwe... ja, wat niet eigenlijk?! En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle keuzes die we moesten en moeten maken voor het nieuwe huis: badkamer, toiletten, keuken, vloeren, behang etc. Heel leuk allemaal, maar het slurpte de afgelopen tijd wel heel veel energie bij ons allemaal. Toch hebben we geen moment spijt gehad van deze verhuizing. De meiden hebben vanaf de eerste dag op school vriendinnetjes en we hebben al veel hartelijkheid ervaren in onze nieuwe woonomgeving. Daar zijn we echt heel dankbaar voor! Want het blijft toch een grote en spannende stap om te verhuizen naar een heel nieuwe omgeving!

Inmiddels zijn we hier allemaal al best aardig gewend. De meiden hebben regelmatig speel afspraakjes, zelf hebben we al wat nieuwe contacten binnen de gemeente. We hebben al genoten van de sneeuw, zijn bijna van de dijk gewaaid in de storm, hebben de zon op ons gezicht voelen schijnen tijdens wandelingen door bos, dijk en strandje en we zien de bouw van het huis bijna dagelijks vorderen. Ik heb zelfs al een botsing gehad, voor het eerst van mijn leven ;-) En nee, dat was niet mijn schuld. Gelukkig was er alleen blikschade en bleek het bij daglicht mee te vallen. Weer een ervaring rijker ;-)
Ook liet ik in diezelfde week m'n laptop op de grond vallen. Dat liep minder goed af. Bij zo'n computer zaakje konden ze uiteindelijk wel m'n laptop repareren door er een nieuwe harde schijf in te plaatsen, maar de data (met name heeeeeeeel veel dierbare foto's) waren verloren... En nee, ik had de laatste maanden (jaren?) geen back up gemaakt... Dat was dus wel echt een teleurstelling. Gelukkig bleken er nog wat foto's op m'n fototoestel te staan. En verder op m'n blog en facebook. Maar dat neemt niet weg dat er ook heel veel kwijt is. Ik heb de oude harde schijf wel mee gekregen. Wellicht dat we ooit nog iemand ontmoeten die er wel data van af kan krijgen....

De laatste weken ben ik ook weer begonnen met naaien. Dat had ook zo'n 2 maanden stil gelegen: veel te lang dus! Maar de kerstviering van school was een goede stok achter de deur om het weer eens op te pakken. Helaas nog geen foto's, die houden jullie nog even tegoed!

Nog even wat naaicijfers op een rij van vorig jaar:
Voor Gerbrand: 3 stuks (allemaal truien)
Voor mezelf: 21 stuks
Voor Lydia: 31 stuks
Voor Nienke: 25 stuks
Voor Joas: 14 stuks
Overig: 10 stuks
Totaal: 104 stuks

Dat is dus toch gemiddeld wel 2 stuks per week, ondanks de verhuizing. Ben benieuwd hoeveel het dit jaar zal worden. De komende verhuizing zal toch wel wat meer tijd kosten. Dan moet er geverft, behangen, kamers gebouwd, een tuin aangelegd en noem maar op. Dingen die we bij de verhuizing in november allemaal niet hoefden te doen. Dat was een kwestie van heel veel dingen weg doen, de rest elders opslaan en alleen de meest nodige dingen (m'n naaimachines ;-)) inpakken en meenemen.
Voorlopig zal ons leven dus nog wel een tijdje in het teken van 'verhuizen' staan!

7 opmerkingen:

maria zei

Weet je dat er een programma is (recuva), wat je kan Downloaden. Die je verwijderde foto's van je fototoestel boven kan halen. Wij hebben het pas gedaan omdat ik wat fout had gedaan met verwijderen. Dan heb je als je geluk Heb, je foto's tot misschien 1,5 jaar terug. Maar maak dan nu even geen foto's meer..

Groetsels zei

Oh meid, wat balen die foto's. Hoop dat de tip van hierboven jullie kan helpen. Wat leven jullie in een drukke tijd. Zo moedig dat je dan toch weer bent gaan naaien. Succes nog verder het komende jaar. Wat heerlijk om te horen, dat jullie al leuke contacten en gemaakt., ook nog de beste wensen.

Anoniem zei

Ha,
Wat fijn om weer een berichtje van je te lezen!
Ik hoop dat jullie met elkaar steeds meer mogen wennen aan je nieuwe woonomgeving.
Wat een beslissingen allemaal voor je nieuwe huis. Wel leuk, maar veel tijd en energie.
Vervelend van de botsing en de val van je laptop en dat je dan zoveel kwijt bent. Ik hoop voor jullie dat er nog iets aan kan worden gedaan.
Heel veel succes in de komende tijd. Top dat weer aan het naaien bent. Ben benieuwd wat je aan het maken bent.
Groetjes Marja van Waveren

Danielle zei

Leuk om weer een berichtje van je te lezen. Blijven bloggen hoor, er zijn er al teveel gestopt... Ik had afgelopen tijd al aan je zitten denken en vroeg me af hoe het met de tussentijdse verhuizing gegaan zou zijn. Balen zeg dat je zoveel fotoos kwijt bent. Gelukkig heb je altijd veel fotoos op je blog geplaatst, maar dan nog mis je er heel veel natuurlijk. Ik ben toevallig vorige week met fotoalbums begonnen, had van de jongste 2 nog niets... Ik dacht voordat de laptop een keer crasht, moet ik het nu eerst doen... Nou het beste toegewenst in deze drukke tijd en als je het even zat bent: lekker even ontspannen achter de naaimachine!!

Anoniem zei

leuk weer te horen! vervelend zeg zon aanrijding. Maar de fotos is echt vervelend. iemand heft ooit mijn camera meegenomen met fotos van de pas geboren baby... echt zo akelig! ALs ik er aan denk word ik er nog naar van. Maar we hebben een gezond kind wat inmiddels al weer groot is.
Lijkt me een supermooi huis zeg!
Fijn dat je al ingeburgerd raak!

Groet,
Wilma

huis tjokvol zei

wauw wat een veranderingen bij jullie zeg,en wat fijn dat de kinderen het nu al zo naar het zin hebben op school,kinderen passen zich snel aan he,
heel veel succes met al jullie voorbereidingen.

oh ja enne nog gefeliciteerd met jullie 12,5 jaar huwelijk.

liefs yvonne

Femminde Bergman zei

Fijn om weer een berichtje van je te lezen. En super dat je toch blijft bloggen.
Zoveel veranderingen. En ik hoop dat het gaat lukken om je foto's terug te krijgen, want dit is echt balen.
Ik wil je nog bedanken voor je inspiratie hier op het blog, ondertussen ook een paar van die sofilantjes patronen gekocht. Ik ben ondertussen ook fan.
Nog gefeliciteerd met jullie jubileum!!
En ik hoop dat je nog weer aan het naaien van de zomercollectie toekomt voor de verhuizing.
Voor nu een hele fijne week!!
Groeten van Femminde